Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

TwinMoss geheugen i.c.m A64?

Anoniem
None
51 antwoorden
 • Een tijdje geleden in deze topic heeft iemand me verteld dat dit (erg goedkope :) ) PC3200 geheugen van TwinMoss waarschijnlijk niet lekker werkt i.c.m een Athlon 64. Weet iemand of dit waar is? Ik ben namelijk van plan om over niet al te lange tijd een A64 systeem aan te schaffen voor weinig geld, dus leek mij dit geheugen wel geschikt.

  Het mobo wordt waarschijnlijk een Gigabyte GA-K8NF-9 (dus Nforce 4) i.c.m een Athlon64 3000+.

  Hier nog ff wat info ff vanaf de site van Azerty waar ik het ook vandaan halen wil. Ik kan alleen de url niet kopieren dus heb ik er ff een screen van gemaakt. :wink:

  [img:d003af9da9]http://img13.exs.cx/img13/9025/clipboard025sv.jpg[/img:d003af9da9]

  meer info: http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr400.htm

  Owja, overclocken is voorlopig nog niet echt de bedoeling, vandaar dat goedkope geheugen dus. :wink:
 • Ik weet wel dat de geheugencontroller bij elke nieuwe stepping verbeterd wordt en daarmee de compattibiliteitsproblemen minder. De nieuwste stepping nu is "E".
 • En hoe kan ik zien wat voor stepping dit is?
 • door op de heatspreader te kijken… :wink:
 • [quote:cd297f11c9="koene"]door op de heatspreader te kijken… :wink:[/quote:cd297f11c9]De CPU heb ik nog ff niet dus dat lukt niet. :P

  Zou ik Azerty anders ff een mail sturen om te vragen hoe het precies zit, of het zou dat niet zoveel zin hebben?
 • gewoon mailen of je wat cpu codes mag weten, kan je het zelf ff bekijken/dat doen zij het ff voor je… :wink:
 • [quote:493b9796c3="koene"]gewoon mailen of je wat cpu codes mag weten, kan je het zelf ff bekijken/dat doen zij het ff voor je… :wink:[/quote:493b9796c3]Oke, dan doe ik dat eerst ff.

  hun reactie post is zo snel mogelijk.

  Thnx tot nu toe! :)
 • Ik zou zeer zeker niet voor het Twinmos geheugen gaan in combinatie met een A64. Ik zou het risico niet lopen. Voor een aantal eurootjes meer zou ik voor het Dane Elec, Kingston of Corsair Valueselect geheugen gaan.

  Kingston KVR400X64C3AK2/1G (1GB kit 2x512) Euro 103,01 bovendien is de levertijd korter.
 • [quote:c0e835f3bf="tomvdlee"]Ik zou zeer zeker niet voor het Twinmos geheugen gaan in combinatie met een A64. Ik zou het risico niet lopen. Voor een aantal eurootjes meer zou ik voor het Dane Elec, Kingston of Corsair Valueselect geheugen gaan.[/quote:c0e835f3bf]
  Twinmos is prima spul, dit soort ongegronde reacties zorgt ervoor dat mensen die er niet van op de hoogte zijn huiverig blijven voor een prima product.

  Bij twinmos heb je zelfs kans dat je hele leuke reepjes krijg die bij flinke voltages puik te overclocken is :P
 • Ik geloof dat ik schuldig ben aan het gerucht, dus ik zal maar ff een verklaring afgeven … :P

  Ik heb ooit iemand geadviseerd in de aankoop van een systeem op maat bij Azerty.nl, idd. met het cheapo TwinMos geheugen.

  Toen de bestelling echter geplaatst werd, adviseerde Azerty zelf echter om geen cheapo TwinMos geheugen te nemen i.c.m. de Athlon64, het geheugen is toen voor een paar euro meer ingewisseld voor Corsair Valueselect CL2.5 geheugen.

  Maar het kan heel goed zijn dat bij Athlon64's met een latere stepping de geheugencontroller nu ook goed compatible is met dit geheugen van TwinMos, gewoon dus ff afstemmen met Azerty.
 • Volgens mij werd namelijk ook twinmos afgeraden op asus a7n8x planken… nou bij mij werkt dat ook gewoon :P
 • [quote:8fea3070b6="Vandread"]Volgens mij werd namelijk ook twinmos aangeraden op asus a7n8x planken… nou bij mij werkt dat ook gewoon :P[/quote:8fea3070b6]Op Socket A zit de geheugencontroller ook op een andere plek heb ik ooit begrepen … :roll:
 • Sorry bedoelde: afgeraden (het is nog vroeg) :lol:
 • [quote:1d6c52f7ef="Vandread"][quote:1d6c52f7ef="tomvdlee"]Ik zou zeer zeker niet voor het Twinmos geheugen gaan in combinatie met een A64. Ik zou het risico niet lopen. Voor een aantal eurootjes meer zou ik voor het Dane Elec, Kingston of Corsair Valueselect geheugen gaan.[/quote:1d6c52f7ef]
  Twinmos is prima spul, dit soort ongegronde reacties zorgt ervoor dat mensen die er niet van op de hoogte zijn huiverig blijven voor een prima product.

  Bij twinmos heb je zelfs kans dat je hele leuke reepjes krijg die bij flinke voltages puik te overclocken is :P[/quote:1d6c52f7ef]

  Yep, heb zelf een hele toffe overclock gehaald met mn oude systeem i.c.m TwinMos geheugen.. meen dat ik met een factuur van MyCom naar computerland was gegaan en die hadden alleen TwinMos ^^.. bleek achteraf toch een goede keuze te zijn, aangezien het Corsair geheugen bij MyCom duurder was en nog lager clockte.
 • [quote:d4eeecca75="ge0rgiie"]Yep, heb zelf een hele toffe overclock gehaald met mn oude systeem i.c.m TwinMos geheugen …[/quote:d4eeecca75]Was dat een Athlon64 systeem? :roll:
 • [quote:6f018e618e="Vandread"][quote:6f018e618e="tomvdlee"]Ik zou zeer zeker niet voor het Twinmos geheugen gaan in combinatie met een A64. Ik zou het risico niet lopen. Voor een aantal eurootjes meer zou ik voor het Dane Elec, Kingston of Corsair Valueselect geheugen gaan.[/quote:6f018e618e]
  Twinmos is prima spul, dit soort ongegronde reacties zorgt ervoor dat mensen die er niet van op de hoogte zijn huiverig blijven voor een prima product.

  Bij twinmos heb je zelfs kans dat je hele leuke reepjes krijg die bij flinke voltages puik te overclocken is :P[/quote:6f018e618e]

  Tja ik zou het risico niet nemen dat het niet goed samenwerkt. Ik heb er meerdere verhalen over gehoord. Bij de één werkt de combi niet bij de ander wel. Kan best dat het nu wel met de steppings beter is maar door het verleden is mijn vertrouwen niet echt hoog in Twinmos.
 • [quote:6cf15441a6="tomvdlee"]Ik heb er meerdere verhalen over gehoord. Bij de één werkt de combi niet bij de ander wel. Kan best dat het nu wel met de steppings beter is maar door het verleden is mijn vertrouwen niet echt hoog in Twinmos.[/quote:6cf15441a6]
  Link naar "die verhalen" ? Of is dat allemaal "gehoord van derden" ?
  Ja in het verleden was MSI ook prut met verbrande onderdelen.. is dat een reden om het nu niet te kopen… :roll:
 • [quote:66c9f24a89="Vandread"][quote:66c9f24a89="tomvdlee"]Ik heb er meerdere verhalen over gehoord. Bij de één werkt de combi niet bij de ander wel. Kan best dat het nu wel met de steppings beter is maar door het verleden is mijn vertrouwen niet echt hoog in Twinmos.[/quote:66c9f24a89]
  Link naar "die verhalen" ? Of is dat allemaal "gehoord van derden" ?
  Ja in het verleden was MSI ook prut met verbrande onderdelen.. is dat een reden om het nu niet te kopen… :roll:[/quote:66c9f24a89]

  Het zijn inderdaad verhalen die ik gelezen heb van ervaringen van mensen in verschillende forums. Het feit alleen al dat het meerdere verhalen betreft geeft wel aan dat het niet uit de lucht gegrepen is. Voor mij zijn dit ook inderdaad redenen om zo'n produkt links te laten of ze moeten het tegendeel gaan bewijzen en daar gaat tijd overeen. Wat MSI betreft heb ik daar ook een tijdje geen vetrouwen in gehad omdat ze veel problemen hadden met condensatoren op hun moederborden, in MSI heb ik in de tussentijd wel weer vertrouwen gekregen. Het zal ook wel persoonlijk zijn maar als ik een produkt koop wil ik daar een goed gevoel bij hebben.
 • [quote:b1823f4558="Obi-wan-kenobi"][quote:b1823f4558="ge0rgiie"]Yep, heb zelf een hele toffe overclock gehaald met mn oude systeem i.c.m TwinMos geheugen …[/quote:b1823f4558]Was dat een Athlon64 systeem? :roll:[/quote:b1823f4558]

  Nope, maar doelde meer op dat mensen TwinMos niet als "troep" of "B" moeten beschouwen.
 • Thnx voor alle reacties. :) Ik heb Azerty gister dus een mailtje gestuurd maar heb nog nix teruggekregen dus het is nog ff afwachten wat ze ervan zeggen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.