Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ibm aptiva oc vraagje

Anoniem
Orcer
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe oude pc gehad, ibm aptiva 2137 e60. der zit een k6 233 cpu in en die heb ik overgeklokt althans geprobeerd te overklokken naar 300 MHz. Alleen als ik kijk in de bios geeft hij aan dat het een 166 MHz processor is. Dit geeft hij ook bij cpu-z. loopt hij nu toch op 300 MHz of niet?
 • [quote:9e2dddd5e4="Orcer"] loopt hij nu toch op 300 MHz of niet?[/quote:9e2dddd5e4]
  nee…
 • BIOS updaten en controleren of dat mabo meer dan 233 aankan, vaak vormt dat een probleem omdat die mabo's nog oude standaards hebben.
  Wil het met een BIOS update toch lukken en je oc mogelijkheden hebt, hou je K6 dan _goed_ in de gaten, voor je het weet gaat het toch fout [ervaring].
  Overigens leverd het geen echte winst op, als het al lukt… Vaak zit de cache in de weg, en schakel je dat uit en klok je hoger, dan leverd dat meestal hooguit een verlangzaming op.

  Ik zou hem niet oc'en, maar lekker standaard laten lopen, je wint er nauwelijks if anything wat mee, hooguit dat je cpu minder lang meegaat en/of het systeem instabiel wordt.
 • Oude pc's overklokken heeft niet zo heel erg veel nut. Alleen celerons hebben er echt baat bij, aangezien die geen L2 cache hadden dat moeilijk gaat doen.

  Als je er nog iets van wilt maken, zou ik op marktplaats naar extra geheugen zoeken, daar win je veel meer mee ( zeg ik uit ervaring)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.