Vraag & Antwoord

Anoniem
hhvvzz
12 antwoorden
 • Ik heb een MSI MS-6399 moederbord. Er zit nu 256 Mb SDRAM geheugen in. Dit wil ik graag uitbreiden, maar ik kan nergens terugvinden wat goed en snel geheugen is wat op dit moederbord kan.

  Kan iemand mij hier helpen? Wat is dus snel(ler) geheugen, wat op dit moederbord past. Ik heb nu PC133U-333 geheugen (Dit staat op de geheugen strip, zegt mij niets!) :o :o
  HELP!!!??!?

  Superdude
 • er moet SDRAM op, het snelste SD-RAM is PC133 (wat u nu dus al hebt), dat draait dus op 133mhz, op de Tweakers Pricewatch zou u eventueel winkels en prijzen kunnen vinden
 • Er moet dus SDRAM op, kan ik ook een strip van 256 Mb (wat ik nu dus heb) combineren met een van 512 Mb? Of moeten er dan 2 dezelfde (dus 2 van 256 Mb of 2 van 512 Mb) op?

  Superdude
 • Dit moet gewoon kunnen. Let wel, het kan altijd zijn dat 2 modules problemen geven met elkaar, dit heb je vooral als je OEM modules hebt, dus merkloos. Verder moet je moederbord ook 512 MB per slot ondersteunen. Hiervoor moet je in de handleiding kijken.
 • Inderdaad even goed uitzoeken. Oudere moederborden hebben vaak een beperking van 128 of 256 per slot. Verder kun je nog met single/double sided te maken krijgen. Hou er verder rekening mee, dat dit sowieso een verouderde computer is. En dat je aan geheugen al snel meer uitgeeft, dat de computer waard is.
 • Dat is dus een probleem, dat uitzoeken. Het is een ALDI-PC en daar zit geen handleiding voor het moederbord bij. Er staat alleen op: Medion 6399, nu ben ik er inmiddels al wel achter dat dit gelijk is aan een MSI MS-6399 moederbord (OEM-versie). Misschien kan iemand mij verder helpen? :o
 • Het geheugen wat er nu trouwens opzit is:
  "Samsung K4S2808320TC75 SDRAM PC133U-333-542
  M36653323DTS-C7A" Dit zegt mij niet zoveel maar dat staat dus op de IC's??!?!
 • Kijk op de sites van medion en msi of je daar iets kunt vinden. Zoniet, een mailtje aan support doet vaak wonderen. Verder kun je ook gewoon naar de winkel gaan, en dan goede afspraken maken over ruilen/terugbrengen van het geheugen.

  http://www.msi.com.tw/
  http://www1.medion.com/nl/
 • Allemaal bedankt voor de antwoorden! Ik ben er inmiddels achter dat er max 512 Mb per slot in kan. Dus als ik nu 512 Mb SDRAM 133 koop dan moet dat er gewoon bij kunnen. Zou dat trouwens de systeemprestaties veel verbeteren, of maakt dat niet zoveel uit?!

  Superdude
 • Als je windows XP draait scheelt het wel. Verder zal het in games ook wel wat uitmaken. Alleen denk ik niet dat je dat bij deze pc heel veel zal merken omdat ie voor games waarschijnlijk gewoon te traag is. Tijdens gewoon desktop gebruik zal je wel enige verbetering merken.
  Wat voor processor zit er in?
 • Er zit een Pentium IV 1.8 GHz in, en dus 256 MB RAM.

  Superdude
 • Dan zal het idd wel voor een goed merkbare verbetering zorgen, alleen of je nog verschil zult merken tussen 256 MB extra of 512 MB extra weet ik niet. Btw zul je er ook minder van merken als je windows 98 draait dan bij windows XP. En met games zul je er ook veel baat bij hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.