Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Voltmod Gigabyte GA-8IK1100 (rev.2.0)

Anoniem
Comp-Freak
11 antwoorden
 • Nou, aangezien ik wel eens richting de 4 GHz wil moet ik maar eens wat gaan voltmodden. Mijn mem wil iig wel makkelijk @ 250 mhz. Helaas kom ik gewoon niet hoger dan 248 MHz. FSB. Ook met mem async niet. Het moet dus de proc of het mobo zijn. Persoonlijk denk ik dat laatste.

  Wat kan ik veranderen om hem verder te laten komen? Mosfet koeling ofzo? Ik zat zelf te denken aan het voltmodden van mijn chipset. Als iemand een idee, handige link of iets anders leuks heeft, meld je het maar.

  Oja, temp is het ook niet want ik laat de cpu afkoelen tot 28 graden, zet ik dan de fsb @250 dan is het direct een reboot. PC start dan niet meer opnieuw op. Eerst pc uit en dan werkt ie pas weer. Dat is ook de reden waarom ik het mobo verdenk.

  Alvast bedankt.
 • ik kan iig met google niks vinden, wellicht dat ze het op GoT wel weten.
 • Ik zal daar dan ook maar een topic openen. Zelf kan ik nog weinig vinden. Wel een erg makkelijke PSU mod voor mn antec. (alleen een paar weerstanden tussen wat kabels van de ATX stekker)

  Verder, heeft het veel nut om mijn mosfets te koelen? Ik bedoel, ze worden amper warm, dus dan lijkt het me van niet? En lijkt het jullie ook logisch om de chipset te vmodden?
 • ik denk dat mosfet cooling niet echt nodig is als ze niet echt warm worden, ik heb als ik overclock wel altijd een 120 mm fan in mn kast gemonteerd. zoals je al aangaf verdenk je dat je moederbord het probleem is, dan is de kans groot dat je chipset niet stabiel blijft, dus misschien is een voltmod wel handig.
 • Nou, topic gemaakt bij GoT, maar schiet ook niet erg op. Ben bang dat als ik hoger wil, ik of een ander mobo moet regelen, of met Gigabyte moet overleggen, maar ik denk niet dat die dat graag doen.

  Oja, Linkje
 • Of zelf uitzoeken welke chip wat doet en zodoende dus kijken waar je wat moet solderen, die plank is namelijk geen echt super OC board vergeleken met andere P4 planken. Dus is er niets kant en klaar voor te vinden.
 • Daar was ik al bang voor. Helaas weet ik zelf nog erg weinig van het principe van voltmodden en hoe ik kan bekijken wat ik moet aanpassen om meer volt door mn chipset te gooien. Weet jij misschien goede guides?
 • nope, als je eerst es op je plankje gaat kijken wat logisch is waar voltage word geregeld, beetje kijken, beetje googlen, want op andere boards worden vaak dezelfde chippies gebruikt etc :)
 • [quote:73460c2633="Vandread"]nope, als je eerst es op je plankje gaat kijken wat logisch is waar voltage word geregeld, beetje kijken, beetje googlen, want op andere boards worden vaak dezelfde chippies gebruikt etc :)[/quote:73460c2633]Ok meester :wink: Ik ga eens wat werk verrichten. Heb helaas wel weinig tijd, vandaar dat ik eerst wilde kijken of het makkelijker kon. Zijn er van die chips dan ook makkelijk schema's te vinden zodat je kan kijken waar je een weerstandje ofzo moet solderen?

  Gaat dat eigenlijk alleen met een extra weerstand zoals bij mn voeding, of moet er meer gebeuren?
 • Denk dat je beter op GoT kan vragen en eerst zelf wat info geeft/hebt enzo

  En gebruik op got geen Hoi en Alvast bedankt daar enzo… werkt je alleen maar tegen daar ;)

  Poets anders eens je engels op en ga posten op www.mofoc.net en www.xtremesystems.org

  Qua electronica etc heb ik er de ballen verstand van, probeer je alleen te helpen in de goede richting (hoop ik :lol: )
 • Ik zal als ik er niet uitkom het topic op GoT wel wat zakelijker aanpassen 8) Juist dat sfeertje bevalt me niet echt aan GoT. Engelse forums is idd ook een goed idee. Ik trek vanavond denk ik wel ff mn mobo er uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.