Vraag & Antwoord

21 antwoorden
 • Ik heb nu 2 fans van beide 32 dB in mijn kast zitten. Deze fans ga ik vervangen door 2 fans van Papst 8412N/2GMLE 80mm
  Maar als ik de fans die in nu in mijn pc heb uit zet hoor ik nog best wat herrie. Nu is de vraag wat kan ik het beste nog aanschaffen om mijn pc stiller te krijgen.
  Als cpu fan heb ik nu de boxed koeler, woorvoor kan ik hem het beste vervangen??
  Zalman CNPS7000B-AlCu
  Arctic SuperSilent 4 Ultra TC
  Nexus Technology PHT-3600 SkiveTek
  Arctic Freezer 4
  Of een andere koeler. Ik wil hiervoor maximaal 30 euro uitgeven.
  En is het dan ook slim om er andere koelpasta bij te doen?

  Ik ga denk ik ook een NB koeler vervangen door deze: Zalman ZM-NB47J.
  Is dat aan te raden? En gaat dat makkelijk?

  En welke vga koeler is slim?
  Arctic VGA Silencer, Rev.3
  Arctic ATI Silencer 1
  Arctic ATI Silencer 2
  Zalman ZM80D-HP Passive VGA Heatpipe Cooler (met misschien de Zalman ZM-OP1 80mm fan)
  Zalman ZM80C-HP Passive VGA Heatpipe Cooler (met misschien de Zalman ZM-OP1 80mm fan)
  Zalman VF700-AlCu Silent VGA Cooler
  Zalman VF700-Cu Silent VGA Cooler

  van de Arctic ATI Silencer 2 staat op de site van azerty dat hij niet te gebruiken is op een 256mb xt en ik heb nou net een ati radeon 9600 xt met 256mb, alleen deze info vind ik nergens anders.

  Mijn pc: http://specs.tweak.to/8179
 • Ik zou die Zalman 7000CU als CPU cooler nemen, koelt goed, en is zeer stil.

  Dan zou je ook die Northbridge cooler van zalman kunnen nemen, maar is niet perse nodig, tenzij je er nu een hele lawaaiige coolertje op hebt zitten.

  En voor de VGA card, is waarschijnlijk die Zalman ZM80C-HP Passive VGA Heatpipe Cooler het stilst, maar ik denk niet dat hij als beste uit de bus komt qua koelingsprestatie, maar die Zalman VF700 is ook een zeer goede, en stille koeling voor je VGA.
 • Ik zou zeggen: Go Zalman :)

  CNPS 7000 op je processor, een VF700 op je grafische kaart, en inderdaad als er een fan op je NB zit een mooie NB47 op je northbridge. Overigens moet j edaarvoor wel je mobo uit je kast halen.
 • Kijk ook eens of je harde schijf ook niet voor veel lawaai zorgt. Als de kast/harde schijfrek bijvoorbeeld trilt, dan kan deze vibratie ook voor geluid zorgen.
  Verder kan je voeding ook nog de boosdoener zijn, maar als dat zo is kun je de fan in je voeding vervangen (garantie vervalt dan wel)
 • idd, ik zou zeker naar de harde schijven kijken, die zijn in mijn computer namelijk de grootste herrieschoppers..
 • is voor de hdd deze goed?
  SilentMaxx HD-Silencer 2.0

  En mijn moederbord is van gigabyte en er zit zo'n DPS (of zo) kaartje op kan ik daar ook die nb koeler op zetten en past de Zalman CNPS7000B-(Al)Cu er dan nog wel naast is hij niet te breed, of is hij net zo groot als een boxed koeling.
  En is het ook slim om iets van Arctic Silver 5 Premium Silver Compound 3,5g bij te doen als koelpast of is de standaard bij geleverde koelpast goed genoeg?
  En levert een Memory Heatspreader nog wat op of niet?
  Ik oc niet. Ik wil gewoon een stille pc ben de herrie gewoon zat. En ik heb mijn pc nu aardig koel 30°C en dat wil ik wel zo houden.
  Alleen ik heb op het moment niet veel geld. :cry:
 • review: http://www.tweakers.net/reviews/545/4
  memory heatspreaders zijn zonde van je geld.
 • [quote:5fcaa0211e="eynstein"]is voor de hdd deze goed?
  SilentMaxx HD-Silencer 2.0[/quote:5fcaa0211e]Zoek eens op reviews zou ik zeggen..
  [quote:5fcaa0211e="eynstein"]
  En mijn moederbord is van gigabyte en er zit zo'n DPS (of zo) kaartje op kan ik daar ook die nb koeler op zetten en past de Zalman CNPS7000B-(Al)Cu er dan nog wel naast is hij niet te breed, of is hij net zo groot als een boxed koeling.[/quote:5fcaa0211e]PB Sahfire is, die heeft volgens mij dezelfde of een soortgelijke config qua cooling icm DPS.
  [quote:5fcaa0211e="eynstein"]
  En is het ook slim om iets van Arctic Silver 5 Premium Silver Compound 3,5g bij te doen als koelpast of is de standaard bij geleverde koelpast goed genoeg?[/quote:5fcaa0211e]Mja, het zorgt voor een betere warmteoverdracht, maar als je niet oc't (en je een normale hoeveelheid standaard pasta aanbrengt) is dat ook prima.
  [quote:5fcaa0211e="eynstein"]
  En levert een Memory Heatspreader nog wat op of niet?[/quote:5fcaa0211e]Nee, deze isoleren alleen maar.. [Was Arjan me (gedeeltelijk) voor.. :lol: ]
 • [quote:882841d305="jayday"] PB Sahfire is, die heeft volgens mij dezelfde of een soortgelijke config qua cooling icm DPS. [/quote:882841d305]
  ik vind zo snel niks tussen zijn pc's http://specs.tweak.to/list/4455
 • En het wordt denk ik dit:
  Zalman CNPS7000B-Cu €36,-
  Zalman VF700-Cu Silent VGA Cooler €25,-
  Zalman ZM-NB47J €4,-
  SilentMaxx HD-Silencer 2.0 €38,-
  Of weten jullie goedkopere koelers die toch goed en stil zijn?
  Want totaal 103 euro (bij Azerty) vind ik best veel.
 • kan je niet gewoon met je vinger ff héél voorzichtig. heel kort gewoon ff de koelers stil zetten, want dan merk je meteen welke het lawaaiigste is!

  als je de ene stil zet en dat niet heel veel uitmaakt dan probeer je gewoon een andere ventilator. na een tijdje weet je welke het is. en dan zo deed ik het ook om deze pc stiler te maken( en dat is ie nu ook!)

  hoop dat je het een beetje snapt.
 • [quote:ca8392b553="bmwmaster"]kan je niet gewoon met je vinger ff héél voorzichtig. heel kort gewoon ff de koelers stil zetten, want dan merk je meteen welke het lawaaiigste is!

  als je de ene stil zet en dat niet heel veel uitmaakt dan probeer je gewoon een andere ventilator. na een tijdje weet je welke het is. en dan zo deed ik het ook om deze pc stiler te maken( en dat is ie nu ook!)

  hoop dat je het een beetje snapt.[/quote:ca8392b553]
  Dat is nu de case-fan van sunon (32dB). Maar in de buurt van mijn videokaar wordt het erg warm (op gevoel) dus die die fan moet vervangen worden vind ik. De Zalman ZM-NB47J is toch maar €4,- dus die wil ik ook nog wel vervangen.
  Maar die andere onderdelen zijn aan de prijs.
  Mijn hdd wordt nu ongv. 42 graden is dat warm??
  Maar voor de videokaart is de Arctic ATI Silencer ook goed? Hoor je best wel goede verhalen over. En het scheeld weer in prijs.
 • De temperatuur van jou harddisk is normaal! En de tip van
  bmwmaster heb ik ook gebruikt, Heel even het fannetje stoppen
  en alleen die veel geluid maakt vervangen. Voor je HD zijn ook
  kleine rubber blokjes te koop waarmee deze in de pc word opgehangen.
  Goedkoop en scheelt veel geluid. Als laatste kan je een set dempende
  matten kopen en die op maat knippen en aan de binnenzijde zetten.

  ps dit zijn goedkope oplosingen denk ik . joopat :D
 • meestal is het idd veelvoorkomend dat dat kleine fannetje op je northbridge voor een heel irritant hoog geluid zorgt.

  zou me niets verbazen dat dat bij jou ook zo is, bijn mijn mobo was die ook zo irritant te horen( spec zie sig.)
 • [quote:d05486b37c="eynstein"][quote:d05486b37c="jayday"] PB Sahfire is, die heeft volgens mij dezelfde of een soortgelijke config qua cooling icm DPS. [/quote:d05486b37c]
  ik vind zo snel niks tussen zijn pc's http://specs.tweak.to/list/4455[/quote:d05486b37c]zijn pc's staan niet op specspagina, hij heeft z'n pc in een onderschrift gezet. dit is z'n onderschrift:
  Specs:[b:d05486b37c] AMD64 3400+ (@ 2.5Ghz) - GeForce 6800 GT - 0.5 TB in RAID 0 - 512MB MDT PC3200 - Gigabyte K8NSNXP[/b:d05486b37c]
 • [quote:66b95a9515="eynstein"]
  Dat is nu de case-fan van sunon (32dB). Maar in de buurt van mijn videokaar wordt het erg warm (op gevoel) dus die die fan moet vervangen worden vind ik. De Zalman ZM-NB47J is toch maar €4,- dus die wil ik ook nog wel vervangen.
  Maar die andere onderdelen zijn aan de prijs.
  Mijn hdd wordt nu ongv. 42 graden is dat warm??
  Maar voor de videokaart is de Arctic ATI Silencer ook goed? Hoor je best wel goede verhalen over. En het scheeld weer in prijs.[/quote:66b95a9515]

  Je hoort af en toe dat die Arctic Silencers een raar geluid maken, of dit een productiefout was of niet weet ik eigenlijk niet. Die hdd temperatuur is gewoon normaal en hoef je je geen zorgen over te maken. JE zou eens kunnen kijken hoe stil je systeem is als je opstart zonder hdd. Ik vind 40 euro voor een hdd silencer ook erg duur en zou voor een goedkoper alternatief gaan (als de hdd voor veel geluid zorgt). Desnoods test je uit wat er gebeurd als je hem ophangt aan elastieken. Kijk hier eens voor extra info.
 • [quote:0cfca161ca="Kaz'Duzar"]Ik vind 40 euro voor een hdd silencer ook erg duur en zou voor een goedkoper alternatief gaan (als de hdd voor veel geluid zorgt). Desnoods test je uit wat er gebeurd als je hem ophangt aan elastieken.[/quote:0cfca161ca]Nadeel van elastiek is dat de harde schijf een kleiner koel oppervlak krijgt. Warmte kan niet meer naar de kast en de schijf zal warmer worden. De nieuwe HD's die ik heb zijn erg stil. Zeker als ik die vergelijk met een CPU ventilator of de ventilator in de netvoeding. Ik zou zelf die 40 euro aan wat anders besteden. Als de HD inderdaad zo'n herrieschopper is, dan zou ik die gewoon vervangen.
 • alle fans maken een beetje herrie maar volgens mij de cpu fan en de fan op het dps-kaartje het meest.
  Nog een vraagje waarvoor is dat drie pins stekkertje van mijn voeding?
  Kun je daarmee de snelheid van je fans van je voeding aflezen?
 • [quote:3c98fa4553="eynstein"]alle fans maken een beetje herrie maar volgens mij de cpu fan en de fan op het dps-kaartje het meest.
  Nog een vraagje waarvoor is dat drie pins stekkertje van mijn voeding?
  Kun je daarmee de snelheid van je fans van je voeding aflezen?[/quote:3c98fa4553]

  Op die 3pin aansluiting kun je een casefan aansluiten (die ook een 3pin aansluiting heeft).
  @ Hans. Ik bedoelde dit ook als tijdelijke oplossing, om te kijken of het geluidsniveau ook erg omlaag gaat.
 • ik wil vragen waarvoor het 3pin stekkertje tussen de kabels van mijn voeding voor diend.
  En zijn deze goed om het geluid te weren? Nexus Technology DampTek
  of kan je beter matten halen bij de gamma?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.