Vraag & Antwoord

Anoniem
Comp-Freak
24 antwoorden
 • Misschien kan je via-via eens contact proberen op te nemen met de fabrikant/producent van de radiator, die kunnen misschien zeggen wat die troep is, misschien resten van het productieproces ?
 • Nou, ik had al een tijdje wat troebel water, maar dit kwam door een of ander iets dat in mijn radiator zat. (nieuw gekocht, dus rechtstreeks vanuit de fabriek) Vandaag haalde ik de boel uit elkaar om het water te verversen en tot mijn schrik kwam ik er achter dat alles onder een groene aanslag zat.
  Wat kan dit zijn? Corrosie kan ik me haast niet voorstellen omdat alles koper is, het gebruikte water demi water was en het ook in de pomp en slangen zat. Het leken me ook geen algen, maar dat kan ik mis hebben. Omdat ik al wist dat alles snel een keer uit elkaar moest had ik nog geen ani corrosie en algen middel toegevoegd.

  De aanslag is niet weg te halen door met water te spoelen, allee poetsen helpt. 2 vragen, wat is het en hoe maak ik de blokken weer schoon? (ik baal hier behoorlijk van eigenlijk)

  Nog ff wat pics van de pomp:

  [img:10e1cf0424]http://home.wanadoo.nl/martietebrake/PC/overzicht.JPG[/img:10e1cf0424]
  [img:10e1cf0424]http://home.wanadoo.nl/martietebrake/PC/pomp.JPG[/img:10e1cf0424]
 • en ik maar denken dat je een probleem met je aquarium had :oops: …
 • Hoelang had je dat troebele water eral inzitten?! :-? Wel minderzz voor je :roll:
 • [quote:4ecd180ebf="Sylvester"]Hoelang had je dat troebele water eral inzitten?! :-?[/quote:4ecd180ebf]Denk zo'n beetje vanaf de eerste week van April, dus nu zo'n 4 weken.
 • Dat kan nooit Algen of Corosie wezen, dat krijg je niet voor elkaar in 4 weken.
  Ik denk dat er al ergens rotzooi in zat, in iedergeval niet in de blokken die je van mij hebt gekocht aangezien ik nooit last had van dit verschijnsel.
 • Dan zijn het de algen… (denk ik)… Gewoon de boel schoonmaken, met nieuw demiwater vullen en anti-corrosie toevoegen :D

  Greetz,,

  Sylvester :wink:
 • misschien wel stomme vraag hoor, kheb ook helemaal geen verstand van watercooling, maar zou het kunnen dat het water niet vantevoren al vies was?

  zal wel niet zo zijn, maar je weet t maar nooit natuurlijk. :wink:
 • [quote:b6a48471cf="Red Dragon"]Dat kan nooit Algen of Corosie wezen, dat krijg je niet voor elkaar in 4 weken.
  Ik denk dat er al ergens rotzooi in zat, in iedergeval niet in de blokken die je van mij hebt gekocht aangezien ik nooit last had van dit verschijnsel.[/quote:b6a48471cf]Jou spul was zeker ok :wink: Algen zijn het ook niet omdat het niet naar algen ruikt.
  Ik vermoed dat het iets is uit de rad. Het ruikt namelijk precies naar de radiator en toen ik hem voor het eerst met radiator vulde kwam er iets in het water te zitten. Ik dacht dat dat niet zo erg was, maar kennelijk is dat dus smerig spul, wat er ook in de radiator zat.

  Toch vraag ik me wel af wat het is. Schoonmaken wil iig niet met water, dan blijft het gewoon zitten. Dus moet maar eens kijken of azijn ofzo werkt.

  [b:b6a48471cf]Tip: Spoel je radiator voor de eerste keer gebruik ff goed door![/b:b6a48471cf]

  [Edit] Sdh, het water is denk ik gewoon goed. Het is demiwater dat ik gekocht heb bij het tankstation voor accu's enzo. Is gemaakt door SEL chemie. Niet voor medisch gebruik, maar ik heb er wat van gedronken en dat smaakte gewoon goed. Ook door de geur van de aanslag ga ik er van uit dat het uit de radiator komt.
 • Kun je geen hogedrukspuit via de rand erindoen, en dan spuiten? Of is het koper daar te gevoelig voor?

  Edit: Demi-water drinken :o :o
  Je weet dat dat heeel ongezond is. (en vies trouwens).
 • [quote:d19d15eb4b="Interficior"]Kun je geen hogedrukspuit via de rand erindoen, en dan spuiten? Of is het koper daar te gevoelig voor?[/quote:d19d15eb4b]Mwah, kan wel, maar je kan wel je blokken er mee beschadigen. In de handleiding van mn cpu blok staat zelfs dat je hem niet op de waterleiding mag aansluiten omdat de druk daarvan te hoog is, dus ik denk dat een hogedrukspuit ook niet goed is :wink:

  [Edit] Dat demi water was niet zo vies hoor, was ook maar een klein slokje. Waarom dou dat btw gevaarlijk zijn?
 • [quote:846027026f="Interficior"]Kun je geen hogedrukspuit via de rand erindoen, en dan spuiten? Of is het koper daar te gevoelig voor?

  Edit: Demi-water drinken :o :o
  Je weet dat dat heeel ongezond is. (en vies trouwens).[/quote:846027026f]
  Hogedrukspuit klinkt als een slecht idee….
  Demi-water = gewoon water zonder *extra stoffen* erin…. niets mis mee… gewoon water :P
 • Offtopic:

  Dat is nu juist het probleem, er zit geen kalk in, en dan wil een-of-andere klier alles gelijk hebben qua kalk. Drink je dus demi-water gaat er erg veel kalk uit je lichaam en dat is ongezond. Je kan er zelfs dood van gaan, maar dan moet je ook wel een paar liter drinken hè :P
 • Demi water is niet geschikt voor deze toepassing, naar mijn idee is er in dit water vrije zuurstof aanwezig wat de groene aanslag veroorzaakt, dat groene is bijna zeker koperoxide van de messing delen.
  Koper oxide is groen.
  In een auto radiator kan je om dezelfde reden beter geen gedestileerd water doen.
  Mijn idee is om gewoon wat koelvloeistof van een auto te nemen, daar zitten de antioxidanten en een antischuimmiddel in!
 • [quote:cb988376bf="Comp-Freak"]

  [Edit] Dat demi water was niet zo vies hoor, was ook maar een klein slokje. Waarom dou dat btw gevaarlijk zijn?[/quote:cb988376bf]

  Demi water is gevaarlijk omdat daar harsen in voorkomen die slecht voor je gezondheid zijn.

  Hoewel het onwaarschijnlijk is kan koper wel corroderen, vraag me alleen af of het in 4 weken kan.

  Wel jammer voor je… Succes met schoonmaken! Kan je niet een of anders bijtend middeltje verdunnen zoals thinner en dat erdoor laten lopen. Is officieel bedoeld voor verf maar misschien helpt het!

  [quote:cb988376bf="Alipapa"]Demi water is niet geschikt voor deze toepassing, naar mijn idee is er in dit water vrije zuurstof aanwezig wat de groene aanslag veroorzaakt, dat groene is bijna zeker koperoxide van de messing delen.
  Koper oxide is groen.
  In een auto radiator kan je om dezelfde reden beter geen gedestileerd water doen.
  Mijn idee is om gewoon wat koelvloeistof van een auto te nemen, daar zitten de antioxidanten en een antischuimmiddel in![/quote:cb988376bf]

  Volgens mij is dat inderdaad waar, heb ik bij scheikunde gehad tenminste… ;)

  In een accu hoort ook geen demiwater maar gedestilleerd water (of nog iets anders, kan ff niet op de naam komen, hopelijk goed gegokt), en dat is NIET hetzelfde omdat het op een andere manier wordt bereid..
 • [quote:510a63a13b="Interficior"]Offtopic:

  Dat is nu juist het probleem, er zit geen kalk in, en dan wil een-of-andere klier alles gelijk hebben qua kalk. Drink je dus demi-water gaat er erg veel kalk uit je lichaam en dat is ongezond. Je kan er zelfs dood van gaan, maar dan moet je ook wel een paar liter drinken hè :P[/quote:510a63a13b]
  Kalk…

  http://www.fonteine.com/melk_ongezond.html

  Moet je dit es lezen ;)
 • Damn, ik krijg de boel nog niet goed schoon met azijn. Is het dan toch corrosie? Ik zal kijken of ik een foto kan maken van de binnenkant van het NB blok. Is er een manier om de gevolgen van corrosie ongedaan te maken?
 • Picje:

  [img:2d84149a85]http://home.wanadoo.nl/martietebrake/PC/NBblok.JPG[/img:2d84149a85]

  Je ziet dus een groene aanslag met donkere puntjes er in. Dit is het NB blok, GPU blok kan in niet in kijken. CPU blok heeft dit ook iets, maar dan aan de staafjes in het blok.
 • Kan je niet gewoon terug naar de winkel gaan.
  En dan zeggen dat je er speciaal water in hebt gedaan.
  Maar dat het na een paar dagen helemaal groen werd.
  Mischien krijg je een andere of hij heeft mischien spul om het weg te halen.
 • Ik _denk_ dat het organisch materiaal is. Een chemisch proces zou volgens mij min of meer een egaal resultaat achterlaten, geen donkere puntjes.

  Hoe je het weg kunt krijgen hangt af van het materiaal waar je waterkoelingsset van gemaakt is - lettend op de zwakste schakel. Koper kan veel hebben, kunststof/plastic veel minder.

  Als het blok geheel van koper is zou je het een paar uur kunnen koken in een pan met water, of op een verwarmingselement als je daar nog hogere (niet te hoge) temperaturen mee kunt halen.
  Koper overleeft volgens mij ook probleemloos behoorlijk krachtige schoonmaakmiddelen, maar kunststof componenten zijn lastiger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.