Vraag & Antwoord

Anoniem
Dracoplasm
23 antwoorden
 • Sinds ik mijn pc heb geupgrade met + 2x 512 xms en een 6600gt valt mijn pc steeds uit.
  Dit gebeurt op de meest onvoorspelbare momenten, in games bv.
  Ik kan soms een half uur ofzo gamen en dan valt de pc uit, maar hij valt ook uit bij een beetje internetten, maar dit is dan meestal wanneer hij net uit gevallen is.
  Bij het uitvallen reboot de pc wel elke keer!

  Ik dacht eerst dat het aan de videokaart koeler lag, deze had ik namelijk vervangen voor een zalman vf-alcu, alleen zat deze naar mijn idee niet goed vast.

  Ik heb dus gisteren de stock koeler terug gezet maar probleem is hier niet mee opgelost.

  Iemand tips/ideeen?

  Toen heb ik het geheugen weer vervangen voor ander spul, nog steeds zelfde probleem, dus weer terug bij de videokaart, deze even vervangen voor een geforce 3 ti200 :D . Nog steeds het zelfde probleem.

  Ik weet het onderhand niet meer, ben bang dat mijn mobo niet meer wil.
  Alles is verder prima gekoeld en wordt dus niet veel warmer dan 30 -> 40 graden.

  Op zich kan ik dan leuk gaan upgraden, wanneer mijn mobo niet meer doet wat hij moet doen. Misschien nog een vermelding waard, om mijn pc stiller te krijgen heb ik de fan van mijn chipsetkoeler gehaald, maar omdat deze te warm werd weer terug gezet… (chaintech 9cjs)
 • Waarschijnlijk is je voeding nu het probleem. Wat voor voeding heb je er inzitten?
 • 480 watt chieftec dual fan, die trekt het met gemak, verschil tussen mijn oude 5900xt en 6600gt zal wel niet schrikbarend zijn. Dus denk dat ik het probleem elders moet zoeken, of mijn voeding moet kapot zijn, maar dat lijkt me niet, klinkt niet gek en draaid gewoon stabiel.
 • Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn cube (ging om de 15 a 30min resetten), toen bleek het de voeding te zijn die de kaart niet kon hebben.
  (tevens liep mijn witte cube rood aan van de warmte)
 • Tja, mijn voeding wordt de laatste tijd wel vrij warm…maar dat was al voor de 6600gt, de voeding moet dit wel makkelijk trekken hoor.
  Naja heb nog een half jaar garantie geloof ik… maar even kijken of het dan echt mijn voeding is.
  Mensen nog andere ideeen?
 • Heej ik had dit probleem ook sinds vorige week…

  Ik heb er een nieuwe voeding ingedaan (Tagan) maar dat hielp niks… Toen de overclock teruggedraaid en zelfs op 100Mhz laten draaien. Hielp niet (veel). Nu draait ie met 1 reepje 512MB ipv 2. Eentje van Dane-elec is eruit gehaald en tot nu toe draait ie weer stabiel. 1 dag tot nu toe maar dat is beter dan dat ie elke keer uitvalt… Waarschijnlijk dus 512mb geheugen naar de ****

  Misschien heb jij hetzelfde?
 • Ik denk het niet ik heb namelijk eerst mijn oude geheugen gebruikt 2x256 (XMS) toen het nieuwe 2x512 (XMS) toen weer samen en toen nog het siemens 2x 256 van mijn vader (ah pctje… :-? ), dit alles gaf geen verschil.
  Pc is momenteel niet over geklokt, ook de bios staat weer op fabrieksinstellingen incl. datum x-x-2003 ;-)
 • Ik was ook iets te snel…

  2 minuten nadat ik dat bericht had getypt viel ie weer opnieuw uit…. :evil:
 • Ik vind het toch vreemd, kan me er ook heel kwaat om maken, gelukkig staat mijn laptop ernaast maar zit toch liever achter mijn gewone pctje…

  Eerst maar eens een andere voeding proberen en op zoek naar een nieuwe kast, ik ben mijn toen zo dure aluminium chieftec een beetje zat…
 • Heb je het al met de oude kaart geprobeert?

  Ik had de onderstaande cube een 9800pro trok hij niet (kan qua hitte zijn geweest) De 9600 trekt hij zonder probs…
 • Nee heb die kaart niet meer, maar zoals ik eerder al zij, ik heb een testkaartje ti200 gebruikt en het zelfde probleem…
 • Dit is het laatste wat ik met mijn ondermaatse kennis (lees "iemand die zijn pc niet eens kan opstarten") kan zeggen, misschien iets met de kabel van je voeding naar de kaart?
 • Nee, dat is het zowiezo niet, de kaart klokt dan onder, maar bednakt voor het meedenken ;-)

  En nogmaals, ik had ook al een andere videokaart geprobeerd, dus het probleem ligt niet bij de kaart!
 • En wat nu als je de FSB wat lager zet??

  Ik draai nu weer op 166 ipv van de 200 normaal en nu draaid ie alweer een tijdje goed…

  Bij mij begonnen de problemen pas na het overbouwen in een nieuwe case. Daarbij heb ik alles op het moederbord ook ff opnieuw vastgezet (ook nieuwe koelpasta) dus ik ga het in die richting zoeken…. Dus ff opnieuw de koeler en een memtest.

  Jij iig veel succes, ik hou dit topic wel in de gaten en zal het wel melden als ik wat heb ontdekt (tenminste, als jij er wat aan hebt natuurlijk ;))
 • Ik ga de zooi echt niet onderklokken, het probleem begon met de nieuwe hardware die erbij gekomen is, hitte zou ook haast niet kunnen, heb er 3 xtra casefans ingegooid ipv 0…

  Ik ga straks eerst een andere voeding proberen en dan zie ik wel weer verder, heb laatst wel een opdonder gehad van de pc, zat weer te klooien en raakte 2 verschillenden draden aan die elkaar eigenlijk niet eens mogen zien :oops: :wink:

  Toen viel ook de hele zooi uit, maar goed, dat is alweer een tijd geleden…

  Ik probeer het eerst wel met een andere voeding ;-)
 • Helaas voeding is niet het probleem, ik zit sterk te denken aan het mobo… Of heeft iemand nog een ander idee, hdd lijkt me sterk, dvd spul ook. en proc hoop ik niet.

  Het viel me gisteren ook op dat de pc verschrikkelijk lang werk heeft met het zoeken naar ide drives. Dus misschien toch wat mis met het mobo, ook hier nog garantie op, maar zo'n klote werk om alles weer uit de kast te halen, heb namelijk alles erg netjes weg gewerkt ;-)

  Maar goed iemand nog andere ideeen oplossingen?
 • Is het probleem weg als je de pc weer zoals voor het probleem configureert (oud geheugen + oude videokaart)?

  En ondanks je casefans :P hoe warm wordt je CPU? Als het te heet wordt wil dat nog wel eens een spontaan uitvallende pc geven namelijk (protectie?).
 • Oude videokaart heb ik niet meer, en met een andere blijft het probleem, zoals ook al eerder aan gegeven heb ik ook verschillend geheugen geprobeert, incl. het oude. Cpu is tussen de 30 en 45 (max), dus echt niet te warm!

  Ben echt bang dat het mijn mobo is…

  Ik probeerde gisteren ok XP opnieuw te instaleren maar ook daarbij valt hij al uit.
 • [quote:f8752086d9="Dracoplasm"]…heb laatst wel een opdonder gehad van de pc, zat weer te klooien en raakte 2 verschillenden draden aan die elkaar eigenlijk niet eens mogen zien…[/quote:f8752086d9]

  Als jij sluiting heb gehad / gemaakt zoals jij zelf als schreef… Lijkt het je dan niet zowiezo erg voor de hand liggen dat er e.e.a. is doorgeslagen?

  [quote:f8752086d9="Dracoplasm"]… Dus misschien toch wat mis met het mobo, ook hier nog garantie op, maar zo'n klote werk om alles weer uit de kast te halen… [/quote:f8752086d9]

  Als "het defect" een oorzaak is van jouw sluiting dan wens ik je alvast veel succes met het claimen van jouw garantie.
 • Alles werkte daarna goed, dus ik ga er van uit dat dit het probleem niet is, niks is doorgebrand en alles werkte in eerste instantie perfect, maar ik ben dus bang dat het iets met mijn northbridge chipset is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.