Vraag & Antwoord

Anoniem
Gekke teckel
14 antwoorden
 • Ik heb een probleem met de computer van mijn zoon. Het begon dat tijdens het spelen van een racespel de computer opeens uit ging. Na ongeveer 3 uur weer aangezet en hij deed het weer.
  Daarna heeft hij het nog een paar keer gedaan maar het duurde steeds langer voor ik hem weer aan kon zetten. Op dit moment doet hij het ook weer niet. Hij gaat wel even aan maar na een paar seconde gaat hij weer uit, of ik kan in de bios komen maar als ik dan opnieuw opstart dan gaat hij weer uit. Ik heb de processor – videokaart – geheugen – kabels – gecontroleert maar deze bleken goed. Zal het dan mischien aan het moederbord liggen of mischien aan de voeding. Wie weet of herkent dit probleem?.

  K7t pro2-a (MS-6330}
  Amd duron 1.2
  3x 128 mb ram
  Geforce2 ti 64mb
  Soundblaster128
 • kan zijn dat de CPU temp te hoog komt en daardoor de pc afslaat, ga eens in BIOS zien naar de temps, (Hardware Monitor), laat ook eens het prog AIDA of SiSSandra lopen, daar zal je de nodige gegevens kunnen aflezen, kijk ook eens of de koeling nog werkt of vervuild zit van het stof, uitkuisen met oorstokjes, penseel en dergelijke, de kast eens grondig onder handen nemen en prob zal mss opgelost zijn, laat iets weten hé
  veel succes
  elie
 • Als je PC spontaan gaat opstarten kan dat liggen aan een te zwakke voeding.
  Als men in de loop der tijd apparatuur bijzet wordt het voor de voeding een steeds zwaardere belasting om alle apparaten te voorzien van voeding. De PC kiest dan voor een weg die voorhem het best uitkomt enwel alles uitschakelen.
  Mag ik vragen hoeveel Watt je voeding is?
  Mvrgrt.Peiky
 • [quote:55f98a1566="Peiky"]Als je PC spontaan gaat opstarten kan dat liggen aan een te zwakke voeding.
  Als men in de loop der tijd apparatuur bijzet wordt het voor de voeding een steeds zwaardere belasting om alle apparaten te voorzien van voeding. De PC kiest dan voor een weg die voorhem het best uitkomt enwel alles uitschakelen.
  Mag ik vragen hoeveel Watt je voeding is?
  Mvrgrt.Peiky[/quote:55f98a1566]

  het is ineens begonnen, dus niet nadat ie iets bij had geplaatst
 • [quote:8e6edb1e75="elios"]kan zijn dat de CPU temp te hoog komt en daardoor de pc afslaat, ga eens in BIOS zien naar de temps, (Hardware Monitor), laat ook eens het prog AIDA of SiSSandra lopen, daar zal je de nodige gegevens kunnen aflezen, kijk ook eens of de koeling nog werkt of vervuild zit van het stof, uitkuisen met oorstokjes, penseel en dergelijke, de kast eens grondig onder handen nemen en prob zal mss opgelost zijn, laat iets weten hé
  veel succes
  elie[/quote:8e6edb1e75]
  Dit was ook mijn eerste ingeving, maar dit verklaard echter niet, dat hij soms al na een paar seconden uitvalt en dat het steeds langer gaat duren voordat hij hem weer aan kan doen.

  Toch Gekke Teckel, werken de koelers wel goed? Kan nooit kwaad om even te kijken.
 • De voeding is 300 watt. En het is in een keer begonnen. De koelers werken goed. hij begon bij het spel dtm. een race spel
 • Kan zijn dat er een geheugen module niet meer consistent is aan het adresseren en vica versa. Je zou het kunnen testen met memtest.

  http://www.hcidesign.com/memtest/MemTest.zip

  Mvrgrt.Peiky
 • zou toch maar de kast eens opengooien en zien, en zeker zoals Peiky zegt het geheugen eens checken, kan nooit geen kwaad, mar heb je al naar je temp gekeken zoals ik gezegd had? en eens de kast open zie de koelers na, zeer belangrijk door stof kunnen ze wel nog draaien maar niet meer koelen, meestal zit de koelblok behoorlijk vol met stof, ga dat zeker eens na, en ja , een voeding heeft ook maar een beperkte levensduur hé, alles geraakt versleten
  elie
 • Ga de boel schoonmaken en doe ook de memtest want hij is weer opgestart :D Is er ook een progamma om de voeding te testen?
 • Om een voeding te testen zijn er denk ik geen proggies <correct me if i'm wrong>, maar je zou kunnen denken aan een multimeter waarmee je de volt-lijnen controleert.
  (Oranje+3.5v)
  (Rood+5v)
  (Geel+12v)

  Mvrgrt.Peiky
 • als je de kast open heb staan, als je hem dan opstart
  welke kleur combinaties geven de led's ?

  Bij mij is dezelfde mobo ook kapot gegaan tijdens een reboot.
  Bij mijn zwager ging ie spontaan stuk terwijl de assistente gegevens aan het invoeren was.
  Bij nog een kennis geeft deze mobo nu af en toe detectie problemen

  Zoals je het beschrijft zou het ook wat anders klunnen zijn of hij is aan het overlijden.
 • als je de kast open heb staan, als je hem dan opstart
  welke kleur combinaties geven de led's ? waar moet ik die vinden?
 • gewoon kijken : ergens in de buurt vd processor dacht ik.
  Kijk effe in het boekje
 • Ze knipperen rood en groen tijdens het opstarten en uiteindelijk blijven ze groen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.