Vraag & Antwoord

Anoniem
Obitorium
19 antwoorden
 • misschien ben ik wel de zoveelste, maar ik wil wat meer info over deze processor. Ik begrijp namelijk niet helemaal wat nou de voor- en nadelen zijn van 64-bit.

  Met de pc zal ik voornamelijk veel gaan photoshoppen en nu en dan ook een game spelen. Kan dit op een 64-bit, of werken niet alle programma's hierop? Ik heb op een aantal fora vragen gezien zoals: Wanneer komt er een 64-bit versie van Photoshop CS2. Betekent dit dat CS2 niet op een 64-bit systeem draait of dat het dan gewoon 32-bit draait?

  Heb dezelfde vragen gezien over WinXp 64 editie. De gewone versie draait niet op een 64-bit?
 • Met een 64-bit CPU kun je ook alle 32-bit applicaties draaien, dus ook de huidige versie van Photoshop en games. Games presteren iha. ook beter met de Athlon64 CPU dan met de Pentium 4 (of het nu de normale 32-bit P4 is, of de 64-bit compatibele P4).

  Wanneer er een 64-bit versie van Photoshop komt, dan ga je natuurlijk beter gebruik maken van de 64-bit instructies van de Athlon64. Hetzelfde geldt voor besturingssystemen als WinXP 64-bit. En 64-bit applicaties werken natuurlijk ook alleen op een 64-bit besturingssysteem …
 • ow owkee! Dus waarschijnlijk nu gewone versie van XP draaien en zodra er meer 64-bit software is, overgaan naar de 64-bit versie van XP?
 • Je kunt nu ook alvast de 64-bit versie van WinXP op een tweede partitie naast de 32-bit versie draaien, om het e.e.a. uit te proberen …

  Verder heb ik begrepen dat als je tussen 31 maart 2003 en 31 juli 2005 een pc aanschaft(e) met 64-bit processor en een licentie hebt van WinXP Professional, dat je vrijwel kostenloos een upgrade CD-ROM van de 64-bit WinXP kunt aanvragen.
  http://www.zdnet.nl/smartbiz.cfm?id=45280
  https://microsoft.productorder.com/clientx64/default.aspx

  [i:2d913ea188]In order to be eligible to receive Windows XP Professional x64 Edition, your computer must have been ordered or built between March 31, 2003 and July 31, 2005 and must contian an x64 processor. You must also have a Retail (Full Packaged Product), System Builder, or OEM version of Microsoft Windows® XP Pro (32-bit) to exchange.[/i:2d913ea188]
 • Maar je kunt nu al gebruik maken van een 64-bit OS door een Linux-variant te installeren. Let wel: Win-prog's draaien [u:cb61936548]niet[/u:cb61936548] op Linux! Zoek eens op t Linux forum alhier…

  Groet, M.V. Wesstein
 • tsja dan wordt photoshop en games lastig… denk dat de standaard windows XP (32 bits) de beste keuze is. Je kunt dan alles goed draaien, en tevens zijn voor alle hardware drivers te krijgen en in 32 bits ook sneller dan de P4. Voor 64 bits is opzich voldoende software (32 bits programma's draaien, hetzij ietsjes trager vanwege 32 bits simulatie, op de 64 bits windows) maar het kan voorkomen dat er nog geen drivers zijn voor bepaalde hardware. Drivers moeten op windows 64 bits ook 64 bits zijn, bij de standaard windows gewoon de 32 bits drivers die voor alle hardware volop te krijgen is.
 • dat zou ik niet te hard roepen!!

  Ik heb zelf een Athlon64 3000(en ben er erg tevreden over) maar er zijn wel programma's die er niet op draaien.

  Ik kon Kaspersky antivirus niet aan de praat krijgen, heb naar kaspersky gemaild, en kreeg als antwoord dat dit programma gewoonweg niet draait op athlon64. Er zijn voor zover ik weet niet veel meer van dit soort programma's
 • Dat lijkt me onzin, geef eens wat meer verduidelijking? Volgens mij moet alles erop draaien omdat het gewoon een 32-bits proc is met 64-bits ondersteuning (wel goede). En zoals je zelf al aangeeft, er zijn toch heel weinig programma's die er niet op lopen? Anders zou de Athlon 64 niet zo'n succes geworden zijn denk ik.
 • Lijkt me ook niet echt aannemelijk, mss bedoelden ze bij Kaspersky dat de antivirus niet draait op Windows XP X64.
 • In 64 bits modus heb je ook een 64 bits virusscanner nodig, omdat die gebruik moeten maken van een of ander (64 bits) Windows bestandje.

  Dat een Athlon64 in 32 bits modus bepaalde software niet zou draaien lijkt me _extreem_ ongeloofwaardig.
 • [quote:89dd8d8458="Aljosja"]Dat lijkt me onzin, geef eens wat meer verduidelijking? Volgens mij moet alles erop draaien omdat het gewoon een 32-bits proc is met 64-bits ondersteuning (wel goede). En zoals je zelf al aangeeft, er zijn toch heel weinig programma's die er niet op lopen? Anders zou de Athlon 64 niet zo'n succes geworden zijn denk ik.[/quote:89dd8d8458]

  nee een 64 bits processor met ondersteuning voor ouwe zut, de 32 bits programma's. De processor kent in feite 3 standen.

  1. 32 Bits Drivers, 32 Bits OS en 32 Bits Software
  2. 64 Bits Drivers, 64 Bits OS en 32 Bits Software
  3. 64 Bits Drivers, 64 Bits OS en 64 Bits software
 • neej, ik draai de gewone xp erop, maar ik vond het ook ongeloofwaardig. Ik heb teruugemaild en toen werd mij verteld dat Kaspersky NIET draait op Ath64. Verder ken ik idd geen programma'sdie er niet op draaien.
 • Nou dan, waarom zeg je dan eerst "Ik zou niet te hard roepen!!"? :roll: . Maar goed, dan zijn we het erover eens dat een A64 alles gewoon moet draaien.

  @Noepzor Sorry, dat wist ik niet dat het een 64-bit met 32-bit ondersteuning was, ik moet t toch ook leren he.
 • Eigenlijk is het gewoon een 32 bit processor met 64 bit uitbreidingen :wink: Maar wat noepzor zegt klopt idd. Deze 64 bit processoren hebben ook gewoon ondersteuning om volledig 32 bit te draaien, dat doe je dus met gewoon windows xp.
 • [quote:2439e0a8f5="tinus89"]neej, ik draai de gewone xp erop, maar ik vond het ook ongeloofwaardig. Ik heb teruugemaild en toen werd mij verteld dat Kaspersky NIET draait op Ath64. Verder ken ik idd geen programma'sdie er niet op draaien.[/quote:2439e0a8f5]
  Had je toevallig Service Pack 2 geïnstalleerd? Omdat Athlon64 het NX bit ondersteunt en Pentium 4 (toen) nog niet zou het kunnen dat Kapersky problemen met NX had.
  Op de Kapersky site zie ik geen waarschuwing staan dat hun product niet werkt met Athlon64, wel met "Pentium Compatible". In het algemeen mogen we aannemen dat Athlon64 daar ook onder valt. Volgens mij hebben ze je gewoon iets wijsgemaakt…
 • Ik heb op alle pc's waar kaspersky op staat (3) SP2 geinstalleerd.

  Dus ook op de athlon64.


  Verder heb ik nog even het antwoord mailtje op mijn reactie op hun verhaal van dat het niet werkt. :lol: (lekker duidelijk) opgezocht:


  We've read and understand your problems and we can only say:
  Kaspersky Antivirus Home Edition does not run on athlon64 systems.
  I know it sounds a bit weird, but thats all I can say. I cannot explain why not, because it will be too difficult too unterstand.
  You will just have to wait for a athlon64-compatible version of Kaspersky Antivirus. Thanks for mailing us,…………..


  …. enz. Het engels bevat wat spelfouten, maar dat komt doordat het een russisch bedrijf is :) .


  Zouden ze mij nou echt voorgelogen hebben?
 • Waarom zouden ze je voorliegen? Lijkt me sterk… Wie weet houd iets in de cpu het programma tegen… je weet het niet.

  Maar er komt dus blijkbaar een 64bot versie…

  Is het niet mogelijk dat een andere amd64 gebruiker dit bevestigd, dan weet je zeker dat ze je niet tijdens het wodka zuipen uitlachen ;-)
 • Zoals ik al aangaf activeert SP2 op A64 systemen het NX bit, dat P4 systemen in die tijd nog niet hadden. Dus dat zou het probleem kunnen veroorzaken, eenvoudige oplossing is dan om NX te deactiveren.

  Een reden dat ik zo sceptisch ben over hun verhaal is dat een snelle zoektocht met Google me niets opleverde over incompatibiliteit tussen Kapersky en A64, maar wel over allerlei problemen met het NX bit en SP2.

  En dit:
  "I know it sounds a bit weird, but thats all I can say. I cannot explain why not, because it will be too difficult too unterstand."
  maakt dat ik het icoontje voor "BS-meter" op dit forum mis. :(
  Als het een veelvoorkomend probleem zou zijn dan verwacht ik informatie op hun website, waar ze naartoe kunnen linken. En als het alle A64 CPU's betreft, dan ís het een veelvoorkomend probleem.
  "Te ingewikkeld" is alleen een aanvaardbaar excuus als ze er een korte, technische verklaring bij geven.

  Ter verduidelijking, het is normaal dat een 32 bits virusscanner niet onder 64 bits Windows werkt. Ik ga ervanuit dat dit hele verhaal puur 32 bits is.
 • Hier hebben we het verlossende antwoord:
  http://www.broadbandreports.com/forum/remark,11210588~mode=flat

  [quote:481fe2b975]As I stated in my earlier post. I'm also running an AMD64. I chose to not disable the DEP, and this new KAV release is working just fine with Windows XP Pro & SP2.

  You are correct in saying the previous releases of KAV Pro would not fully work unless the DEP was turned off.[/quote:481fe2b975]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.