Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC gaat niet helemaal uit

Anoniem
pcguy
15 antwoorden
 • Als ik mijn pc afsluit dan blijft er stroom op mijn muis, toetsenbord en USB apparaten staan… is dit normaal? Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Dus als mijn pc 'uit' staat en ik beweeg mijn muis, dan gaat dat lampje branden (ik heb een optische muis), dus net als mijn pc wél ingeschakeld is. Wil dit zeggen dat er iets op mijn mobo kapot is, of maakt dit niets uit?

  bij voorbaat dank
 • [quote:c60177c6c8="Wizz15"]Als ik mijn pc afsluit dan blijft er stroom op mijn muis, toetsenbord en USB apparaten staan… is dit normaal? Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Dus als mijn pc 'uit' staat en ik beweeg mijn muis, dan gaat dat lampje branden (ik heb een optische muis), dus net als mijn pc wél ingeschakeld is. Wil dit zeggen dat er iets op mijn mobo kapot is, of maakt dit niets uit?

  bij voorbaat dank[/quote:c60177c6c8]
  Nee, dat komt gewoon omdat er nmog stroom opstaat. Als je de stroom van de Comp afknikkerd is het opgelost
 • Ja dat snap ik wel :P , maar kan het ook kwaad, dat bedoel ik. Dit heb ik namelijk bij nog geen een pc van mij gehad, en ik dacht misschien komt het door een defect op het moederbord of zo…
 • Kan dit ook op een andere manier.., ik wil zeg maar niet mn pc uitzetten., maar wel dat mn muisje stopt met licht geven (er zit zo'n fel blauw lichtje op mn logitech muis)…
 • Kwaad kan t in elk geval niet. Op mijn logitech toetsenbord blijft ook een lampje branden.(F-lock) Ik heb nog gewoon een bal-muis, en de usb-aparaten schakelt ie wel uit.(hub gaat uit) Maar met het uitzetten van de huidige pc's moet je het zien als het in stanby zetten van je tv b.v. Je kunt natuurlijk de netspanning er af halen.
 • T gaat mij namelijk om dat lampje., is best wel een fel licht wat in mn kamer (slaapkamer) schijnt. Maar tegelijker tijd wil ik 's morgens mn computer gewoon vanuit mn bed (door op de spatiebalk te rammen) aan kunne zetten., dus stroom kan er niet af….

  Is dit mogelijk?

  (mn muis zit op de ps2-poort, ivm kvm switch)
 • Op het mobo zit als het goed is een jumper voor keyboard wake on of zoiets. Zet deze op uit en het probleem is (bij mij) opgelost.

  [Edit] Ligt volgens mij niet aan de KVM switch.
 • Tegenwoordig hebben alle computers dit dat er op je muis en toetsenbord stroom blijft staan. Zo blijft blijft bijvoorbeeld ook het lichtje van de multicard-reader aanstaan. Dit kan geen kwaad, en als je er last van heb, dan zit er achter op je voeding een aan - uit schakelaar. Daarmee haal je de stroom van de computer. :D
 • Mik die muis in een la of gooi er een lap overheen zou ik zeggen, dan kun je de PC gewoon met een ram op je spatiebalk opstarten en heb je geen last van het felle lampje: keep it simple stupid.
 • Blijft wel staan dat de batterijen van je muis sneller leeg zijn.
 • [quote:1daa24b41e="spiderned"]Blijft wel staan dat de batterijen van je muis sneller leeg zijn.[/quote:1daa24b41e]

  Als je batterijen sneller leeg zijn dan maakt het niet uit of er stroom op je computer blijft staan, ik heb nog nooit een muis met batterijen EN een draadje gezien. :wink:
 • En als het bovenstaande niet helpt, ga op zoek naar de fabrikant, check de FAQ's en mogelijk bij het flashen van een nieuwe BIOS dat dat je probleem verhelpt.
 • mijn muisch blijft ook lichtgeven op me PC's dus t kan geen kwaad, en ik doe mijn ogen dicht als ik slaap, zodat ik geen last heb van het licht :wink: :P
 • Ja heel normaal voor ATX-systemen. Voor energiebewuste types zoals ik vind ik het onaanvaardbaar dat het "uit" zijn van ATX-systemen toch nog 10-20 Watt verbruikt. Berekend over een jaar en als je meerdere PC's heb scheelt het toch een behoorlijk bedrag (€ 40,- of meer per computer per jaar denk ik) als dat ding dag en nacht aan je stroomkabel ligt. Dus bij mij: computer uit, stroom eraf !
 • [quote:4f273f6a9e="Nelson Lau"]Ja heel normaal voor ATX-systemen. Voor energiebewuste types zoals ik vind ik het onaanvaardbaar dat het "uit" zijn van ATX-systemen toch nog 10-20 Watt verbruikt. … [/quote:4f273f6a9e]Mee eens. 10W betekent op jaarbasis 87kWh, pakweg 10-20 euro (afhankelijk van het tarief dat je betaald). Een computer een jaar aan laten staan is fors duurder. Om veiligheidsredenen (brand, onvoorzien, kans op crash bij per ongeluk uitzetten of tegen aan stoten), zet ik de computer ook uit wanneer die niet wordt gebruikt. Voor die 10 euro (of minder) kan je een speciaal computer verlengsnoer met netschakelaar kopen. Heel makkelijk om dat dan uit te zetten. Om schade t.g.v. bliksem inslag te voorkomen, daarvoor is (i.h.a.) uitzetten van de computer niet voldoende. Dan moeten het netsnoer, de telefoonkabel, de antennekabel en zo er ook uit. Vaak lees ik dan dat een harde schijf meer zou slijten, tja, ik zet mijn computers altijd uit. TOt nog toe heb ik alleen met mijn Seagate harde schijf problemen gehad (4x vervangen in 4 jaar). Of dat daar mee te maken had, ik kan me het niet voorstellen. Maar ja, ik koop ook weer niet zoveel harde schijven (gelukkig).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.