Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Draagbare Harde Schijf

Anoniem
Venzent
1 antwoord
 • Hallo mensen,

  Ik ben Siem van den Berg en ik ben dit jaar begonnen met een opleiding ICT-beheerder aan het ROC. Natuurlijk weet ik wel wat van computers, anders zou ik daar niet zitten, maar ik zit nou toch ff met een probleem waar ik niks op weet. Voor mijn opleiding gebruiken wij een draagbare Harde Schijf van het merk Western Digital WD400… en die krijg ik dus niet aan de praat. Een beschrijving van de situatie :

  1e lade : Samsung CD writer
  2e lade : Bracket voor draagbare HD
  3e lade : CD-ROM lezer
  daaronder : Hoofd HD
  OS : Windows ME

  Ik heb dus zelf al wat zitten sleutelen, maar dat resulteerde in een harde BLIEEEP. Hij starte dus niet meer op. Met veel pijn en moeite heb ik hem weer aan de praat gekregen, maar die draagbare harde schijf kan ik dus nog steeds niet lezen. Op de bracket zitten een paar jumpers waar ik dus mee aan het spelen ben geslagen, maar die schijnen dus niet de juiste te zijn. Op de HD zelf zitten dus ook jumpers maar ik heb er nog maar niks mee gedaan, want ik wil eerst zeker weten dat ik het goed doe. Je kan hem instellen op Cable Select, Single/Master, Master with Slave Present en Slave. Even voor de duidelijkheid, ik wil graag gewoon booten van mijn primary HD, en de draagbare HD kunnen accesen vanuit windows.

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de Master/Slave instellingen van al mijn hardware in het geheel moet zetten ? teken het desnoods uit, en dan lukt het me wel :) Ik zou het echt heel erg op prijs stellen, want ik moet deze vakantie nog best wel wat schoolwerk verichten. En ja, het merendeel daarvan staat op mijn Draagbare HD :(

  Alvast harstikke bedankt !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.