Vraag & Antwoord

4 antwoorden
  • hallo,

    ik heb al een keer eerder een topic geplaatst over dat mn geheugen niet op 400 mhz draaide terwijl het ervoor gemaakt is en mn mobo ook.

    mn probleem was zodra ik er twee staafjes van 512 in mn pc gooi, dat het op 320 mhz(?) gaat draaien en cpu-z geeft een FSB:DRAM van 5:3 aan. dat klopt niet. als ik dan in de bios het geheugen dwing op 400 mhz te laten werken, geeft hij een overklokfout aan.

    ik ben er nu achter dat het waarschijnlijk door een van de twee modules, die in mn pc sitten, komt.

    de 'goede' module is dane-elec 512mb ddr400 pc3200.

    de minder goeie is een module van eudar, wat is niet eens ken, en het is ook 512mb ddr400 maar er staat niet hoeveel pc nogwat het is.

    nu kijk ik op die site van eudar en zie eigenlijk niks van geheugen staan dat op het mijne qua speciaficaties lijkt. maar dat ff achterwegen.

    nu denk ik dat het met dat cl van het geheugen te maken heeft. dat is maar een gissing, want verder heb ik er geen vestand van.

    weet iemand hoe het kan dat mn geheugen maar niet op 400 mhz wil draaien?? alvast bedankt

    nog wat speciaficaties:
    p4p800 deluxe
    p4 2.4 mhz
    400 watt voeding

    (nog 1 extra vraagje: ik zie bij cpu-z dat mn fsb 200 mhz is en mn bus speed 800, is dit normaal? toen ik mn processor kocht, zeiden ze dat het fsb 800 mhz was namelijk)
  • [quote:e824823711="zerodian"]de 'goede' module is dane-elec 512mb ddr400 pc3200.
    de minder goeie is een module van eudar, wat is niet eens ken, en het is ook 512mb ddr400 maar er staat niet hoeveel pc nogwat het is.
    [/quote:e824823711]Kijk 's ff als je die Eudar-module eruit haalt, wat CPU-Z dan aangeeft. Haal dan de Dane-Elec module eruit, zet dan alleen de Eudar erin, en kijk dan wat CPU-Z aangeeft.
    [quote:e824823711="zerodian"](nog 1 extra vraagje: ik zie bij cpu-z dat mn fsb 200 mhz is en mn bus speed 800, is dit normaal? toen ik mn processor kocht, zeiden ze dat het fsb 800 mhz was namelijk)[/quote:e824823711]Dit is normaal, die 200MHz FSB wordt dan 'quad-pumped' naar een 4x200MHz=800MHz bus speed.
  • ik heb alles getest, en alles opgeschreven.

    ten eerste: als ik ze allebei er los in deed draaiden ze op 400 mhz.

    samen deden ze dat niet

    maar nu ik ze heb omgewisseld zette de bios ze weer auto op 320 mhz maar nu zegt hij niet overclocking failed als ik hem op 400 mhz zet.

    nu draait mn fsb:dram weer op 1:1

    het enige verschil dat ik heb kunnen ontdekken is dat het 'vage'staafje een CAS latency heeft van 2.5 en dane-elec van 3

    mss was dat het verschil

    maar ja probleem opgelost, bedankt voor de info
  • Een vage oplossing voor een vaag probleem. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.