Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

IDE Kabels inkorten, hoe?

Anoniem
pcguy
25 antwoorden
 • Ik heb voor mijn RAID 2x een 80 dradige IDE kabel in mijn kast zitten, alleen die blokeren veel luchtstroom over de HDDs, die wil ik dus zo klein mogelijk… :wink:

  Dit had ik dus geprobeert door in mijn boerewijsheid gewoon bij de 2e conector de kebel door te knippen :lol: Dat pikt ie dus niet, zegt dat hij geen schijf kan vinden…

  Daarom: Kan ik een IDE kabel inkorten en zo ja op welke manier:

  Normaale IDE:

 • Je kan ook gewoon ronde IDE kabels kopen t.b.v. de luchtstroom.
 • Weet ik, maar wil even kijken of dit ook gaat.
  Overigens heb ik dan nog steeds zelfde aangezien ik maar 4 van de 6 conectors gebruik…
 • GEwoon de kabels dubbelvouwen en met tape of tiewraps bij elkaar houden is volgens mij het makkelijkst…
  en hier staan nog wat handige tips over het wegwerken van die flat ide kabels: http://www.viperlair.com/articles/retired/int_antec.shtml
 • [quote:5b030ac592="General X"]Dit had ik dus geprobeert door in mijn boerewijsheid gewoon bij de 2e conector de kebel door te knippen :lol: Dat pikt ie dus niet, zegt dat hij geen schijf kan vinden…[/quote:5b030ac592]Weet je zeker dat je geen kortsluiting tussen 2 of meer draadjes heb veroorzaakt? De draadjes zijn erg dun, er kan bijna onzichtbaar een paar draadjes contact met elkaar maken.
 • idd…………want normaal gesproken werkt zoiets gewoon.
 • Je kunt ook eens kijken of je kabels kunt kopen met slechts twee connectoren. Ik heb hier zo eentje liggen, iets van 25 cm lang.
 • ff uitgeprobeerd voor je general x :P werkt hier gewoon hoor 8)
 • [quote:a9fa4a4a87="Hans.Vosman"][quote:a9fa4a4a87="General X"]Dit had ik dus geprobeert door in mijn boerewijsheid gewoon bij de 2e conector de kebel door te knippen :lol: Dat pikt ie dus niet, zegt dat hij geen schijf kan vinden…[/quote:a9fa4a4a87]Weet je zeker dat je geen kortsluiting tussen 2 of meer draadjes heb veroorzaakt? De draadjes zijn erg dun, er kan bijna onzichtbaar een paar draadjes contact met elkaar maken.[/quote:a9fa4a4a87]Ja, heel goed opgelet.

  EDIT:
  [quote:a9fa4a4a87="zjarl"]ff uitgeprobeerd voor je general x :P werkt hier gewoon hoor 8)[/quote:a9fa4a4a87]Wat heb je gedaan dan?
 • kabel afgeknipt :roll: :P
 • [quote:23b64d4254="zjarl"]kabel afgeknipt :roll: :P[/quote:23b64d4254]Op welke manier bedoelde ik welke methode die ik in mun start post geschetst heb…
 • gewoon bovenste deel eraf geknipt…dus net boven de andere. en dan aansluiten op de hd…die is ingesteld op master
  andere manier kan ik niet bedenken trouwns :wink:
 • Was het dan met een 40 conductor kabel? Want volgens mij kan je een 80 conductor niet gewoon zomaar doorknippen in verband met de aarding, want de 'ground' kabels lopen helemaal door tot het einde van de ide kabel. Ik heb eens ergens gelezen op internet hoe het wel moet, maar ik weet niet meer waar…
 • Ik ga maandag toch voor rounded kabels. Maar als iemand een manier weet om een 80dradige af te knippen hoor ik het graag aangezien ik nog steeds conectors te veel heb.
 • Euhhhh, jij wil persé alle connectors bezet hebben? Is niet de goede reden om enkelvoudige kabels te willen gaan gebruiken…. :roll: Als je niet de juiste kennis hebt om zo'n project klaar te spelen moet je er niet aan wilen beginnen. Je kunt er nl makkelijk je mobo mee naar de vaantjes helpen :-? Wellicht tijd om over te gaan op S-ATA? Standaard ronde kabels en sowieso al veel dunner dan een ronde IDE kabel ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:dd84e8aa7c="M.V. Wesstein"]Euhhhh, jij wil persé alle connectors bezet hebben? Is niet de goede reden om enkelvoudige kabels te willen gaan gebruiken…. :roll: Als je niet de juiste kennis hebt om zo'n project klaar te spelen moet je er niet aan wilen beginnen. Je kunt er nl makkelijk je mobo mee naar de vaantjes helpen :-? Wellicht tijd om over te gaan op S-ATA? Standaard ronde kabels en sowieso al veel dunner dan een ronde IDE kabel ;)

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:dd84e8aa7c]Ik heb net speciaal dit moederbord gekocht voor de IDE RAID controller aangezien ik die 2 IDE schijven niet voor niks heb gekocht. En Ik kijk wel wat ik doe met dat afknippen, geloof alleen niet dat je je mobo naar de klote kan helpen.
 • is het mogelijk deze kabels gewoon opterollen of gaan ze dan stuk ?
 • Sluiting tussen de aders bij afknippen is een reeële mogelijkheid en daarmee knalt de controller eruit. Aangezien die vastgesoldeerd zit op je mobo en dus niet verwisselbaar is (tenzij je weet wat je doet, maar als je die kennis hebt stel je zo'n vraag niet) kan je een nieuw mobo gaan halen… Keus is aan jou, het is jouw risico!

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:5c6d463a40="bradley"]is het mogelijk deze kabels gewoon opterollen of gaan ze dan stuk ?[/quote:5c6d463a40]Natuurlijk waarom niet?
 • [quote:49afb6dc9e="M.a.T.w."]Was het dan met een 40 conductor kabel? Want volgens mij kan je een 80 conductor niet gewoon zomaar doorknippen in verband met de aarding, want de 'ground' kabels lopen helemaal door tot het einde van de ide kabel. Ik heb eens ergens gelezen op internet hoe het wel moet, maar ik weet niet meer waar…[/quote:49afb6dc9e]jep…..dat was met zo'n 40 conductor kabel. had er ook maar 1 gepakt, heb hier zoveel ide-kabels :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.