Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

waterkoeling: is deze set wat?

Anoniem
royzwiers
9 antwoorden
 • Ik was al een tijd van plan om watercooling te nemen. en nu gaathet er toch echt van komen 8). Ik begin eerst zonder chipset en vga cooling maar dat komt wel als ik weer geld heb :lol: . Ik heb net zelf een setje samen gesteld en nu is mijn vraag: is deze set wat? dus ik wil ook weten of het koelblok enzo goed zijn. bij de waterpomp zet ik ook mijn vraagtekens want hij is niet van eheim alleen een stuk goedkoper.


  Black Ice Pro radiator 69.00 EUR
  Dangerden RBX Socket A, 1/2inch (13mm) connector 68.00 EUR
  Hydor L20 waterpomp 700l/u 27.00 EUR
  Dangerden Reservoir rond, 9,5mm hose connectors 32.00 EUR
  Silicon Tubbing 10mm x 14mm (1 meter) 5.00 EUR
  Zerex Supercoolant 4oz 9.00 EUR (watertoevoeging)  Total: 215.00 EUR
 • je kan beter een compleet setje kopen
  is meestal goedkoper en je weet geleik dat het goed bij elkaar past
  dus ik zou even verder zoeken 8)

  maar opzich ziet het er wel okey uit
 • volgens mij past het allemaal wel want het is allemaal van DangerDen. behalve de pomp. de slangn waren ook voor DangerDen blokken.
 • [quote:20d2042862="royzwiers"]Ik was al een tijd van plan om watercooling te nemen. en nu gaathet er toch echt van komen 8). Ik begin eerst zonder chipset en vga cooling maar dat komt wel als ik weer geld heb :lol: . Ik heb net zelf een setje samen gesteld en nu is mijn vraag: is deze set wat? dus ik wil ook weten of het koelblok enzo goed zijn. bij de waterpomp zet ik ook mijn vraagtekens want hij is niet van eheim alleen een stuk goedkoper.


  Black Ice Pro radiator 69.00 EUR
  Dangerden RBX Socket A, 1/2inch (13mm) connector 68.00 EUR
  Hydor L20 waterpomp 700l/u 27.00 EUR
  Dangerden Reservoir rond, 9,5mm hose connectors 32.00 EUR
  Silicon Tubbing 10mm x 14mm (1 meter) 5.00 EUR
  Zerex Supercoolant 4oz 9.00 EUR (watertoevoeging)  Total: 215.00 EUR[/quote:20d2042862]

  ja hoor.. goeie set.

  1 ding alleen.

  die DangerDen RBX blokjes vereisen nog redelijk veel waterdruk. door het speciale inlaatsysteem op dit blokje (en ook bijv. de whitewater) is het haast wel vereist een pomp te nemen die rond de 1000/1200 liter per uur kan verpompen.

  de L20 is daarvoor te licht dus.

  een eventueel alternatief is de;

  Eheim 1250 of de Hydor L30

  deze pompen doen rond de 1200 L/uur..

  voor de rest, als je dit besteld (bij tweakstore zie ik) vergeet dan niet even de aansluiting bij het reservoir op 13mm te zetten (staat nu nog op 9,5 mm) en dat gaat dus anders niet passen he :wink:

  1 dingetje nog.

  als je evt eens van plan bent uv reactive in je wc setje te doen, verander dan ook even de slangen (Silicon Tubbing 10mm x 14mm (1 meter ) even naar ( Tygon tubing 1/2inch)

  aangezien siliconen slangen op de een of andere manier de gekke eigenschap hebben Uv licht te filteren, heeft de toevoeging dan geen enkel nut (en geloof me maar, want ik spreek helaas uit eigen ervaring :cry: )

  voor de rest een mooie en goeie set. doeleinden zijn lekker overclocken neem ik aan?

  als je echt voor pure silence gaat, zou je idd zoals net ook gesuggereerd werd ook kijken naar een leuke complete set voor je CPU, NB en VGA (Asetek waterchiller bijvoorbeeld) die zit in dezelfde prijsklasse, kwaliteit t.o.v de RBX blokjes is wel iets minder, maar je hebt direct wel alles watergecooled..
 • idd bedoel om over te klocken en om stil te zijn.. zoals ik al zei ga ik de chipset koeler en nortbridge koeler volgende maand kopen of ik wacht nog even en koop het allemaal volgende maand…
 • is 1 meter slang eigenlijk wel genoeg?
 • Nee, dat is te weinig. Neem als het even kan 1.5 tot 2 meter voor de zekerheid.
 • om mijn topic van een maand weer even omhoog te schoppen (anders moest ik weer een nieuw topic beginnen over hetzelfde onderwerp)

  waar kan je demi water kopen? of kan ik het koelwater voor coolance waterkoeling systemen in elke waterkoeling setup gebruiken?

  http://www.koolance.com/products/product.html?code=COM-M33
 • [quote:63393b4c19="royzwiers"]om mijn topic van een maand weer even omhoog te schoppen (anders moest ik weer een nieuw topic beginnen over hetzelfde onderwerp)

  waar kan je demi water kopen? of kan ik het koelwater voor coolance waterkoeling systemen in elke waterkoeling setup gebruiken?

  http://www.koolance.com/products/product.html?code=COM-M33[/quote:63393b4c19]
  Dat koolance water is super duur, en ik weet niet of er al waterwetter bij zit.
  Je kan demiwater gewoon kopen bij een tankstation, of de Gamma, of Praxis, per literfles ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.