Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Overclocken van een ak73Pro(A)

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Mijn vraag: Probeer mijn pc te oc'en, lukt ook maar tot op zekere hoogte :( , heb een 1333 Mhz athlon erin hangen (multiplier 10, fsb 133 Mhz) heb de muiltiplier eentje omhoog gedaan, het is nu dus een 1466 Mhz werkt perfect, geen vastlopers enzo maarrr… probeer ik hem verder te océn gaat ie flippen! heb bijv. de fsb naar 140 mhz gezet en de vcore op 1.80, lukt op zich wel tot ie in windows zit dan hangt ie namelijk meteen..

  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? heeft het iets met cas latencxy te maken ofzo? of met het voltage van het geheugen?

  HELP!!!
 • Het probleem is volgens mij het feit dat, als je de FSB verhoogt op jouw plankie dat je AGP en PCI ook omhoog gaan en dus buiten de specs gaan
 • oftwel het kan dus niet :( of moet ik dan mijn agp en pci snelheid ook opvoeren? als dat kan dan :-?
 • het probleem is dat je ze nu volgens mij zover overclocked dat vooral de pci bus te hoog wordt.

  Misschien kun je de dividers verzetten
 • [quote:b1b539acd5="RobertoAL"]oftwel het kan dus niet :( of moet ik dan mijn agp en pci snelheid ook opvoeren? als dat kan dan :-?[/quote:b1b539acd5]
  Die worden dus gelijk opgevoerd :P En als je geluidskaart het niet meer trekt trekt niks het meer hè. Dus misschien helpt de divider wat hoger te zetten.

  Edit// Sjit, net te laat!
 • Super bedankt voor de info.. maar.. wat is een divider.. ben nou niet echt een techneut zal maar zeggen :oops:
 • Naar mijn mening is het een geheugen probleem, heb het zelfde probleem met mijn systeem, alles doet alleen windows trek het ff niet.
  Omdat ik niet wakker lig van een investering heb ik oc geheugen gekocht van corsair.

  Denk dat het merendeel daar aan licht anders heb ik een miskoop gedaan :o terwijl het simpel in bios was te veranderen zeggen jullie :x

  trek de hele zut het niet is het voedingsprobleem :wink:
 • volgens mij ligt het niet daar aan (misschien voor een deel wel, maar vind maar es sd-ram geheugen, en volgens mij bestaat daar niet eens 'speciaal overclock' geheugen van..) want als ik mijn fsb gelijk laat en mijn multiplier omhoog schroef trekt ie het ook niet!
  Heb trouwens de fsb van 133 nu wel naar 136 kunnen veranderen door het voltage vasn het geheugen omhoog te doen.. + vcore omhoog gedaan.. maar hij moet sneller@!!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.