Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Snel geheugen op traag moederboard?

Anoniem
bramhockeyster
2 antwoorden
  • Hallo,
    ik wil graag nieuw geheugen. Mijn budget is beperkt en daarom doe ik er slechts 256 MB bij. (Naast de 256 MB die nu aanwezig is…) Ik heb met AIDA32 (prog.) gekeken wat de snelheid van het aanwezige geheugen is. Deze geeft PC2700 aan. Weet iemand of ik blindelings kan vertrouwen op dit progje? Of kan ik beter op een andere manier achter de snelheid proberen te komen?
    Verder: Ik heb een boekje van het mobo waarin staat dat deze geschikt is voor PC1600/PC2100… Ik heb echter wegens gebreken een nieuw mobo + processor (zonder nieuwe boekjes dus…) gekregen van de leverancier. Het was de bedoeling om hetzelfde te geven, maar de processor was van 1,6 naar 1,7 GHz gegaan… Het mobo zou dus ook af kunnen wijken wat die geheugensnelheid betreft. Kan een snellere geheugenmodule zich aanpassen aan het tragere mobo-slot?
    Bij voorbaat dank,
    Bram
  • Ja, in principe is het geheugen Backwards compatible… En ja, Aida32 is vrij betrouwbaar, ik zou alleen voor de zekerheid Everest even downloaden, Aida32 wordt niet meer ondersteund namelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.