Vraag & Antwoord

Anoniem
salsaborenko
5 antwoorden
 • Pas riep een vriend van me mijn hulp in nadat zijn pc niet meer wilde opstarten. Deze foutmelding kregen ze de laatste tijd wel vaker maar na het laten uitstaan van ongeveer een uur starte de pc weer normaal op.

  "Scanning BIOS Image on hard-drive"

  Scherm 1 komt hij heel even op en gaat daarna gelijk naar het hierbovenstaande scherm met die foutmelding. Hij geeft ook geen piep wat normaal wel het geval moet zijn. Ik heb de bios maar gereset, batterij eruit, jumper overzetten etc. Dat leek te werken, hij gaf de foutmelding niet maar bij scherm 1 zei die dat de batterij eruit is geweest en dat de cpu niet goed ingsteld is (logisch ik heb de batterij er zelf uit gehaald). Dus ik naar de BIOS, datum opnieuw ingesteld, alle settings gecontroleerd en weer reboten dan maar. Komt dezelfde foutmelding! Weer bios reseten maar dat heeft geen nut meer. Bij die foutmelding trouwens, kan je helemaal niets meer doen, je kan die bios niet in, de lampjes van het toetsenbord staan uit etc.

  Volgens mij wijst dit naar een defect mobo. De pc is ongeveer een half jaar oud en na een paar weken werd de voeding al vervangen nadat hij na een stroomuitval begon te smoken haha. Daarna heb ik er een betere videokaart ingezet en sinds een paar weken geeft hij die foutmelding. Daar thuis weten ze te weinig van pc's af om hem uberhaubt open te maken dus er is verder hardware matig niets gedaan.

  Zijn mijn vermoedens juist en wijst dit op een kapot moederbord?
 • Als de computer een half jaar oud is zit er nog garantie op en ga je er toch mee terug naar de leverancier lijkt mij.
 • Ja tuurlijk tuurlijk, er komt ook 'een mannetje' vanaf de fabriek om iedergeval de cpu fan te vervangen. Maar ik ben dus benieuws of dit een kapot moederbord is of niet. Dusse kent iemand deze foutmelding / weet die wat er aan het handje is?
 • Google kent deze foutmelding:
 • [quote:982f8d6972="Bosje"]Google kent deze foutmelding:[/quote:982f8d6972] Ben even aan het zoeken geweest via google de een heeft het over slecht geheugen de ander over een slecht moederbord maar het klinkt niet best in elk geval.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.