Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen op Pentium 2

Anoniem
Peter22
13 antwoorden
 • Ik heb een oude computer met pentium 2 350 met 160 mb ram en 6 gb hd. Deze gebruikt mijn pa. Ik heb er een brander inzitten samen met nero 6. Heel vaak mislukken de cd's, dit gebeurt meestal bij audiocd's. Als ik dan kijk bij taakbeheer, zie ik dat bijna al het geheugen in gebruik is. Alles werkt gewoon heel traag op die computer. Nu wil ik het geheugen uitbreiden, maar ik weet niet welk type geheugen ik moet kopen. En ik wil het graag tweedehands houden, want ik wil niet veel betalen voor een pc die bijna niets waard is. Hoe kan ik weten wat voor type geheugen erop zit?
 • Everest Home Edition >> Waarschijnlijk zal het SD-Ram zijn wat op PC100 loopt.. :wink:
 • Probeer even uit te zoeken welk moederbord je hebt, moet inderdaad kunnen met everest. Kijk wel uit wat je uitgeeft, nieuw geheugen kost waarschijnlijk (veel) meer dan de computer waard is.
 • Mischien dat je via Marktplaats of E-bay goedkoop aan wat extra geheugen kan komen.
 • Everest –> http://www.lavalys.com/products.php?lang=en
 • ik heb het gedownload en ik heb een rapport gemaakt, http://members.lycos.nl/samkaya3/sametraport.htmVolgens het rapport kan ik een pc100 of pc133 SDRam gebruiken. Heb ik gelijk of niet. En soms staat er op marktplaats een aantal pins. Moet ik daar ook op letten?
 • 168 pins is de sd ram standaard.
 • goed pc133 is vastgesteld, toch moet je weten welke mobo je hebt en de manual downen ivm de max grote vd reepjes en single en double sided.
  Aangezien dit geheugen relatief duur is zoals de anderen aangeven lijkt het me zonde om een reepje (zijn in principe altijd gebruikte) te kopen en dan tot de ontdekking komen dat het niet past. Dus ik zou zeggen mobo boekje en rtfm
 • Kijk ook ff in het boekje welke grootte er maximaal wordt ondersteund. Let op of er enkel of dubbelzijdig geheugen in kan, want er is kans dat je bij dubbelzijdig de ene helft niet kunt gebruiken (?)
 • Ik heb helemaal geen boekjes en helemaal niks meer van die computer. Kun je niet vanuit het everest rapport opmaken wat voor geheugen er precies in kan? Ik heb op marktplaats een paar advertenties, maar ik weet niet of ik pc133 of pc100 moet kopen.
 • [quote:d30e8390e8="samkaya"]Ik heb helemaal geen boekjes en helemaal niks meer van die computer. Kun je niet vanuit het everest rapport opmaken wat voor geheugen er precies in kan? Ik heb op marktplaats een paar advertenties, maar ik weet niet of ik pc133 of pc100 moet kopen.[/quote:d30e8390e8]
  Jawel hoor :wink:
  In het rapport is te lezen dat het om het volgende mobo gaat: ASUS P2B-F gaat. De handleiding (manuel) is HIER te downloaden. Daaruit volgt dat je PC100 moet kopen.
  In het rapport staat ook: [code:1:d30e8390e8]Front Side Bus Eigenschappen:
  Bus Type Intel GTL+
  Bus Breedte 64 bit
  Werkelijke kloksnelheid 100 Mhz
  Effectieve kloksnelheid 100 Mhz
  Bandbreedte 800 MB/s

  Geheugenbus-Eigenschappen:
  Bus Type SDR SDRAM
  Bus Breedte 64 bit
  Werkelijke kloksnelheid 100 Mhz
  Effectieve kloksnelheid 100 Mhz
  Bandbreedte 800 MB/s[/code:1:d30e8390e8]
  Je hebt er wel PC133 inzitten (en PC100) maar dat loopt dan gewoon op 100 Mhz.

  Conclusie: het maakt niet uit wat je koopt, PC100 of PC133, het loopt toch op 100 Mhz. Koop dus wat het goedkoopste is.
 • Oke, ik heb vandaag in de computer gekeken wat voor geheugen er in zit. Ik zag drie geheugenstrips. Eentje was dubbelzijdig. Maar toen ik ze er weer in deed en alles had aangesloten, startte de computer niet op. Hij piepte gewoon en het beeldscherm deed ook niets. Net zo vaag, hij blijft alleen maar piepen. Ik heb geheugen er precies in gedaan zoals het was, deed het niet. Dus heb ik het in een aantal volgorden geprobeerd. Ook heb ik ze 1 voor 1 geprobeerd. Wat kan ik hieraan doen dan. Hij start gewoon niet.
 • geheugen nogmaals erin doen, zijn de clips aan het uiteinde wel in het nokje terecht gekomen ?

  Heb je niet per ongeluk een kabeltje aangeraakt die los is gaan zitten ?
  Alle aansluitingen controleren en opnieuw aandrukken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.