Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

onboard VGA uitzetten op MS(I)-7005

Anoniem
Nelson Lau
7 antwoorden
 • Hi,

  Heb een Microstar 651M-L (MS-7005) Pentium4 478Pin (533FSB) DDR Moederbord waarbij ik nu gebruik maak van de standaard (on-chip) videokaart. Wil deze graag disablen om een AGP-videokaart met meer geheugen te gaan gebruiken.

  Kan niet in de bios vinden om de onboard VGA te disablen en ook geen nieuwere bios-versie. Zit nu dus met een videokaart die ik niet kan installeren.

  Als ik de kaart er toch in zet krijg ik een zwart scherm en doet de PC verder niets meer.

  Wie kan mij helpen?
  :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 • jumer op het mobo .
  oftopic een smilie is genoeg.
 • In de gebruiksaanwijzing/handleiding van de mobo kan ik niets vinden over een om te zetten jumper. Waar zou die dan moeten zitten?
 • dan moet je gewoon een agp videokaart in het agp slot steken
 • [quote:ea66bbcf64="plextor"]dan moet je gewoon een agp videokaart in het agp slot steken[/quote:ea66bbcf64][quote:ea66bbcf64="oghkru"]Als ik de kaart er toch in zet krijg ik een zwart scherm en doet de PC verder niets meer.[/quote:ea66bbcf64]
  Wat voor videokaart is het eigenlijk?
 • Het beste wat je kunt doen: start eerst de computer op zonder externe AGP-kaart en zet de hoeveelheid shared video memory op 0 MB of zo laag mogelijk en zet vervolgens de initialisatie-volgorde op eerst: external AGP videokaart en dan pas internal AGP-kaart. Sluit het systeem af en steek je videokaart erin en start opnieuw op (je bent toch niet vergeten om je VGA-kabel in de juiste connector te steken hopelijk :) ) en dan moet hij het doen. Eventueel is er een jumpersetting, maar bij modernere mobo's gaat bijna alles via het BIOS.

  Een andere mogelijkheid: steek gewoon de AGP-kaart erin en reset het BIOS met de betreffende jumper op BIOS-reset gedurende een paar seconden en steek hem weer terug. Hierdoor dwing je vaak het mobo om de externe AGP-kaart als eerste te initialiseren.
 • Mobo ondersteund alleen AGP 2x en 4X vlgs MSI ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.