Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI k7t 266 pro met pc2700 ddr geheugen

De latency kan je in de bios aanpassen. Het houd ongeveer in dat je de tijd tussen de verschillende stappen van het proces wat aanpast. hoe lager de latency, des te sneller het verwerken van de gegevens en opdrachten naar en van het geheugen gaat, maar wordt het te snel dan kan het geheugen het niet meer aan en loopt de computert onstabiel. Het beste kun je even op de strookjes geheugen of op de site van de leverancier kijken welke timings het geheugen aan kan op 266 mHz.

Anoniem
Comp-Freak
4 antwoorden
  • Ik heb via internet een 2e hands pc gekocht met een MSI k7t266 pro moederbord. Ik heb nog 2 x 256 mb pc2700 ddr geheugen bankjes liggen die ik hier voor wil gaan gebruiken.In de manual staat :using 2 x 184 pins DIMMS DDR 200/266.
    Ik weet dat dit geheugen iets te snel is voor het mobo maar kan ik het ongestraft gebruiken of kan ik beter proberen het te ruilen voor pc2100.
    Andere vraag werkt dit mobo zonder moeilijkheden met de alcatel speedtouch USB ADSL modem
  • Je kan dit wel gebruiken, maar dan draait het op de 2100 snelheid, dus niet op zijn max.Als je hem zo langzaam laat draaien kan je denk ik wel de latency wat omlaag brengen, dat scheelt ook wat.
  • Is dat een BIOS instelling?
  • Via Advanced feature ofzo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.