Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

amd 2800 met asus A7n8x

Anoniem
Louke19689
7 antwoorden
 • Ben even de weg kwijt. Ik zag bij nieuwe installatie van moederbord Asus A7N8 de luxe met AMD 2800 barton met 2 x dual channel 256 ddr dat kloksnelheid iets van 1250 was. Nu kan ik dan nergens meer vinden maar ik heb de "snelheid" in de bios verhoogd naar 166 mhz. Ik weet echter niet of dit de optimale instellingen zijn. Wie kan mij liefst simpel uitleggen wat voor deze processor en mb de beste instellingen zijn, Ik heb geen verstand van overklokken dus daar begin ik (nog) niet aan. Gewoon stabiele instellingen.
  Is het overigens aan te raden om ook de bios via autobios te updaten?

  Bedankt voor jullie reacties

  Teejoo
 • fsb op 166mhz is goed omdat een 2800 op 333mhz draait( 2x166).met het opstarten zie je nu ( als het goed is ) amd 2800+. wat je geheugen betreft moet je ff aangeven of je pc 3200 hebt of pc 2700 . ik heb zelf pc 3200 en laat de geheugenbus op dezelfde snelheid meedraaien als de fsb. daarmee heb ik dus wat over ,en kan ik de timings wat strakker zetten. het makkelijkste is om je geheugen in te stellen op optimal .dan draait het altijd goed. :D
 • Voor zover ik weet kun je overigens nog geen enkel bios automatisch updaten, simpelweg omdat op enkele recente Phoenix BIOS'en na het BIOS geen contact met internet kan leggen.

  Is het niet gewoon een optie om de default settings te laden of gewoon een auto optie bij e.g. het geheugen die dan de snelheid oppikt die de hardware zelf aangeeft.
 • Ik bedoel eigenlijk het programma Asus live update dat Asus bijlevert.

  Overigens waar kan ik zien op welke snelheid mijn processor werkt? Het opstartscherm is zo snel weg dat ik het niet kan zien, of zijn daar programmatjes voor?

  Bedankt
 • Ik bedoel eigenlijk het programma Asus live update dat Asus bijlevert.

  Overigens waar kan ik zien op welke snelheid mijn processor werkt? Het opstartscherm is zo snel weg dat ik het niet kan zien, of zijn daar programmatjes voor?

  Bedankt
 • [quote:8db01511b1="Marcel de Reus"] Is het niet gewoon een optie om de default settings te laden of gewoon een auto optie bij e.g. het geheugen die dan de snelheid oppikt die de hardware zelf aangeeft.[/quote:8db01511b1]

  dat is idd een optie, maar de fsb zal handmatig op 166mhz moeten worden gezet .defaultstting =100mhz.geheugenbus gaat automatisch met de fsb mee.
 • [quote:efcd73d41e="Marcel de Reus"]Voor zover ik weet kun je overigens nog geen enkel bios automatisch updaten, simpelweg omdat op enkele recente Phoenix BIOS'en na het BIOS geen contact met internet kan leggen.
  [/quote:efcd73d41e] zit geloof ik wel op DFI plankjes?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.