Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

FDD vervangen door cardreader

Anoniem
Jim van Zweeden
7 antwoorden
 • Hey,

  ik heb een ASUS CUV4X-E moederbord (denk ik) en een vrij kleine kast. Aangezien ik een digitale camera heb aangeschaft leek het me wel handig om hier een cardreader erbij te doen.

  Ik heb alleen geen extra 3,5" of 5,25" sleuven meer over (wil wel een interne). Mijn vraag is nu of ik de floppy uit mijn computer kan halen en kan vervangen door een 3,5" interne cardreader. Op zich gebruik ik de floppy niet zo vaak meer, maar met name als ik van floppy ooit nog eens zou moeten booten ben ik bang dat ik die FDD ga missen.

  Nu heb ik gelezen dat je tegenwoordig ook vanaf je cardreader kan booten, maar aangezien mijn moederbord een vrij oud beessie is, denk ik dat die functionaliteit mij niet toekomt. In een ander topic zag ik ook een combinatie van een 3,5" FDD mét cardreader erin, maar dit is niet echt een optie (vind ik te duur :wink: )

  Dus gaarne uw advies 8)
 • ik denk dat er twee opties zijn .
  een externe usb reader of toch een combi floppy reader
 • Misschien is een externe cardreader op een USB-poort een alternatief? Te koop voor ca. 30 euri

  Jim

  Naschrift: Na het posten pas het antwoord van Plextor gezien
  J.
 • Ja, dat is op zich wel een optie, maar ik heb al zoveel spullen aangesloten dat het een beetje een rommeltje wordt op mijn bureau :oops:

  Vandaar dat ik hem liever in mijn kast heb, maar ik gebruik mijn FDD bijna nooit dus misschien haal ik hem er toch wel uit. Als ik dan ooit nog eens moet booten dan doe ik dat wel vanaf cd of bouw de FDD tijdelijk in. Of inderdaad een combi FDD+cardreader, alhoewel ik die een beetje lelijk vindt om in mijn kast te stoppen :)

  Ik heb het niet op internet kunnen vinden, maar is er een mogelijkheid om mijn moederbord te flashen (ik ken de gevaren) zodat ik vanaf een CF-kaartje kan booten?
 • Nou, de laatste BIOS-update voor dat bord op de website van Asus is van 2001. Ook niet echt recent dus het lijkt me dat je daarmee geen boot-van-CFcard bereikt. En BIOS flashen riskant? valt normaal gesproken wel mee maar als je, zoals je zelf aangeeft, niet precies weet wat voor bord het is, is het natuurlijk sowieso uitermate "tricky".

  Niet doen dus lijkt me.

  Jim
 • Nee, ga het ook niet flashen als ik er geen verbetering mee krijg. Maar ik weet wel welk moederbord er in mijn pc zit, alleen kan het even niet controleren (zit op laptop).

  Maar goed, bedankt voor de hulp, het wordt toch een interne FDD+cardreader of alleen een cardreader :)

  Thx!
 • http://www.norrod.nl/ws_a_index.asp?hoofdgroep_id=3&add=332&sel=332

  Alstublieft

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.