Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc wil niet meer opstarten.

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Haal alle insteekkaarten er eens uit en start alleen met videokaart, moederbord, geheugen en processor en kijk wat er gebeurt.
 • Kan nog wel eens aan de harde schijf liggen. Haal die er eens af. Ik neem aan dat je wel een processor er op had?
 • Hm, wordt nu wel lastig. Alle kaarten verwijderd. Opgestart met: 1 reepje 256 Mb SDRam, Videokaart en 1 harde schijf.

  Monitor gaat even aan, daarna standby, na ca 45 s krijg ik de hierboven beschreven piepjes en het mb logo en springt de monitor aan.

  Ook vervangen van de batterij op mb geen resultaat.

  Hans.
 • Ik heb een Intel Seattle mb met een P3 750 MHz die niet meer wil op starten(van de ene op de andere dag).
  Na aanzetten gaat de monitor even aan(ik zie geen opstartscherm en kan niet in het Bios komen) daarna in de slaapstand.
  Het spanningslampje voor op de kast blijft contini branden, ik hoor de harde schijf even opspinnen daarna niets meer. De ventilator van de voeding draait, evenals die van de processor. Ik hoor geen piepjes of combinaties hiervan bij het opstarten.

  In welke richting moet ik het zoeken: defecte voeding of defecte batterij op het mb?Of iets anders?

  Hans.
 • probeer eens een cmos clear :wink:
 • Nee CMos clear werkt niet. Wanneer weet je nu zeker of een voeding stuk is? Doet de voeding dan helemaal niks meer of alleen bepaalde lijnen waardoor de pc niet opstart?

  Hans.
 • Okee na opstarten gaat monitor uit(geen beedld) dan na circa 45 s start monitor weer op met logo van het mb, blijft daar hangen en geeft de volgende biepje:

  piep piep pauze piep piep pauze piep piep piep pauze piep .zelfde toonhoogte.

  Nou moet ik alleen nog een lijstje met foutcodes vinden.

  hans.
 • Foutcode betekent: Test for unexpected interrupts? Wat moet ik hier nu mee en wat moet ik nu doen?

  Hans.
 • Ik heb de harde schijf getest m.b.v het diagnoseprogramma van Western digital, geen fouten, zucht.

  Probleem is ik kom dus niet in het Bios en die foutmelding van het bios kom ik voorlopig niet verder mee.

  Iemand suggesties?

  Hans.
 • Andere videokaart proberen.
 • Andere videokaart geprobeerd, nada. Vandaag nog eens een andere monitor proberen, maar ik betwijfel het.

  Gisteren 1 keer in het bios gekomen, processor werd normaal herkend, geheugen ook. Default waarden ingesteld, na opstarten niet eens het logo meer!

  Ik lees her en der dat de kans dat een werkend mb kapot is(gaat) nihil is, maar het mb lijkt mij toch steeds meer verdacht.

  Dus iemand nog ergens een slot 1 mb liggen die een P3 750 ondersteunt en 512 Mb SdRam? Prijs worden we het wel over eens.

  Hans.
 • niet te snel, processor moet je een ander proberen, geheugen als je 2 kaartjes hebt moet je nu die andere erin stoppen en deze 256 eruit halen, kijken wat er dan gebeurt. en anders ff een andere voeding proberen (al lijkt dat met sterk dat die naar eeuwige jachtvelden is)
 • Hmmmm… pcguy, ik vrees dat Hans niet zo 1-2-3 een andere proc heeft ;) Mijn advies, gezien de bovenstaande prob's: koop een eenvoudig AMD-bordje met de goedkoopste Duron, ben je iets méér kwijt dan een losse P3 (mits je die nog kunt vinden) maar los je alle prob's meteen rigoreus op. Daarnaast heeft de goedkoopste Duron een hogere kloksnelheid dan een P3 @750MHz dus meteen een 'performanceboost'. Minimaal, maar toch ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik heb van iemand even een slot 1 Celeron 733 MHz kunnen lenen en ja hoor, Pc startte door en alles werkte. ergo ik denk dat de processor stuk is(uiterlijk niets aan te zien) maar er valt natuurlijk niets te repareren.

  Ik ben dus nu op zoek naar of een slot 1 processor(tot 850 Mhz wordt ondersteunt/Celeron of P3) en aangezien ik ook nog een converter heb liggen zal een PGA 370 versie ook wel werken. Liefst zo hoog mogelijke frequentie.

  Hans.
 • Even over de Cpu's. Mijn convertor kaartje ondersteunt: P3 Fc-pga en celeron Ppga. Bestaat er geen celeron fc-pga? Of ondersteunt het kaartje dit niet? Verder staat er op het kaartje PGA 370(ik neem aan socket 370).

  hans.
 • Er zijn dacht ik wel Celerons die op de Tualatin gebaseerd zijn. De 1.4GHz was dat volgens mij zoiezo, maar het lijkt mij dat als een P3 Tualatin werkt dat ook Celerons gewoon werken.
  Ik zou zeggen probeer eens tweedehands aan een P3 te komen in vraag en aanbod.
 • Heb een Celeron 600 MHz(Fsb 66) op de kop getikt, geheel werkt voorbeeldig, alleen iets langzamer dan mijn P3 750, maar ja daar is de prijs dan ook naar.

  Hans.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.