Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Een Papst fan met een snor. :-?

Anoniem
DNA4U
9 antwoorden
 • Hallo luitjes… ik heb bij Tagie Computers een 80mm 12dB papst fan besteld, voor in m'n voeding. Ik kreeg hem vanmorgen binnen, sluit hem aan, maar tot mijn verbazing hoor ik een soort van snorrend geluidje ! Niet heel hard, maar toch had ik verwacht dat dit dingetje minder herrie maakt. Mijn Adda koeler die er eerst in zat en op 7V draaide (op rode draadje), had niet zo'n snorrend geluid maar had weer meer geluid van de windstroom. Ik heb het idee als ik ze in mijn gezicht laat blazen dat ze beide evenveel lucht verplaatsen, dus de Adda@7V en Papst@12V. Maar dat gesnor, dat is toch niet normaal ? je moet het zo zien dat als hij in de voeding zit, en de kast zit dicht, dat ik een lichte toon hoor op de frequentie van die brom.

  Heb ik nou gewoon pech of hoor ik te goed?
 • Ik heb toevallig bij fh ook dezelfde cooler besteld, maar heb hier helemaal geen problemen mee. Hoor hem gewoon zo goed als niet. Ik denk dus dat het een productiefout is.
 • misschien is de lager van de fan niet goed gemonteerd.

  als deze het gewoon van begin af aan niet goed doet, gewoon terugbrengen, en een nieuwe eisen.
 • Ik heb zelf drie Papst fans en die snorren geen van allen, dus je hebt gewoon een brakke fan gekregen. Ik zou hem gewoon direct terug sturen/brengen.
 • Misschien overdrijf ik wat, gezien de reacties op het woord snorren.
  Het is echt heel zacht, maar zeker wel hoorbaar als toon. Ik weet zeker dat het het motortje is.

  Kun je stellen dat je het motortje bij zo'n fan - helemaal- niet mag horen ?
 • heb er zelf ook 2 van in hangen, en ik vind dat je ze gewoon haast niet mag horen.

  ze zijn echt fluisterstil, en als ze naar jouw oordeel teveel lawaai maken, dan moet je er gewoon mee terug gaan..

  wij kunnen niet van hier horen of het nu echt storend is of niet, maar ik zou van deze fans eisen dat ze echt onhoorbaar zijn….
 • Heb je wel eens gezien hoe ze met die dingen gooien bij het transport? Wees maar blij, dan hou je je hart vast namelijk. Gewoon terugsturen, zelfs al zou het zo horen, dan zou ik nog niet tevreden zijn en gebruik maken van tevredenheidsgarantie en hem gewoon retour sturen. Binnen 8 dagen en zo…
 • wat zou er zeg maar moeten gebeuren met de fan voordat deze uit balans raakt ? Ik bedoel, je hebt altijd die fanbehuizing nog, en de doos eromheen, en ik snap niet hoe ze het bij de post voor elkaar krijgen om die fanbladen dan uberhaubt aan te raken om eventueel de motor uit balans te brengen. Maar goed, het zal wel gebeurd zijn, misschien wel in de papst fabriek zelf.
 • Ik denk ook eerder dat het een fabrieksfoutje is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.