Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ouwe voeding in plaats van nieuwe gebruiken?

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Ik heb een oude voeding ergens liggen.. en daarmee wil ik een 466 mhz celeron van stroom voorzien (moederboord onbekend kut merk, maar het werkt :D )

  Nu de vraag ik heb de 'lay-out' van de niuewe stekker, namelijk:  +3.3v-+3.3v-com-+5v-com-+5v-com-pwOK-5vsb-+12v
  +3.3v–12v-com-ps-on-com-com-com–5v-+5v+5v
  'Vasthoud' klipje zit aan deze kant!

  Nu de vraag: wat is de oude 'lay-out'?? en kan ik dan een oude voeding gebruiken?
 • De 3,3V wijst op een ATX voeding. Daarvan bestaat geen oude layout, hoewel er vroeger wel voedingen zijn gemaakt zonder die 3,3V optie. Als je met oud, een AT voeding bedoeld met netschakelaar? Dan gaat dat alleen werken als het moederbord daarvoor een passende aansluiting biedt. Dus de vraag is, wat bedoel je met "oud"?
 • wat ik bedoel is dit: de voedingen van vroeger, die voor pentium 1 enzo.. die oude voedingen, je hebt gelijk het stekkertje past dan inderdaad niet op een nieuw moederboord wat ik wil doen is zelf die kabeltjes erin 'proppen' (solderen ofzo..) ik wil namelijk geen 25 euries besteden aan een nieuwe voeding (geen geld :cry: )

  ik heb namelijk een videorecorder uit elkaar gesloopt en daar een moederboord ingedaan met een 466 mhz d'r op, dat word dan mijn multimedia 'PC' ga er een dvd speler instoppen enzo, alleen dvdtje erin tv erop aan en tadaa! hij speelt :D
 • met 466 wens ik je veel plezier kwa multimedia wat wil je doen tetris of pacman spelen op video ben benieuwd maar wordt na mijn mening niks echt ;-)
 • Als ik het goed begrijp heb jij een ATX bord waar je een AT voeding op wilt?
  Gaat helaas niet werken jonge.
 • [quote:7409c5f660="RobertoAL"]wat ik bedoel is dit: de voedingen van vroeger, die voor pentium 1 enzo.. die oude voedingen, je hebt gelijk het stekkertje past dan inderdaad niet op een nieuw moederboord wat ik wil doen is zelf die kabeltjes erin 'proppen' (solderen ofzo..) ik wil namelijk geen 25 euries besteden aan een nieuwe voeding (geen geld :cry: )[/quote:7409c5f660] Als je handig bent met electronica, dan kan er een heleboel. Zelf ooit een instabiele ATX voeding gesloopt, daar zat nog een losse 12->3,3V unit in. Tegenwoordig zit alles op 1 printplaat. Maarre, op een computerbeurs (zij verkopen daar helaas ook defecte voedingen) en soms 2e hands (te koop gevraagd?) zijn 200W (of meer) ATX voedingen vaak voor een prikkie te koop.
 • bedankt voor de hulp lui! denk dat ik maar es meyt stroom ga spelen :lol:… En echt, het werkt! je kan met een 466 Mhz dvdtjes enzo afspelen! als je linux gebruikt tenminste, gebruik namelijk movix, een stukje linux die dvd's mp3 cd's v-cd's en ga zo maar door kan afspelen :D, het enige probleem wordt dan de uitgang voor mijn tv.. maar ja.. dat zie ik dan wel weer.. eerst dat wrak aan de praat krijgen..
 • Ik zou nog wel ff een beetje oppassen met het openmaken van een voeding, je kan nog steeds een flinke schok krijgen, ondanks het feit dat er geen stroom meer op de voeding….be warned :wink:
 • [quote:342bfadd26="jackdegek"] je kan nog steeds een flinke schok krijgen, ondanks het feit dat er geen stroom meer op de voeding….[/quote:342bfadd26]… omdat er nog een lading in de condensatoren kan zitten (of iets dergelijks :P).

  Naja kheb laatst ook de voeding van m'n oude pc opengemaakt - 300 Watt, dacht dat ie gefryed was nadat de stroom was uitgevallen & meteen weer trug kwam (hij deed nix meer, geen ventilator / lichtjes / piepjes, NIKS). Stekker erin gestoken terwijl ie open op m'n kast lag (en de pc open en bloot op z'n kant lag) en de PC aangezet :roll:

  Naja de pc deed t toen weer… kheb op zich niks gedaan maar kennelijk heeft t toch gewerkt, wat niet wegneemt dat t levensgevaarlijk was wat ik deed :lol: Maar och.. heb ook al een pc zonder kast op m'n bureau gehad (mobo lag gewoon op een stuk van dat zachte materiaal wat in de pc dozen zit) :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.