Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

IDE driver > traag opstarten

Anoniem
Jasper G.
7 antwoorden
 • Niet al te lang geleden heb ik mijn harde-schijf een frisse windows xp instalatie gegeven. Het eerste wat ik deed nadat windows geinstaleert was, is mijn mobo drivers instaleren. (mobo = K7VTA3)

  Ik kreeg de optie om naast de device drivers ook IDE drivers te instaleren. Dat had ik de vorige keer niet gedaan, maar deze keer wel.

  Na herstarten, merkte ik een 15 seconden lang zwart scherm voordat het windows logo laad-scherm te zien was. Nou heb ik al een beetje gezocht en waar het waarschijnlijk aan ligt is de 3rd party IDE driver.

  [b:c0b8a793a6]Mijn vraag, hoe kan ik er voor zorgen dat ik de 3rd party IDE drivers van mijn computer af krijg?[/b:c0b8a793a6]
 • Zit er deinstall progje onder software (van je mobo fabrikant) ?

  Anders kan je het volgende doen:

  Naar systeem in het configuratie paneel en dan naar apparaatbeheer.
  HD uit het lijstje kiezen en dan naar het tabblad stuurprogramma
  (als het een niet ms driver is "verwijderen" kiezen)

  Hetzelfde door IDE / ATA controllers.

  Reboot….
 • Ik heb dat zojuist geprobeert, maar zonder enig resultaat :(
 • msch kan je je systeem herstellen door naar de dag tegaan voordat ej de drivers hebt geinstaleert :roll:
 • nou weet ik nog niet zo zeker systeemerhstel stond misschien nog niet ingesteld standaard na installatie dus is er helemaal geen herstelpunt gemaakt toen.

  ik kan het ook mis hebben he
 • Je kan ook proberen om terug te gaan naar de oude drivers. Dat is ook een "deïnstalleer" optie onder Apparaatbeheer. In principe is het: hardware verwijderen en opnieuw laten herkennen. Als de verkeerde drivers weer worden geinstalleerd, dan de bijbehorende bestanden wissen.
 • Wat je ook gewoon heel simpel kunt doen is kijken welke files het betreft en die weg mieteren. Dit staat vaak wel op de site van de fabrikant of kun je vinden met google. Anders kun je met een tool als cabextract de .exe file vaak openen en gewoon kijken hoe de bestanden heten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.