Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Kapotte laptops kopen, voordelig?

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ja, ook zit er ander geheugen in ik krijg binnenkort een Compaq Pressario 1200 ga is ff kijken hoe dat dat allemaal in elkaar zit. Wie niet waagt, wie niet wint zullen we maar zeggen… :P
 • Watvoor bouwvorm moederbord zit er trouwens in een micro-atx of mini-atx ofzo..
 • volgens mij gewoon een speciale laptop form factor ofzow…
 • Ik dacht dat laptop mobo's echt heel duur zijn omdat ze uit veel meer lagen bestaan dan een desktop mobo. Dus echt het geld niet waard.
 • Laptops zijn tweedehand flink aan de prijs, maar als ze kapot zijn, zijn ze een stuk goedkoper. Als er een HDD-tje kapot is, is dat vrij makkelijk te vervangen. Kapotte behuizing, ook niet erg. Maar wat als bijv, de processor, geheugen kapot is. En vooral het moederbord. Zijn deze belangrijke componenten nog ergens nieuw te koop, en wat zijn de prijzen, of zal je vooral marktplaats.nl moeten afspeuren?
 • Dat zal waarschijnlijk heel lastig worden, zeker met wat oudere laptops (nieuwe laptops zal je i.v.m. garantie niet zo snel 2e hands kapot vinden). Je zou dan twee kapotte laptops van een zelfde type bij elkaar moeten zoeken en dan zorgen dat bij de beide laptops verschillende onderdelen kapot zijn. Ik denk niet dat je bijzonder veel kans hebt dat je op deze manier een goed werkende en goedkope laptop krijgt.
 • [quote:c879acaadb="royzwiers"]volgens mij gewoon een speciale laptop form factor ofzow…[/quote:c879acaadb]

  Veel erger: Er is geen algemene form factor voor laptops. Elke model laptop heeft een eigen form factor.
 • Dus het word heel moeilijk als het mobo kapot is, maar hoe zit het dan met dingen zoals processors en geheugen, worden die nog los verkocht, en passen die wel op verschillende laptops?
 • Maar over die Compaq kan ik niks vinden ook niet op de compaq-site daar staan alleen de nieuwe pressario´s dus ik kan niks van specs van vinden als ik wist welk mobo erin zat dan was t (denk ik 8) ) zo gepiept… dat weet ik de formfactor ook en kan ik gaan kijken of ze die in S-A uitvoering hebben en dat met een xp 2500-m :P
 • Voor de proc moet je wel weten watvoor mobo je heb en wat dr op kan.. dan gaat t gewoon op socket en het geheugen word wel verkocht kijk op www.alternate.nl –> geheugen–>notebooks
 • [quote:0312c412ac="jayday"]Maar over die Compaq kan ik niks vinden ook niet op de compaq-site daar staan alleen de nieuwe pressario´s dus ik kan niks van specs van vinden als ik wist welk mobo erin zat dan was t (denk ik 8) ) zo gepiept… dat weet ik de formfactor ook en kan ik gaan kijken of ze die in S-A uitvoering hebben en dat met een xp 2500-m :P[/quote:0312c412ac]

  Die borden zijn waarschijnlijk speciaal voor een specifiek model laptop gemaakt, de enige manier om een vervangend bord te krijgen is uit een andere laptop van hetzelfde model. Nog afgezien van de koeling die op het CPU model is afgestemd.

  De CPU is wel te vervangen, maar een stuk moeilijker te bereiken dan in een desktop. Bovendien moet je natuurlijk rekening houden met de maximale CPU snelheid die het moederbord ondersteunt. Geheugen en harde schijven kun je gemakkelijk vervangen.
  Het beeldscherm is volgens mij onmogelijk en met diskettestations en CD-ROMs heb je volgens mij ook geen algemen standaard. Wel kun je die misschien bij de fabrikant bestellen.
 • Dat ombouwen wat ik van plan was wordt dus niks denk ik of zit er nog een kansje in… :cry:
 • Als je heel veel geluk hebt kan je misschien nog met wat fantasie een werkende laptop bouwens, maar dat gaat zeker moeite kosten.
 • Nou ja ik kan het dus altijd proberen…
  :lol:
 • Maar in laptops zit de processor toch vaak gesoldeerd? Of hebben die ook een ZIF-Socket?
 • Nou ja ik neem aan dat ze gewoon een socket hebben waar zouden de xp-m dr dan zijn die zijn ook voor S-A…
 • Ik denk dat je nog een klein kansje hebt. De meeste mensen weten weinig van computers en zullen een wat oudere kapotte laptop (als die buiten de garantie valt) wegdoen zonder te kijken welk onderdeel precies kapot is. Als dat bijvoorbeeld alleen de harde schijf is kun je 'm wel gemakkelijk weer opknappen. Maar dan moet je dus bij aankoop al weten wat precies het probleem is.
 • Toen ze bij mij thuis de cooler/ ventilator vervingen kon de monteur de processor die onder de cooler zit zo eruit pakken. (niet gesoldeerd)

  Wat ik wel vreemd vond is dat er geen nieuwe coolpasta nodig was toen de cooler vervangen werd en hij de processer eruit haalde om te laten zien hoe ik de volgende keer de cooler zou kunnen schoonmaken.

  Moet er nu wel of hoeft er geen nieuwe coolpasta tussen beide onderdelen te worden gesmeerd (dunnetjes) als je ze van elkaar (hebt) (ge)haald?

  Ik heb een promedion 5600D notebook met een desktop processer erin zo werd mij verteld.
 • Als je de koeling eraf haalt is het altijd het beste om beide oppervlakken schoon te maken met alcohol of zo. Goed laten drogen en dan een dun laagje pasta er tussen doen. Zeker in een laptop met z'n matige koeling is dit belangrijk. (dacht ik zo 8) )
 • CDROM's en floppy drive's kun je vaak wel makkelijk vervangen hoor. In eerste instantie lijken ze inderdaad allemaal te verschillen, maar vaak zijn het gewoon standaard apparaten met een speciaal frontje erop geschroeft, dat is tenminste wel bij mij laptop het geval.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.