Vraag & Antwoord

Anoniem
ArneLH
13 antwoorden
 • Ik ben er niet helemaal zeker van maar geloof dat ik op mijn moederbord 2 heb voor IDE kabels en 2 van S-ATA, Kan ik ze alle 2 tegelijke tijd gebruiken ?, dus

  IDE:
  DVD
  DVDRW

  IDE2
  HD
  HD2

  S-ATA
  HD3
  S-ATA
  HD4

  gaat dit zo werken?
  wat is nou het verschil tussen IDE en S-ATA, waarom zie ik in zoveel pc´s gewoon IDE ?
 • Wat SATA is kan je opzich erg makkelijk vinden, dus ga ik niet uitleggen. Waarom het in veel pc's niet zit? Omdat het redelijk nieuw is en duurder dan gewoon IDE?

  Verder kan je gewoon SATA en IDE (PATA) naast elkaar gebruiken zoals jij dat wil.

  [Edit] Ik was eerder :P
 • Dat gaat gewoon werken ja. Je ziet zoveel computers met IDE volgens mij omdat dat gewoon nog ff goedkoper is.

  (maar de grote voordelen van sata zijn dat de cables kleiner zijn en sneller)
 • Ja, dit gaat absoluut lukken. Heb hier 'n net nieuwe opstelling van 2 Serial ATA schijven in Raid stripe, samen met een cd brander, een dvd brander en ook nog een gewone IDE harde schijf, alles bij elkaar in één computer.

  Kortom: Gewoon doen! :P

 • [quote:b9c0275d0a="jwspruyt"]
 • [quote:c1179eeed2="bmwmaster"]Dat gaat gewoon werken ja. Je ziet zoveel computers met IDE volgens mij omdat dat gewoon nog ff goedkoper is.

  (maar de grote voordelen van sata zijn dat de cables kleiner zijn en sneller)[/quote:c1179eeed2]

  Mijn SATA schijf was maar 3 euro duurder dan de IDE versie van die schijf. :)
 • [quote:a13faa5d35="Ronaldotjuh"][quote:a13faa5d35="jwspruyt"]
 • [quote:79be8594a8="Comp-Freak"]Wat SATA is kan je opzich erg makkelijk vinden, dus ga ik niet uitleggen. Waarom het in veel pc's niet zit? Omdat het redelijk nieuw is en duurder dan gewoon IDE?


  [Edit] Ik was eerder :P[/quote:79be8594a8]
  hier in spain, is een hard disk maar 4 euro duurder dan die van de IDE, Ik vroeg niet letterijk wat sata is, dat kan ik zelf ook wel verzinnen, maarja als het gewoon het zelfde werkt, dan wordt het in de toekomst gewoon SATA

  thanx voor de antwoorden :wink:
  "gelukkig nieuwjaar nog…"
 • [quote:111e4c89cc="jwspruyt"]Ja, dit gaat absoluut lukken. Heb hier 'n net nieuwe opstelling van 2 Serial ATA schijven in Raid stripe, samen met een cd brander, een dvd brander en ook nog een gewone IDE harde schijf, alles bij elkaar in één computer.

  Kortom: Gewoon doen! :P

 • [quote:c1fcdb346c="bradley"][quote:c1fcdb346c="Comp-Freak"]Wat SATA is kan je opzich erg makkelijk vinden, dus ga ik niet uitleggen. Waarom het in veel pc's niet zit? Omdat het redelijk nieuw is en duurder dan gewoon IDE?


  [Edit] Ik was eerder :P[/quote:c1fcdb346c]
  hier in spain, is een hard disk maar 4 euro duurder dan die van de IDE, Ik vroeg niet letterijk wat sata is, dat kan ik zelf ook wel verzinnen, maarja als het gewoon het zelfde werkt, dan wordt het in de toekomst gewoon SATA

  thanx voor de antwoorden :wink:
  "gelukkig nieuwjaar nog…"[/quote:c1fcdb346c]

  met de windows setup moet je tijdens de installatie s-ata drivers laden van diskette, anders herkent ie je schijf niet, dat is het voornaamste puntje, verder kan het zijn dat de schijf een s-ata voedingsaansluiting heeft
 • welke diskette?
 • [quote:b8ea2f2a69="carlobernardini"]welke diskette?[/quote:b8ea2f2a69]Een diskette met drivers voor je RAID controller :roll:

  Te downloaden van de site van de fabrikant.
 • bij mij zat ie op de cd die bij het moederbord zat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.