Vraag & Antwoord

Anoniem
Rick Gimpel
7 antwoorden
 • Hoi vrienden. Ik heb voor mijn ouders een pc besteld, maar bij aankomst was ie helemaal dood. Vanwege hun budged heb ik het zo kaal mogelijk gekocht. Dus zonder diskdrive cd-rom en modem. Die heb ik uit een defecte pc gehaald en in hun pc ingebouwd. Ik heb wbt altijd netjes werk gelverd, dus nu ook. Maar na inschakelen van de pc draaide de cpu-fan een paar slagen en niets meer. Het mobo lampje brand wel op groen. Ik bel morgen de leverancier voor garantie, maar open deze draad om te zien wat er mis kan zijn. Zelf denk ik aan een dooie cpu. Dus dat zou eenvoudig moeten zijn. Maar dan nog gaat ie ter reparatie terug. Is er iemand anders met dezelfde ervaring? Het mobo is een Asus A7V8X-MX-SE met een AMD Duron 1600+.
 • dooie cpu = pieppiepiep van je pc speaker..
  ik zou alles nog maar es ff checken
  ff bios reset
  en nog es proberen
 • Nee Van dat hoeft niet, ik heb ook 2 dooie celerons gehad als ik dan mn gewone 800 erin deed werkte alles weer prima en dan kan ik met die celerons erin doen wat ik wil, de bios resetten tot ik in mn graf lig niks helpt dus dat wil niet zeggen dat ie dan piept…
 • piepen hoeft inderdaad niet bij een dode cpu.. ik heb het ook eens gehad bij een p4 di eniet wu opstarten, dat bleek ook de processor te zij.. maar geen piepjes hoor….
 • Ik heb volgens mij niet over beeps gesproken, was t maar waar dan wist ik meer. Als ik dood zeg, bedoel ik ook dood. Hij komt niet eens aan de post check toe. De cpu-fan draaide 3 rondes en niks meer. Ik vroeg alleen om soort gelijke ervaringen. Mijn conclusie is nu, mobo dood. Het enige wat uit hun defecte pc kwam was t modem. Ik heb zelf een diskdrive en een cd-rom speler gedoneerd. Allemaal werkend spul.
 • Klinkt inderdaad eerder als een dood mobo. Bij problemen met bv. graka, geheugen en CPU gaan de meeste mobo's letterlijk piepen.
 • Heb je de computer ook al kaal opgestart? Dus zonder aangesloten IDE kabels? Heb je een Clear CMOS gedaan? De netvoeding okay? Dat de ventilatoren eventjes draaien, dat zegt mij niet zoveel. Het brandende groen ledje geeft aan dat dat misschien wel okay is, maar ja, dan blijven de ventilatoren ook draaien. Heb je de spanningen nagemeten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.