Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

herrie bak pc iets stiller maken

Anoniem
Sorella
17 antwoorden
 • Ik wil mijn pc wat stiller krijgen maar kom er niet precies achter wat er nu zo'n herrie maakt, de processor koeler of de voeding.
  Nieuwe koeler op de videokaart plaatsen gaat niet i.v.m. moeilijke pinnetjes enzo, dus denk ik erover om als ik mijn pc opstart de koeler van mijn processor tegen te houden met een schroevedraaier, kan dat zonder problemen want de koeler draait dan natuurlijk :?
  En kan je van de voeding de koeler vervangen of moet dan de hele voeding vervangen worden ?.
 • je kan om te testen natuurlijk heel eventjes de ventilator van je cpu tegenhouden, niet te lang natuurlijk!!! maar heel eventjes kan geen kwaad.

  de ventilator van je stroomblok kan je (normaal gezien) niet vervangen, wil je een stiller stroomblok? dan zal je een nieuw stroomblok moeten kopen. deze ventilator kan je ook (heel eventjes) tegenhouden om te luisteren of dit een beter resultaat geeft.
 • Als je heel voorzichtig te werk gaat kan je de koeling van een voeding soms ook wle vervangen, mss dat je een draadje moet solderen maar dat moet op zich geen probleem zijn.

  Alles in je kast trilt ook, je kan dit opvangen met speciale rubberen randen die je bv. tussen je fentilator en kast, of tussen de voeding en kast zet, dit scheelt ook weer wat.

  Ook zijn er speciale matten te koop die het geluid reduceren.
 • Vertel aub eens wat meer over je pc, zodoende weten we of het een "warme" pc is waarvoor bepaalde maatregelen genomen kunnen worden.
 • [quote:759379fc76="Sorella"]
  Nieuwe koeler op de videokaart plaatsen gaat niet i.v.m. moeilijke pinnetjes [/quote:759379fc76]

  Dit kan zeker wel. vooral als er een fan op zit met 2 draadjes. gewoon de fan erafschroeven, een andere fan (80, 92 of 120 mm) eroprichten en aansluiten op een molex op 5 of 7 volt ( elders op het forum is wel te vinden ( in de FAQ oa. ) hoe je dat doet.

  EDIT: als er een geel draadje bij loopt hoeft dit geen probleem te zijn, maar dan kan het ook zo zijn dat de kaart gaat klagen over dat er geen ventilator is aangesloten. even proberen dus!

  zelfde geld ook voor de voeding. die ventilator kun je ook aansluiten op 7 volt ( is vaak wel genoeg, met name als de voeding niet volledig belast word)
  Daarvoor moet je wel je voeding openen, en daarmee garantiezegels verbreken. Kan ook gevaarlijk zijn. niet doen dus als je niet weet wat je doet!!!
  Als je voeding open is, kun je de draden van de ventilator loshalen, en naar buiten de voeding voeren. en dan op 7 volt laten lopen. Eventueel kun je de ventilator ook vervangen, maar dat heeft alleen zin als het een hele slechte ventilator is.
 • [quote:e5b6170a3b="harmtido"](80, 92 of 120 mm)[/quote:e5b6170a3b]wat dacht jij toen je dat schreef? die dingen zijn gewoon voor in je kast. 1 voor een videokaart is gewoon weinig x weinig
 • Het is een amd 2400 met een 350 watt standaard voeding en een asus geforce 4 4800 ti 128 mb videokaart, 512 sdram.
  De koeler van de videokaart kan dus niet vervangen worden omdat die gelijmd zit met speciale pinnetjes o.i.d.
  Toen die koeling kapot ging (van de videokaart) werd mij dit door verschillende comp. winkels verteld.
  Maar affijn het is de voeding die de meeste herrie maakt dus dat ding open geschroefd ventilator losgeknipt (kon makkelijk zei manlief) nieuwe fan gekocht die erin gezet draadjes weer aan mekaar verbonden en toen deed de voeding pf en dat was het dan :(
  Dus morgen even naar de winkel nieuwe voeding halen (mannen :x )
 • [quote:b5ca1d8205="tdw"][quote:b5ca1d8205="harmtido"](80, 92 of 120 mm)[/quote:b5ca1d8205]wat dacht jij toen je dat schreef? die dingen zijn gewoon voor in je kast. 1 voor een videokaart is gewoon weinig x weinig[/quote:b5ca1d8205]

  Ik dacht wat ik schreef. ik heb het over erop [b:b5ca1d8205]richten[/b:b5ca1d8205], niet over erop [b:b5ca1d8205]schroeven[/b:b5ca1d8205].

  Het gaat er tenslotte om dat er lucht langs het koelblok stroomt.
  120mm is wel heel overdreven, 80of 92mm is mooi, hangt een beetje er vanaf waar je makkelijk aan kunt komen ( 80mm Zalman ZM-F1 is erg leuk voor weinig geld)
 • [quote:a6f7930664="Sorella"] nieuwe fan gekocht die erin gezet draadjes weer aan mekaar verbonden en toen deed de voeding pf en dat was het dan :(
  [/quote:a6f7930664]

  WHOAW, hoe doe je dat? als je gewoon kleurtjes bij elkaar zoekt kan ik me niet voorstellen dat dat zo'n gevolg heeft. Niet per ongeluk een schroef(endraaier) of een restdraadje achtergelaten??

  [quote:a6f7930664="Sorella"](mannen :x )[/quote:a6f7930664]

  Inderdaad, nu begin ik me schuldig te voelen over mijn tip :oops:
 • Mompelt iets over afstoffen met een grote verfkwast en kortsluiting :roll:

  Voel je niet schuldig over je tip want die ging over een koeler op de videokaart plaatsen (als ik het goed gelezen heb)
 • [quote:ca0e98370d]Mompelt iets over afstoffen met een grote verfkwast en kortsluiting
  [/quote:ca0e98370d]

  Misschien een tipje voor uwer husband om volgende keer perslucht te gebruiken :P
 • heb je de fan wel goed aangesloten ?

  dus + op + en de - op de -

  want anders maak je kortsluiting en zegt ie plof…
  tsja vrouwen en techniek :wink:
 • Ehm noepZor, volgens mij had manlief van TS de voeding naar de mallemoeren geholpen.

  Ik hoop trouwens niet dat die voeding nog zat aangesloten op het moederbord. Volgens mij zou je dan nog wel eens meer schade kunnen hebben. Forgive me if i'm wrong, ik heb geen ervaring met kortsluiting…
 • Lijkt me zowiezo niet verstandig nee om er nog stroom op te laten staan, je kan met dit soort dingen wanneer je totaal geen ervaring ermee hebt beter de 1ste keer met iemand mee kijken die het vaker gedaan heeft.
  Zowel voor je eigen veiligheid als voor je hardware.
 • Manlief heeft de voeding dus gedaan ik ben onschuldig :)
  Nieuwe voeding zit er nu in en hij is een stuk stiller geworden nu en alles werkt nog zoals het behoort te werken.
 • Nooit geweten dat mijn harde schijven zo'n herrie maken, nog tips om die iets stiller te krijgen afgezien van nieuwe kopen wat (nog) geen optie is :)
 • Ik neem aan dat je bedoel dat ze veel herrie maken als er geschreven of gelezen wordt? (of niet maakt niet zo veel uit) Wat je in ieder geval kan doen is bv (als dat past) rubberen ringetjes tussen een hdd en bakje/bevestigingplaats van de kast doen. Ook kan je proberen de hdd zo te plaatsen (met rubbers er tussen/onder) dat deze niet meer de kast raakt, dat scheelt bij mij een hoop geluid)
  Wat ook mogelijk is is om bepaalde "bakjes" te kopen waar een hdd in geplaatst kan worden en het geluid gedempt wordt en dat de hdd meteen beter gekoeld wordt. Zoiets als dit deze wordt geplaatst op de plaats van een dvd speler maar je heb ze ook waar je ze kan plaatsen op de plaats van een floppydrive.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.