Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben mijn PC in elkaar aan het zetten. (zie hier ).

  Ik heb nog wat vraagjes over:

  -moet ik rekening houden met wat in aan de voedingskabels (4 pins) hang? Ik heb nu naar de 4 connecties op mijn mobo: de 24 pins, een P4, een 4-pins en een 3-pins. Kan ik aan deze kabels nog andere apparaten hangen: hoeveel? of hoe bereken ik dat? Wat is verstandig?

  -fans: hoe wet ik of ze goed hangen: qua inhaust en exhaust? hoe moeten de bladen van de fans staan?

  -moet ik om de I/O aan de voorkant van de case aan te sluiten de pinnentjes (met daarop LED HD etc) met de letters naar binnen op de pinnetjes prikken of met de letters naar buiten? ze passen namelijk op 2 manieren.

  -heeft toevallig iemand een Coolermaster Centurion 5 i.c.m. DFI LanPary UT Ultra-D?

  Met vr.gr. Jaap
 • Allereerst de leds: Het gekleurde draaidje moet op de + van die aansluiting op het moederbord. Wat de + is kan je in de handleiding zien.

  Apperatuur aansluiten hoef niet niet echt veel rekening mee te houden. Videokaart is de enige extra grootverbruiker, maar die heeft bij PEG toch al een eigen aansluiting.

  Fans kan je het beste zo plaatsen dat laag aan de voorkant intake is en achterkant hoog outtake. (intake blaast dan over hdd's enzo? outtake hangt onder de voeding. Outtake in bovenkant kan ook nog in sommige kasten.) Een fan blaast altijd tegen die "pootjes" aan waar de motor en fan mee vast zitten aan de "buitenkant" van de fan. Staat als het goed is ook met pijltjes aangegeven op die vierkante buitenkant.
 • Bedankt zover…..nog 2 vraagjes:

  -is het verstandig om memtest te draaien voor het instaleren van XP? zo ja, wat is de meerwaarde?
  -wat is TCCD memory? (kwam ik op een engelstalig forum tegen)
 • TCCD is geheugen dat op hoge snelheid op zwakkere timings kan draaien:
  zoiets als dit:
  http://www.icomputers.nl/product_detail.asp?A_ID=1401&SSS_ID=1050&SS_ID=1050&S_ID=412
 • Jeps, TCCD is een bepaalde geheugenchip van Samsung die erg geschikt is om hoge FSB's mee te halen. Maar met bijv een DFi mobo heb je denk ik meer aan UTT of BH5 geheugen omdat je met een Lanparty tot (ik dacht) 4 volt kon geven.

  Memtest heeft niet echt meerwaarde om dat te draaien voor een XP install. Je merkt het snel genoeg als ie onstabiel loopt, dan kan je altijd nog memtest draaien.
 • Bedankt allemaal…..win xp (sp2) staat erop….alle LEDs doen het. Enige nadeel is dat de de karjan audiomodule die bij het mobo zit in de weg zit bij de exhaust fan aan de achterkant (dus ik heb even mijn oude geluidskaart erin gezet). Nog wat check vraagjes:

  -zijn mijn temps goed? (met kast aan 1 kant open)
  CPU: 29 / PWM IC: 32 / Chipset: 42 / GPU:34

  -zijn mijn voltages goed?
  CPU: 1,36 / LDT bus: 1,16 / ATX +5V: 5,08 / DRAM: 2,59 / ATX +12V: 11,96 / NB +1,5V: 1,47 / ATX +3.3V: 3,32 / VBAT +3,0V: 3,07

  -3Dmark05 ok?: 3634 (dit is in bovenste 16x slot, zal binnenkort de test doen met de kaart in het onderste slot op 8x…voor Vandread -en mij-)

  Alleen binnekort nog een keer dat NB fannetje vervangen door een NB zalman heatsink…(tot welke temp zal hij dan stijgen/dalen?) en wat kabel management en dan zit het erop.

  Crash
 • Toevoeging (voor o.a. Vandread) : op het dfi forum kwam ik een post tegen waarin iemand het bovenste en het onderste slot met elkaar heeft vergeleken:

  klik

  Crash
 • Inmiddels de zalman NB heatsink erop gezet en grafische kaart in onderste slot (8x). Heb weer een 3Dmark05 gedraaid: 3555

  Dus: 16x: 3634 8x: 3555….een verschil van 79 (en dus verwaarloosbaar als ik de CT mag geloven…en dat doe ik). Dit alles met de standaard drivers: moet nog nieuwe drivers downloaden.

  Nog een NB vraagje: de NB temp is nu 41 graden (idle). Wat is gebruikelijk bij passieve koeling (van een nf4 ultra)? Wat zijn max temps voor de NB?

  Crash

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.