Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ASUS P4C800 Deluxe kapot?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • ik heb mn P4C800-deluxe ooit eens verkeerd aangesloten met een usb bracket uit een pentium 1, en toen vloog er hier en daar wat in de fik, en een paar van die dingen gingen via wat koperbaantjes naar mn promise 97 controller. nu las ik ergens dat dit moederbord problemen heeft met deze chip? als ik drivers installeer loopt alles vast en mijn ata-133 schijf draait ook niet op de ata-133 poort. ook SATA en RAID zitten op de promise controller, kan ik ergens een update krijgen om dit te verhelpen of is mn moederbord dood? verder draait alles nog op de asus.

  gr jeroen
 • ik dacht dat asus drie jaar garantie geeft op zijn mobo's.
  dus probeer het eens bij je pcboer waar dat mobo vandaan komt.
 • Ja, en anders die chip omzeilen, dus niet gebruiken. Als die baantjes kapot zijn lijkt het me logisch dat ie het niet meer doet.
 • ik heb geen garantie meer omdat ik een niet-asus usb bracket erop heb gedaan. die heeft toen met de +5V van USB poort 7 kortsluiting gemaakt met de kast, alleen het 1e weerstandje achter die +5V is kapot verder niets(hoop ik) en bij de winkel zeiden ze ook dat ik mn garantie nu heb verneukt. ik wil die chip wel gebrukken want mn harde schijf zit nu op ata-100 en hij is ata-133 dus
 • Heb je een fototje? Helaas kan ik zo niet zien of er meer kapot is :wink:

  Komt hij wel door de post heen als je de drivers en zo installeert? Dan kan het ook nog wel eens een softwarematig probleem zijn. Kijk b.v. eens naar nieuwe drivers op de site van asus. Ook winxp sp1 kan misschien helpen.
 • neej ik heb geen foto en de digitale camera is dood.

  denk ook ( en hoop het) dat het door de software komt want ik heb wel vaker gelezen dat dit mobo problemen heeft met die promise chip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.