Vraag & Antwoord

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Nu ik de set heb ingebouwd en operationeel is zit ik toch met wat vraagjes..
  De manual die bij de set zit ziet er niet uit en heb daarom maar een pdf bestand erbij gehaald.

  De prestatie wat ik er van had verwacht ligt niet in de buurt zoals ik had gedacht. Ik heb een idle temp. van 45 graden met een cpu die niet op voluit
  gezet kan worden (3200XP Barton 2,2G.)

  Dan nog het volgende, wat is de manier het gesloten circuité te ontluchten?

  Peiky
 • Het is ook een goedkoop setje hè van minder dan 100 euro. Bovendien verstouwt een AthlonXP 3200+ bijna 80W. Het kan trouwens zijn dat het cpu blokje niet stevig genoeg zit of dat je te veel koelpasta hebt gebruikt.
 • Goede luchtkoeling behaalt vaak betere prestaties dan een bigwater set. Die temperaturen zouden dus nog ongeveer moeten kloppen. Hou in je achterhoofd dat de temperatuur die de sensors aangeven niet altijd even precies is.
 • Jep, ik heb die Bigwater ook een paar weken geleden in huis gehad, maar meteen weer rma gestuurd :-? . Dat ding vindt ik echt niks. Niet alleen de handleiding is niks, het pompje zag er ook niet erg stabiel uit, de radiator maakte een takkeherrie en het pompje ratelde ook erg hard, en de complete set maakte meer geluid dan de luchtkoel opstelling die ik nu nog heb (Zalman CNPS 7000 met een videokaartkoeler die erg veel kabaal maakt).
  Als het nog kan, zou ik hem terugsturen, en ruilen tegen een Asetek oid. Enne, als je de set gekocht hebt omdat hij zo "mooi"is; ik dacht ook veel over dat LEDtje in het blok, maar later bleek dat een lullig klein lampje te zijn wat niet eens erg veel licht gaf, en die fluoriserende vloeistof, die viel ook tegen…

  Nou, succes :wink:
 • Ontluchten is meestal gewoon een tijdje laten draaien. Soms de pomp bijv iets scheef houden. Blokken komt het vaak vanzelf wel uit. Als je de rad op zijn kant monteert, zou ik hem zo aansluiten dat het water er aan de bovenste aansluiting uit stroomt, ook omdat de lucht er dan makkelijker uit kan.
 • Het probleem van dat mijn cpu niet op vole kracht wist te rekenen is opgelost inmiddels.
  Ik heb het gered de luchtballen uit het gesloten circuité te laten ontsnappen door wat te schuddden aan het pompje die niet was voorzien van een dopje.

  Maar, wat een herrie maakt die fan van mijn radiator zeg :o

  Ik heb het zo geconfigureerd dat de radiator aan de achterkant buiten aan mijn kast zit gemonteerd simpelweg omdat er geen ruimte binnen in mijn kast aanwezig is..

  Is er iemand die kan komen met een erg stille 120mm fan?
 • [quote:84c3866728="Peiky"]Het probleem van dat mijn cpu niet op vole kracht wist te rekenen is opgelost inmiddels.
  Ik heb het gered de luchtballen uit het gesloten circuité te laten ontsnappen door wat te schuddden aan het pompje die niet was voorzien van een dopje.

  Maar, wat een herrie maakt die fan van mijn radiator zeg :o

  Ik heb het zo geconfigureerd dat de radiator aan de achterkant buiten aan mijn kast zit gemonteerd simpelweg omdat er geen ruimte binnen in mijn kast aanwezig is..

  Is er iemand die kan komen met een erg stille 120mm fan?[/quote:84c3866728]Enermax UC12FAB? Papst geval? Genoeg keus hoor.

  Edit: Of gewoon op 7 Volt zetten of 5 Volt. Je kunt er ook nog een weerstand tussen zetten of potmeter.
 • [quote:c6d51d6dd3]Of gewoon op 7 Volt zetten of 5 Volt. Je kunt er ook nog een weerstand tussen zetten of potmeter.[/quote:c6d51d6dd3]

  Het is dus zo dat er al traploos geregeld kan worden dmv een potmeter…

  Bij de specificaties van de fan staat dat er op vol vermogen een geluidsproductie wordt bereikt van 20DBa.

  Kijk ik nu naar een enermax UC12 dan zie ik 35-45dba staan, conclusie: is die enermax wel zo stil?
 • Ik denk iig dat de geluidsproductie van jou fan veel hoger ligt dan 20dBA. Papst heb ik er hier ook 2 van. Deze zijn niet heel erg luid, maar op volle snelheid hoor je ze wel suizen. Zet je ze zachter, dan zijn ze (dankzij mijn hdd's :-?) vrijwel onhoorbaar.

  [Edit] Ik heb btw de Papst 4412FGL 120 mm
 • Als ik hier mijn radfan op bijna geen geluidsproduktie zet zie ik mijn temp een aantal graden naar boven klimmen.
  Idle zit ik dan op 45graden en stressed een half uur met cpuburn tegen de 50.

  Ik zie hier dus wel het verschil van wcset..Hoe krijg jij dan in godsnaam je temps idle op 25 graden en stressed bij de 33 graden. :roll:

  Die papst 4412FGL 120 mm is hier het overwegen waard…
 • [quote:21a6e5fdc2="Peiky"]Ik zie hier dus wel het verschil van wcset..Hoe krijg jij dan in godsnaam je temps idle op 25 graden en stressed bij de 33 graden. :roll:

  Die papst 4412FGL 120 mm is hier het overwegen waard…[/quote:21a6e5fdc2]Sjah, mijn setje was gewoon duurder he :wink: Hou er wel rekening mee dat het op mijn slaapkamer nooit heel erg warm is omdat ik lekker mn raam open heb. Als het buiten 20 graden is haal ik hier ong 28-29 graden idle. De kwaliteit van mijn rad is ook erg goed omdat het gewoon een koperen autorad is.
 • [Offtopic]

  spreken jullie in een coderingsvorm? :( :wink:

  [Edit] de smilies zijn weer weg[/Edit]
 • [offtopic]
  Ja… ooit gehoord van RSA encryptie?
 • [quote:0aa34e8aa9="tafelpoot"][offtopic]
  Ja… ooit gehoord van RSA encryptie?[/quote:0aa34e8aa9]

  Ik weet wat een algoritme is en dat die een onderdeel kan zijn om een instructie te geven aan het systeem om bijvoorbeeld een muisbeweging te verwezenlijken. Maar het gaat me er om dat ik bij de smilies die in een bericht toegevoegd kunnen worden een draaitafel en een groen iets zag staan..
 • [quote:1f762e6c3a="Peiky"]Het is dus zo dat er al traploos geregeld kan worden dmv een potmeter…[/quote:1f762e6c3a]Ja. Van stilstaand tot vol vermogen.
  [quote:1f762e6c3a]Bij de specificaties van de fan staat dat er op vol vermogen een geluidsproductie wordt bereikt van 20DBa.

  Kijk ik nu naar een enermax UC12 dan zie ik 35-45dba staan, conclusie: is die enermax wel zo stil?[/quote:1f762e6c3a]Mja, heeft wellicht iets te maken met de afstand waar het gemeten is. Maar anders kan je eens proberen een 2K Ohm weerstand tussen de fan te plakken voor de grap ofzo. Je moet wel een beetje weten wat voor potmeter je moet kopen en die dingen waar dan een staafje aan zitten zijn nog best duur.
 • [quote:abbe06c1b7]Mja, heeft wellicht iets te maken met de afstand waar het gemeten is. Maar anders kan je eens proberen een 2K Ohm weerstand tussen de fan te plakken voor de grap ofzo. Je moet wel een beetje weten wat voor potmeter je moet kopen en die dingen waar dan een staafje aan zitten zijn nog best duur.[/quote:abbe06c1b7]

  Je begint over een weerstand met de waarde 2K Ohm, dat is een erge lage waarde. Zou ik met dat beetje het geluid doen laten afnemen?

  Misschien zie je het verkeerd, maar de fan kan al geregeld worden met een potmeter waarvan ik overigens denk dat men van Thermaltake een 5K metertje hebben gebruikt….

  Het gaat me erom dat ik van die herrie die de radfan maakt afwil…
 • [quote:317050417d="Peiky"][quote:317050417d]Mja, heeft wellicht iets te maken met de afstand waar het gemeten is. Maar anders kan je eens proberen een 2K Ohm weerstand tussen de fan te plakken voor de grap ofzo. Je moet wel een beetje weten wat voor potmeter je moet kopen en die dingen waar dan een staafje aan zitten zijn nog best duur.[/quote:317050417d]

  Je begint over een weerstand met de waarde 2K Ohm, dat is een erge lage waarde. Zou ik met dat beetje het geluid doen laten afnemen?

  Misschien zie je het verkeerd, maar de fan kan al geregeld worden met een potmeter waarvan ik overigens denk dat men van Thermaltake een 5K metertje hebben gebruikt….

  Het gaat me erom dat ik van die herrie die de radfan maakt afwil…[/quote:317050417d]Ow, ja, in dat geval. Het scheelt nogal, want mijn Enermax heeft een pot van 20K Ohm als ie op zijn zachtst is. Ik zou eens zeggen, meet het eens op en dan kan je natuurlijk nog een sterkere nemen, of als ie bijvoorbeeld 5K Ohm is kun je een 2k2 ohm weerstand nog bij de potmeter zettten, zodat je als totaal van 7k2 ohm hebt. Het is het proberen wel waar denk ik, zo'n Papst fan is ongeveer 20 euro en zo'n weerstand ongeveer 10 cent.
 • [quote:7a45e78876]Ow, ja, in dat geval. Het scheelt nogal, want mijn Enermax heeft een pot van 20K Ohm als ie op zijn zachtst is. Ik zou eens zeggen, meet het eens op en dan kan je natuurlijk nog een sterkere nemen, of als ie bijvoorbeeld 5K Ohm is kun je een 2k2 ohm weerstand nog bij de potmeter zettten, zodat je als totaal van 7k2 ohm hebt. Het is het proberen wel waar denk ik, zo'n Papst fan is ongeveer 20 euro en zo'n weerstand ongeveer 10 cent.[/quote:7a45e78876]

  Ik ga het eens proberen, de elektronicazaak maar weer eens ingaan voor wat dingetjes en een resultaat proberen te krijgen,inderdaad goedkoper dan een nieuwe fan aanschaffen..

  Peiky
 • Iemand hier die zijn K7-Socketbeugel heeft moeten bijbuigen?

  Ik denk aan een plastic stripje op het blok…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.