Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

again thermalright blok op mobo

Anoniem
None
11 antwoorden
 • toen mijn abit nf7-s overleden was verklaard heb ik een [i:58a4aa353c]DFI NF-II Ultra Infinity, nForce2 Ultra 400[/i:58a4aa353c] besteld.
  dit bleek de oude versie te zijn, dus zonder 4x sata en gewoon een hele andere lay-out van het bord. heb ik ergens anders de weer de goeie bestelt en deze heb ik sinds gisteren eindelijk binnen.
  ik had al gekeken op internet of mijn thermalright slk-900u op dit bord ging passen. dit zou "op een paar milimeter na" net kunnen.
  maar als ik de schroeven van de koeler door de gaten van het bord stop, dan raken echt alle schroeven (op 1 na) de elektronica van het bord. er zit gewoon te weinig ruimte naast de gaten, ik weet zeker dat dit bij mijn oude abit niet zo was en ik ben ook echt niet van plan om die schroeven erin te draaien.
  ik zou niet weten hoe ik dit anders moet oplossen, maar ik ben niet van plan om een nieuwe koeler te kopen, dat snap je natuurlijk wel :wink:
  toen ik toch de neiging kreeg om de pc in elkaar te zetten heb ik maar mijn boxed koeler van mijn 2500+ erop gezet, die er uiteraard zonder probleem oppaste.
  toen ik het mobo in de kast liet zakken, merkte ik op dat er aan de achterkant een nieuw plaatje in moest……tot mijn verbazing zat deze niet in de doos….ik weer balen :x ik miste ook al een sata kabel :x

  ik hoop dat iemand mij iig kan helpen om toch op 1 of andere manier die koeler erop te zetten.

  alvast ontzettend bedankt,
  een frustreerde computer gebruiker

  ps:
  over de winkels :roll:
  de eerste keer had ik het moederbord bestelt bij budget-direct ook wel bekend als target-direct, waar dus de verkeerde foto en specificaties stonden van het bord, namelijk van REV.B, terwijl ik een REV.A thuis kreeg gestuurd. na een telefoongesprek zou ik wel me geld terug krijgen, alleen zonder de verzendkosten die ik heb gemaakt. daar zijn we met een brief tegenin gegaan en ik weet alleen nog niet of het geld terug is, we hebben het wel een week geleden al verzonden.
  deze winkel staat trouwens niet meer in de tweakers pricewatch
  de andere winkel waar ik het bord bestelt had, was New Generation, die ook in de pricewatch staat, hier miste ik dus een sata kabel en een achter frontje voor de kast om het mobo goed te plaatsen.
  volgende keer bestel ik alles wel weer bij perfect-systems :evil:
 • wat lullig. als ik jou was zou ik voortaan bij de wat bekendere winkels bestellen.

  ja die slk-900u heeft wat problemen met sommige mobos. als ie niet past zou ik als ik jou was ook niets forceren. misschien is de nieuwe thermalright sp-97 iets voor jou
 • Ik zou bijna zeggen stuur hem maar weer terug :-(
  Als die koeler echt niet past en je wilt geen andere (wat me logisch lijkt) dan valt er niets aan te doen. Tricky constructies verzinnen met een koeler van dat gewicht zou ik je sterk afraden. Gewoon goed schroeven of anders niet.
 • Mijn reactie die ik op GoT had geplaatst:
  Klopt, de IC-tjes en weerstandjes zitten precies tot aan de randen van de gaten, maar met een kunststof vijsje ertussen kan er niks gebeuren. Want bij mijn WC zitten de weerstanden ook onder de bout.
 • daar heb ik dus ook een beetje naar zit kijken, of er wat tussen kan. want als het te dun is, draai ik die weerstandje echt kapot en daar heb ik echt geen zin in, dit mobo stond al niet in de planning. en als het te dik is, dan zit hij weer niet goed vast aan het plaatje op de achterkant, en ik wil ook geen kapotte videokaart en processor
  en ook op thermalright staat dikgedrukt in rode letters NO, dat hij er niet oppast
  thermalright
 • [quote:c5da6b1d0a="zjarl"]en ook op thermalright staat dikgedrukt in rode letters NO, dat hij er niet oppast
  thermalright[/quote:c5da6b1d0a]

  dus de conclusie is gewoon dat het niet gaat passen. zou me daar wel bij neer leggen, want de SLK is een zware cooler, en je wilt zeker niet dat die naar beneden komt stuiteren..

  kun je hem niet weer terugsturen bij de shop waar ie wegkomt? als je gewoon aangeeft wat het probleem is, zijn ze misschien wel coulant genoeg om hem terug te nemen.

  neemt niet weg dat het ook een beetje je eigen schuld is niet? je wist toch wel dat dit blok op veel mobos problemen opleverde, dus eerst even controleren op de site was wel iets verstandiger geweest he..

  BTw; wat heb je met je Abit NF7-s gedaan dan? waren de mods van CV toch niet goed uitgevoerd?
 • [quote:84b02890c1]

  dus de conclusie is gewoon dat het niet gaat passen. zou me daar wel bij neer leggen, want de SLK is een zware cooler, en je wilt zeker niet dat die naar beneden komt stuiteren..[/quote:84b02890c1]idd, daar lijkt het wel op :(

  [quote:84b02890c1]kun je hem niet weer terugsturen bij de shop waar ie wegkomt? als je gewoon aangeeft wat het probleem is, zijn ze misschien wel coulant genoeg om hem terug te nemen.[/quote:84b02890c1]en dan? welk bord moet ik dan nemen, volgens mij hebben we het geld van het eerste bord nog geen eens terug, en welke moet ik dan nemen, een abit neem ik ook niet meer

  [quote:84b02890c1]neemt niet weg dat het ook een beetje je eigen schuld is niet? je wist toch wel dat dit blok op veel mobos problemen opleverde, dus eerst even controleren op de site was wel iets verstandiger geweest he..[/quote:84b02890c1]ja dat wist ik wel, maar er zaten gaten in, en heb meerdere mensen horen zeggen op GoT dat de 900 net past

  [quote:84b02890c1]BTw; wat heb je met je Abit NF7-s gedaan dan? waren de mods van CV toch niet goed uitgevoerd?[/quote:84b02890c1]die is al een tijdje overleden, zoals je hier kon lezen :roll:


  edit: iemand op GoT gaf o.a deze link
  http://home.alfredstate.edu/siemasbj/SP-97_Infinity_Guide.htm
  wat een gedoe voor een koelertje :roll:
  en als ik dan weer een nieuw mobo wil, moet ik ook weer een nieuwe koeler
 • Er zitten gewoon clips bij om hem aan de socket te bevestigen. Gebruik je die toch, niet Lanparty proof maar in elk geval een goede nette oplossing.
 • [quote:fd1302ed0a="diniz"]Er zitten gewoon clips bij om hem aan de socket te bevestigen. Gebruik je die toch, niet Lanparty proof maar in elk geval een goede nette oplossing.[/quote:fd1302ed0a]clips? welke clips? :o
 • Laat maar, is zo te zien alleen voor P4. :oops:
 • [quote:b8b92981e2="diniz"]Laat maar, is zo te zien alleen voor P4. :oops:[/quote:b8b92981e2]jammer :(

  maar ik ben nu al bezig de schroefjes op maat te schuren, ga het denk ik toch proberen. alleen nog ff plastic ringetje ergens vinden, het stukje rubber op het plaatje "wat achter het mobo komt" een beetje bedremelen. en dan moet het "hoop ik" wel lukken :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.