Vraag & Antwoord

Anoniem
rombaft
12 antwoorden
 • Ik heb een AMD Athlon XP 3200+ met een standaard Spire koeler erop, de pc werkte niet (blijkt álweer (2e x al) het moederbord te zijn) dus heb ik hem naar de Vobis toegebracht. Hier vertelde de service man dat mijn CPU stressed t/m de 70 graden ging, redelijk veel dus..
  Mijn vraag: wat is een goeie Socket A koeler? (ik wil hem eventueel ook nog OC'en, niet te veel, een klein beetje maar..)
  Het zou ook leuk zijn als de koeler eventueel nog meekan naar een S939 of S754, ik weet namelijk nog niet of ik een ander moederbord + processor ga kopen, hoeft niet, mag wel.
 • Ligt er natuurlijk aan wat je er aan uit wilt geven.
  Je zou prima voor een zalman alcu koeler kunnen gaan, types weet ik neit uit mijn hoofd maar ze passen op bijna alle sockets (zitten losse onderdelen bij) en is (als je een compuetr in elkaar kan zetten) best makkelijk zelf te doen, helemaal voor sA.

  Welke types er allemaal zijn moet je maar even bekijken op de zalman site.
 • Is de kastkoeling wel voldoende? Wat is de moederbordtemperatuur?
 • Geen id, zal ik allemaal nog even moeten bekijken, ik d8 laatst dat de Bios 28 graden aangaf, de service man van de vobis heeft ook nog voor een airflow gezorgt, 1 fan voorin en 1 achterin..

  Hij had een zalman, ik d8 dat hij het had over de 7000 serie

  Ik dacht zelf aan ongeveer een 30-50 euro voor de koeler
 • 1 8 cm voor en 1 achter is genoeg airflow meestal. De Zalman 7000(Al)Cu is een goeie, je kunt ook een 7700 nemen. Ook de Thermalright SI-97 is goed, alleen moet je dan wel een fan los kopen.
 • Als je voor een nieuwe koeler gaat zou ik in jou geval idd voor de Zalman CNPS7000 serie gaan. Let wel op dat je 4 gaatjes rond je socket hebt om de beugeltjes aan vast te maken. Het moederbord moet dus ook wel even uit de kast.
 • 70 graden is wat hoog..maar een gemiddelde athlon processor haalt de 55 graden wel makeklijk en 60 graden als het warm is buiten zoals als afgelopen week.
  ik heb zelf nog athlon1700 en die was de adgelopen dag ook continue rond de 61 graden. ik heb een behoorlijk kast overigens met voldoende airflow (rounded cables ipv flat cables en ik heb een thermaltake xaser1000 ofzoiets met totaal 7 casefans)
 • Ja, er zitten 4 gaatjes idd, de pc is nu eindelijk terug van de Vobis, ik laat waarschijnlijk binnenkort die Zalman 7000 erop zetten..


  Nog bedankt voor alle reacties :wink:
 • [quote:ded3370cc6="-[So]-Freak"]Ja, er zitten 4 gaatjes idd, de pc is nu eindelijk terug van de Vobis, ik laat waarschijnlijk binnenkort die Zalman 7000 erop zetten..


  Nog bedankt voor alle reacties :wink:[/quote:ded3370cc6]

  Die koeler van zalman kan je zelf heel gemakkelijk plaatsen.
  Ik heb vorige week ook zelf deze koeler geplaatst in mijn pc.
  Ik heb deze koeler van Zalman CNPS7000B-Cu processorkoeler.
  Dit was de eerste keer dat ik dat gedaan heb en het is echt makkelijk.
  Bij Vobis zullen ze er wel 70 euro voor vragen die je mooi kunt uitsparen.
  Zie mij topic "nieuwe koeler monteren".
 • [quote:f76832ca96="Noctus"]70 graden is wat hoog..maar een gemiddelde athlon processor haalt de 55 graden wel makeklijk en 60 graden als het warm is buiten zoals als afgelopen week.[/quote:f76832ca96]

  Houd er wel rekening mee dat vanaf 50/55° de elektronica zeer snel verouderd, maar ja dat is een keuze.
 • Nou dan gaat ie maar 20 jaar mee ipv 30 :lol:
 • Bij mijn oude Atlon XP was hij ook altijd ronde 60 graden, toen een bios update gedaan en prompt was de temperatuur een stuk lager, volgens de sensors. Ik weet niet of dat ook bij jou het geval is, maar je zou eens kunnen voelen of hij ook echt warm/heet aanvoelt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.