Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vraagje over plaatsing geheugen

Anoniem
Louke19689
9 antwoorden
 • Op mijn nieuwe mb zitten 4 slots voor geheugen kaarten.
  2 paar nl blauw bruin 2x
  In de hanleiding staat dat ik met blauw moet beginnen.
  Betekent dat ik mijn 2 geheugen kaarten in de beide blauwe slots moet doen? Of toch in blauw bruin?
 • Welk mobo is het dan? Dan kunnen we ook 's op i-net zoeken waar dat bruin en blauw eigenlijk voor staat … :wink:
 • Dat ligt er aan of je mb dual channel ondersteund (waarschijnlijk wel anders heb je geen 2 kleuren geheugenslots). Als je gebruik wil maken van dual channel dan moet je waarschijnlijk je 2 geheugenmodules in 1 kleur slots stoppen, maar anders moet je even in de handleiding kijken of dit misschien anders is.
 • Wat voor moederbord heb je? Het zou namelijk ook kunnen dat je een moederbord hebt dat zowel SDR SDRAM als DDR SDRAM ondersteund. Je kunt dan maar een van de twee soorten tegelijk gebruiken (dus of blauw of bruin). In welke kleur je de geheugenstickies dan moet stoppen is afhankelijk van het soort geheugen. Het is dan makkelijk ze in het goede slot te passen want de inkepingen zijn fysiek anders.
 • Het is een p4p 800 SE van ASUS
 • Vaag, op de site van Asus heeft dat mobo alleen maar DDR SDRAM sloten.

  Anyway, gebruik alleen de blauwe DDR (Double Data Rate) SDRAM sloten, dit geheugen is immers sneller dan SDR (Single Data Rate) SDRAM geheugen dat in de bruine sloten gaat.

  Tenzij je al geheugen hebt liggen dat je erin kan prikken. Let er wel op dat je moet kiezen: OF DDR OF SDR! Combineren van beide gaat niet.

  http://nl.asus.com/products/mb/mbindex.htm
 • de twee sloten zijn idd voor je sdram en ddr gegeugen. je moet goed je best doen om de twee te verwisselen want pootjes zijn verschillend. dus kleurtjes zijn gewoon een extraatje. je kan het beste ddr geheugen gebruiken zonder sdram omdat deze niet zo lekker met elkaar kunnen samenwerken. ook is sdram een stuk duurder dan ddr geheugen omdat ddr geheugen nu veel meer gefabriceerd word. Let ook op of je dubbelsided of singlesided sdram geheugen gaat gebruiken in je moederbord hoe of wat staat vermeld in de documentatie van je moederbord.
 • SDRAM sloten op een P4P800 moederbord lijken me extreem onwaarschijnlijk…

  [quote:24fda09bcf]Betekent dat ik mijn 2 geheugen kaarten in de beide blauwe slots moet doen?[/quote:24fda09bcf]
  Steek twee identieke geheugenmodules in de blauwe sloten, eventueel kun je later twee identieke modules in de zwarte sloten nemen.
 • Bij mijn Asus A7n8x had ik 1x zwart voor single channel en 2x blauw voor dual channel, grote kans dat het bij jou ook zo is :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.