Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI K8N NEO2 met Windows XP Home SP1

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Die tweede gast… ik wil nog wel DVDs kunnen branden…. anders had ik geen DVD brander erin willen zetten… lijkt me logisch….

  en dan die derde gast … HOE KAN IK MN GEHEUGEN NOU TESTEN ZONDER DAT WINDOWS EROP STAAT, das nou juist het probleem… ik heb trouwens 2x 256MB ELIXIR geheugen PC3200 DDR400

  en daarnaast heb ik een 350W Huntkey stille voeding met een grote 14CM fan erin…. lijkt me wel krachtig genoeg als ik het zo zie.

  Sander Monster
 • Ik heb een computer hier waarop een nieuw OS moet worden geinstaleerd. (Windows XP Home Edition) echter bij de installatie hiervan meldt de computer geen fout maar blijft deze wel een tijd hangen met alleen een cuzor linksboven in het scherm… het laatste bericht dat was weerggeeven door de computer:… SETUP START WINDOWS NU ( dit is nadat de computer een aantal bestanden heeft geladen en voordat ik de optie krijg de HDD (MAXTOR 80GB IDE) te formatteren….

  ik heb echter wel uitgevonden dat waneer ik de IDE kabel van de DVD brander eruit trek… de installatie wel verder gaat en de computer na het formatteren zelfs overnieuw opstart !!!!! jammer maar helaas is dit waar de volgende fout komt…. de computer zegt dan dat een bestand niet gevonden is of niet aanwezig is.

  Echter als ik weer verder kom en zelfs de installatie van windows XP inkom…. crasht deze als de installatie nog maar 2 minuten door moet lopen….

  PC:

  AMD ATHLON 64 3000+ WINCHESTER S939
  MSI K8N NEO2 PLATINUM SERIES (nForce 3 ULTRA)
  SAPPHIRE ATI RADEON 9800SE 128MB
  2x256 MB ELIXIR PC3200 DUAL CHANNEL MEMORY
  MAXTOR 80 GB HDD IDE
  DVD BRANDER (HP)
  DVD LEZER (SAMSUNG)

  HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!

  Sander Monster
 • zet de dvd brander als slave achter je hdisk.
  en de dvdrom als master op ide2 .
  of de cdrom met win xp is vuil stuk
 • dvd brander gewoon helemala eraf gooien.
 • Wat voor voeding heb je? En test je geheugen eens met memtest.
 • Memtest is een dos programma dat je op een opstartflop kun zetten :roll: .
 • [quote:0c42dcdaad="Sander1337"]Die tweede gast… ik wil nog wel DVDs kunnen branden…. anders had ik geen DVD brander erin willen zetten… lijkt me logisch….

  en dan die derde gast … HOE KAN IK MN GEHEUGEN NOU TESTEN ZONDER DAT WINDOWS EROP STAAT, das nou juist het probleem… ik heb trouwens 2x 256MB ELIXIR geheugen PC3200 DDR400

  en daarnaast heb ik een 350W Huntkey stille voeding met een grote 14CM fan erin…. lijkt me wel krachtig genoeg als ik het zo zie.[/quote:0c42dcdaad]Ff rustig he, schreeuwen heeft geen zin, dan helpt niemand je meer. Geheugen is te testen met memtest. Dit werkt vanaf een opstartbare diskette, dus windows heb je niet eens nodig. Ook geen hardeschijf oid. Downloaden kan van http://www.memtest86.com.

  Over die dvd brander, deze kan je na de installatie er weer aan doen, het gaat er puur om dat deze misschien tijdens de installatie problemen geeft.
 • Als je nu niet meteen begint te scbreuwen maar eerst is verderkijkt dan je neus lang is en memtest gaat downloaden en gebruiken. Misschien helpt dat wel meer???

  EDIT: Comp-Freak was me voor, maar dan lijkt het met wel duidelijk :P
 • [quote:ff8e9777e3="ArneLH"]Memtest is een dos programma dat je op een opstartflop kun zetten :roll: .[/quote:ff8e9777e3]

  Linux :wink:

  memtest is opensource.
  als het dos was was het geen open source
 • [quote:a8abdd7c79="taco78"]memtest is opensource.
  als het dos was was het geen open source[/quote:a8abdd7c79]plz geen 'open source' maar GPL, LGPL enz. Programma's voor DOS kunnen net zo goed onder GPL vallen (bijv. WinDOS) en GPL is niet per se aan Linux verbonden :wink: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.