Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

VCool, Rain enz. werken niet op XP1800 ???

Anoniem
Proxy
7 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar zo'n softwarematige cpu-cooler. Zo'n dign wat je cpu koelt in IDLE tijd. Maar ik kan
  er niet een vinden die werkt op mijn Athlon XP1800 ! Ik gebruikte vroeger altijd VCool op mijn Celeron400,
  maar die werkt niet, net zoals Rain, CPUCool, keepCool en rain 2.0.

  Weet iemand een programmatje wat wel werkt? Of zouden genoemde programma's wel moeten werken en is er iets
  mis?

  Mijn cpu zit trouwens op een Gigabyte GA-7VRXP bord.
 • CPUcool werkt wel gewoon met een AXP hoor. Overigens is het gebruik van een softwarematig CPUkoeler totaal _zinloos_. Op het moment dat je wel een lagere temp kunt gebruiken (bij een 100% stress e.g.) heeft de softkoeling geen enkel effect meer.
 • [quote:30e29d4c6c="Marcel de Reus"]CPUcool werkt wel gewoon met een AXP hoor. Overigens is het gebruik van een softwarematig CPUkoeler totaal _zinloos_. Op het moment dat je wel een lagere temp kunt gebruiken (bij een 100% stress e.g.) heeft de softkoeling geen enkel effect meer.[/quote:30e29d4c6c]
  Voordeel is wel dat je dan de fans trager kunt laten draaien, als dat wordt ondersteund. Beetje stilte is altijd leuk ;)
  Belangrijker is dat als je Win2k of XP hebt het OS zelf al een soort CPUCool heeft ingebouwd. Ik denk dat dat ook voor Linux geldt, maar niet voor Win9x/Me
 • Daar bedoelde ik eht dus ook voor ;-) voor lekker rustig internetten, programmeren en tekstverwerken, daarbij loop de cpu haast idle zou je zeggen en kan de fan wel uit (heb zo'n mooie koperen Zalman waaier ),

  en het is erg handig voor een server die het niet al te druk heeft…
 • ik heb al meerdere systemen gehad, en op elke set werkte die CPUcool trick wel.

  het duurt meestal wel even, ga niet verwachten dat binnen 10 sec je temperatuur 10 graden lager is ofzo. bij mij duurde het (laatste keer dat ik teste) ongeveer een paar minuten voordat de temperatuur 1 hele graad lager was….

  dat gigabyte bord, uhmm, volgens mij een kt333 chipset of niet? geen Nforce2 ofwel?

  daar is namelijk wel een coole trick voor die ervoor zorgt dat je idle temp echt met sprongen lager wordt….
 • Ik heb een kt266 en ik gebruik een progje van K'oda om de cpu koel settings in de bios oid aan te zetten, en daarnaast gebruik ik Rain (omdat ik onder win98 werk)
  Het probje van K'oda heet wpcredit en Wpcrset.
  Misschien is er wat te vinden via Google, geen idee meer waar ik het vandaan heb (je heb nl ook nog wat bestanden nodig welke je chipset ondersteunen)

  Bij mij werk het goed, idle is de cpu net boven de 30 graden en als ik burnk7 draai zit de cpu zo op 50 graden. Sluit ik Burnk7 af, zit hij vrij snel weer onder de 40 graden.
 • Ik werk ook nog steeds (naar grote tevredenheid!) met win98se, vanwege driverproblemen met mijn tv-kaart en modem onder WinXP/2000. Maar progjes als VCool hadden bij mij zelfs na 10 minuten geen enkel effect. Ik heb trouwens een Via chipset.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.