Vraag & Antwoord

Anoniem
Comp-Freak
4 antwoorden
 • Ik heb in m'n computer een XFX Graphics Ge-Force 4 MX 440, 64 Mb. ddr.
  Nu wil ik een passieve koeling kopen want de standaard koeling maakt een pokke herrie! Ik zat te denken aan een Zalman ZM50-HP. Heeft iemand ervaring met deze koeling en/of kan ik beter de grotere versie(ZM80-HP) kopen?

  Dit zijn de links:
  ZM50-HP: http://www.zalman.co.kr/english/product/zm50-hp.htm

  ZM80-HP: http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80-hp.htm

  Ps. Op deze sites staat dat de ZM50-HP geschikt is voor mijn kaart, maar ik weet niet wat de ervaringen met deze koeling zijn.
 • als je niet gaat overklokken ofzo kan je denk ik die kleine (50) wel nemen, wil je wel overklokken moet je toch de (80) NEMEN
 • Ik heb zelf een tijdje een geforce 4mx440 gehad met een zm50 erop en kan je vertellen dar dat meer dan voldoende is aan koeling mits je een beetje air-flow in je case hebt. Ik had hem met 1 casefannetje voorin de kast en de fan van de vieding en dat was meer dan voldoende. Heb je helemaal geen air-flow dan zou ik wel de 80 nemen.

  Kortom neem gewoon de 50, een moderne pc heeft zowizo genoeg flow in de kast om dat koel te houden. Bij helemaal geen flow in je case heb je een dusdanig hoge casetemp dat je een stabilteitsprobleem hebt (of je moet wc hebben natuurlijk)

  Scenic20
 • Ik heb zelf een (80). Het werkt perfect!.

  Als je gaat overclocken is deze perfect zoals [b:a0a4a74209]computer_nerdo[/b:a0a4a74209] al zei.

  De keuze ligt altijd nog gewoon bij jou :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.