Vraag & Antwoord

Anoniem
IMworthy
29 antwoorden
 • Vanwege dit probleem:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=141250

  koop ik maar een nieuw mobo + proc. Zal de goedkoopst mogelijke oplossing worden, denk dus om bij eynstein de volgende combo te bestellen:
  http://www.eynstein.nl/Kar.php?Action=VoegToe&ID=3443

  Kan ik hierop mijn oude geheugen gebruiken? PC2700

  Ja, ik weet het, is zonde maar het moet gewoon budget blijven en ik ben al tevreden door de snelheidswinst van de proc.
  Ik prik gewoon m´n oude 9600XT bij. (AGP).
 • Wacht eerst eens even, dat probleem moet verholpen kunnen worden, daarvoor ben je toch op dit forum.. :roll: :wink:
 • Juh, heb hier een 2e PC staan, bijna identiek en zou dus proc´s enzo kunnen verwisselen, maar door de aard van het probleem zou ik zeggen dat er iets goed en onherstelbaar kaduuk is. Buiten dat ben ik even lui, heb al te vaak met m´n kop in de kasten gezeten.

  Oude proc is een palomino met een veel te lawaaige koeler, ben ik daar ook gelijk vanaf. En kan ik via eynstein gelijk een extra steelpadje kopen. (M´n vriendin heeft de mijne gekaapt).
  Overigens loopt die vriending te zeiken over een sneller systeem, dus eventueel kunnen we de boel ruilen.
 • Ik denk dat het overdreven is om meteen een nieuw systeem aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld eerst een simpel Socket A mobo( simpele AsRock of Asus oid) voor zo'n 40-50 euro, kijk of alles dan weer werkt.

  werkt het niet, koop je daar een eenvoudige sempron in.
 • Tja. Als dat mobo het dan niet doet ben ik toch minimaal 100 Euro´s kwijt. Knal ik er liever 100 bij en kan ik/vriendin er weer FF tegenaan.

  Maar kan dat oude geheugen nou op dat S 754 mobo?
 • het kán wel, maar is niet optimaal. het is nl. 333Mhz geheugen, en volgens mij zijn alle s754 proc's 400MHz… ik weet alleen niet hoe erg het a-synchroon lopen van het geheugen hier is…
 • [quote:d7c80ab82b="IMworthy"]Maar kan dat oude geheugen nou op dat S 754 mobo?[/quote:d7c80ab82b]Yup, dat asynchroon lopen is niet eens zo erg, kun je ook je CPU lekker bij OC'en. 8)

  Er bestaan trouwens nu ook voordelig geprijsde Semprons op S754, die niet veel onder doen voor de Athlon64's. Voor ca. 150 euro heb je dan mobo+cpu:

  Gigabyte GA-K8NS € 55,46 € 55,46
  AMD Sempron 2800+, Socket 754, Boxed 70,59 70,59

  Totaal bestelling € 126,05
  BTW 19% 23,95

  [b:d7c80ab82b]Te betalen € 150,-[/b:d7c80ab82b]

  http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-K8NS.htm

  [i:d7c80ab82b]Memory
  Type: DDR400/ 333/ 266- 184pin
  Max capacity: Up to 3GB by 3 DIMM slots[/i:d7c80ab82b]
 • [quote:0b3bcb5b60="harmtido"]ik weet alleen niet hoe erg het a-synchroon lopen van het geheugen hier is…[/quote:0b3bcb5b60]Het mem loopt bij een Athlon64 nergens synchroon of a-synchroon mee dus dat is het probleem niet.
 • Kijk, daar heb ik wat aan. Is een interessante optie. Weliswaar heb ik comp 1 nu aan de praat, maar heb daarbij comp 2 gesloopt. (Die van mn vriendin).

  Had bij haar de proc gedemonteerd, bij mij de koeler erafgehaald, viel de voedingsstekker uit het mobo. teruggeduwd, niets. blijkt dat om een beetje goed vast te zitten er met brute kracht geduwd moet worden. Stekker op het mobo is dus een beetje rot, vandaar dat ook met die nieuwe voeding het probleem terugkwam.

  Enfin. ook bij comp 2 processor teruggeplaats, maar wat ik vaker gevreesd heb is dit maal uitgekomen.
  De bevestiging van die koeler is dusdanig rot (Justcooler :evil: )dat ik uitgeschoten ben met de clip en een krasje getrokken heb aan de rand van de chip. Niet de core zelf, maar het bruine materiaal is wel beschadigd dat ik het koper eronder kan zien. Bij het opstarten schakelt de computer zichzelf uit vlak voor de post en is een 2tonige "sirene" te horen.
  Ik neem aan dat dit probleem niet meer te verhelpen valt.
  Het mobo is een MSI KT4. Ik zal even kijken welke processors het ondersteund en nog even kijken of ze nog verkocht worden. :-?
 • Haal een Sempron 2200+ voor 45 euro.. :wink:
 • Volgens Bios pagina van MSI kan 'ie max een XP Barton 2600 aan.
  Weet amper wat een Sempron is. :P
 • een uitegeklede Athlon, presteerd slechter maar is goedkoper…
 • [quote:a66f3d5cee="Aljosja"]een uitegeklede Athlon, presteerd slechter maar is goedkoper…[/quote:a66f3d5cee]opvolger van de Duron. :wink:
 • Sempron is de opvolger van de Duron en bijna alle Semprons hebben een Thoroughbred of een Barton core dus het gaat wel werken des noods met een bios flash.
  EDIT: Lol de 3e :lol: .
 • Aljosja schreef:
  een uitegeklede Athlon, presteerd slechter maar is goedkoper…
  opvolger van de Duron.

  ja, oke, maar de Duron is toch weer de budgetprocessor van AMD, dus een uitgeklede Athlon?

  maar goed, weer ontopic!!!
 • Pardon? In de tijd van de retesnelle Athlon64ers en bijna geen Athlon XP's meer te koop verkopen ze ineens budget-Athlons? :-?

  Meer uitleg graag. Ik ben er te lang uitgeweest.
  Misschien niet ontopic maar ik wil het wel graag weten. Het is de bedoeling dat ik met een nieuwe processor er wel op vooruitga. :lol:
 • Duron = uitgeklede Athlon
  Sempron = uitgeklede Athlon SP (voor socket A) of een uitgeklede Athlon 64 met 64 bit support disabled( voor socket 754)

  Semprons zijn gewoon budget cpu's, bedoeld als tegenhanger van Intel Celerons. " textverwerker en internet- cpu's" zeg maar
 • [quote:ae2cf96a6f="IMworthy"]Het mobo is een MSI KT4. Ik zal even kijken welke processors het ondersteund en nog even kijken of ze nog verkocht worden. :-?[/quote:ae2cf96a6f]Welke KT4 precies? :roll:
  http://www.msi.com.tw/program/search/ser/SerConProRes.php?keyword=KT4&kind=1
 • KT4V
 • [quote:572c98f139="IMworthy"]Misschien niet ontopic maar ik wil het wel graag weten. Het is de bedoeling dat ik met een nieuwe processor er wel op vooruitga. :lol:[/quote:572c98f139]Zo uitgekleed is de Sempron trouwens ook weer niet. Ze zijn standaard wel lager geklokt, maar heel goed te overklokken. En de meeste bezitten net als de oudere Athlons gewoon 256kB L2 cache.

  http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_11599_11604,00.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.