Vraag & Antwoord

Anoniem
laurensbot333
4 antwoorden
 • Iedere fancontroler haalt de stroom af van de voeding via een molex connector…. (je standaard 4 pins connector)
  Dus uhm…. ik snap je vraag niet helemaal?
  edit: ohw nou zie ik het… uhm waarom persee nog 3 minuten langer door laten gaan? zoals kipsie zijn kan je het doen gewoon de juiste draadjes aansluiten op een connectortje die aan de controler zit..
 • je kan dan wel een gewone fancontroller hebben en dan moet je een adapter hebben van 220 naar 12 volt en daar een molex aan zetten en die dan in je fancontroller steken zodat je fans pas uitgaan als je de stekker eruit rukt of gewoon je fans uitzet.. Makkelijk zat
 • Dus je wilt de fanspeeds van je fans regelen, alleen moet ze nog wel 3 minuten langer door laten draaien??
  [b:0f34bc09f1]Kun je duidelijk in ABN met hoofdletter en goed lopende zinnen uitleggen wat je precies wilt en waarom (en hoeft niet in kleurtje)?[/b:0f34bc09f1]

  Van de 3 pin aansluitingen, is:
  - de gele draad de rpm monitoring
  - de zwarte de massa (ground)
  - de rode de +12V

  Door de rode draad door te knippen en er een schakelaar tussen te zetten, kun je ze dan aan en uit zetten. Wil je ze @ 7 Volt laten draaien, dan moet je nog de +5Volt van een molex erbij.
  Als ik je goed begrepen heb, zal het waarschijnlijk ook werken om een 3 –> 4 pin adapter te gebruiken om de voeding voor je fancontroller te zorgen. Elke home made LM3xx fancontroller gebruikt alleen de 12V en de GND, dus neem ik aan dat dat ook geld voor een fancontroller van bv CoolerMaster.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.