Vraag & Antwoord

38 antwoorden
 • [quote:51b37abd1a="Dracoplasm"]Hij heeft er een verhaaltje over gehoord… Maar dat er nog zulke vriendelijke mensen zijn die dan braafjes opzoek gaan, best goed, ik zou er geen 2 minuten aan besteden :wink:[/quote:51b37abd1a]

  [edit] Sorry, was iets teveel over the top wat ik zei[/edit]
 • Wat is op dit ogenblik de snelste pentium? Ik had weer effe sterke verhalen van iemand gehoord die er een uit amerika had gehaald en zo ik heb 't effe niet meer bijgehouden en heb geen tijd om alle sites af te struinen
  Bij voorbaat bedankt
  gr
  HDL
 • [quote:98babbb5bc="HDl"]en heb geen tijd om alle sites af te struinen [/quote:98babbb5bc]
  Als ik ook maar héél even tijd over heb ga ik direct kijken voor je.
 • Is dat niet die nieuwste 3,4?


  Schijnt goed over te klokken te zijn, hoor mensen over overklokken naar 3,75 en zelfs 3,85GHz
 • Laat ik nou net vandaag even even een beetje vrije tijd hebben.

  http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm#p4htt

  Wat denk je hoe lang ik daarvoor nodig had? 2 minuten. :roll:
 • Hardstikke bedankt had ook vandaag op de intel site zitten kijken maar ik hoorde iets van 9 Ghz of zo ik dacht dat kan nooit maar ik denk zal 't effe op het forum vragen de ontwikkelingen gaan vaak zo snel opeens
  Ik denk misschien heb ik iets gemist
  gr
  HDL
 • Kloksnelheid is ook niet alles. Waarom wil je de snelste hebben? Voor welke applicaties? Vaak heb je meer aan een AMD.
 • Hij heeft er een verhaaltje over gehoord… Maar dat er nog zulke vriendelijke mensen zijn die dan braafjes opzoek gaan, best goed, ik zou er geen 2 minuten aan besteden :wink:
 • Ach ja, dan moeten we niet meer reageren :lol:
  Maar daar komt het wel op neer, geen tijd om zelf even naar de intel site te gaan, maar wel tijd om hier een topic voor te openen… :roll:
 • Intel heeft gezegd dat ze dit jaar nog 3,8 GHz kunnen halen maar 4 GHz zit er niet meer in.
 • Als je geen interesse hebt in een topic, doe zoals ik en reageer dan gewoon niet. ;) Dat is veel beter dan de TS te bekritiseren voor een normale vraag.

  Overigens ontbreekt de 3,73GHz EE op die website. :P
 • Sorry dat ik wat gevraagd heb op dit fijne forum
 • Jij hoeft geen excuses aan te bieden hoor, vin ik. Ik vind gewoon dat we er met zn alleen niet zon probleem van moeten maken. Als je dit een domme vraag vind, reageer dan please gewoon NIET. Want dit soort lulpraat heeft niemand wat aan. En niet iedereen is even goed in zoeken. Mij had je deze vraag een jaar geleden niet moeten stellen want ik had et antwoord niet geweten.

  Dus laten we met zn alleen in het vervolg niet zo moeilijk doen. :wink:
 • @tinus: nou, blijkbaar wist je ook nu het niet met je 3,4GHz … :P

  @HDI: misschien ook een idee om aan te geven waarom je dit zo graag wilt weten, dat creëert meer begrip … wil je zelf altijd de snelste Pentium hebben of is het puur interesse?
 • Ik zit gisteren bij een bekende die heeft een collega die heeft altijd de beste spullen van de hele wereld die had zei die een pentium uit amerika vandaan gehaald en die had 't over 9 ghz ik dacht meteen dat kan nooit omdat ze met de huidige pentium niet zo veel sneller meer kunnen ben gaan zoeken op het internet had wel iets gevonden maar niet zo veel en omdat ze hier op dit forum altijd site's vinden waar ik zelfs nog nooit van gehoord heb denk ik ik stel een vraagje
  Dat omdat ik als ik iemand ga vertellen dat iets niet waar is dat ik ook zeker wil weten of ik gelijk heb
  Maar ja ik heb gelezen dat ik nu een luie hond ben een zo
 • Overigens is een 9GHz CPU met de huidige technieken heel goed te maken.

  Probleem is, de prestaties zouden absoluut belabberd zijn. Om op 9GHz te kunnen werken kan het ontwerp elke klokcyclus slechts heel weinig werk uitvoeren. Prestatie = (werk per klokcyclus) maal (kloksnelheid), dus die twee moeten in evenwicht zijn.

  Als iemand praat over een 9GHz CPU oid weet je meteen dat die persoon niets van CPU's begrijpt en een opschepper is. Je zou kunnen antwoorden: "9GHz? Da's knap! Alleen jammer dat-ie slechter presteert dan mijn oude Pentium III. :P"

  Nog een mythe: Dat NASA en dergelijke overheidsorganisaties de beschikking hebben over 10GHz CPU's en dergelijke, die veel krachtiger zijn dan wat we in pc's vinden.
  In integer zijn pc processors de krachtigste verkrijgbaar, voor FP zitten ze in de subtop.
  http://www.aceshardware.com/SPECmine/
 • [quote:24c7201937="HDl"]Maar ja ik heb gelezen dat ik nu een luie hond ben een zo[/quote:24c7201937]
  Goed dat je het zegt, ik had daar overheen gelezen. :oops:

  Blij met de manier waarop je vraag hier is beantwoord ben ik niet, maar dergelijke scheldwoorden gaan me echt te ver.
 • [quote:e9b806ff1a="egslim"][quote:e9b806ff1a="HDl"]Maar ja ik heb gelezen dat ik nu een luie hond ben een zo[/quote:e9b806ff1a]
  Goed dat je het zegt, ik had daar overheen gelezen. :oops:[/quote:e9b806ff1a]Zeker te lui om ff terug te lezen? Er staat luie [b:e9b806ff1a]donder[/b:e9b806ff1a] i.p.v. hond. Als we zulke woorden door elkaar gaan halen, vin je 't gek dan dat men 3,8GHz en 9GHz ook door elkaar haalt … :P
 • Ik heb teruggelezen.
  Er staat inderdaad "luie donder", maar ook "stomme nutteloze vraag". En dat accepteer ik niet. Pb is onderweg.

  [i:76e2d8b9b9]edit: Keurig opgelost! :)[/i:76e2d8b9b9]
 • En als je dan een dual Xeon (maar wellicht kunnen andere CPU's ook wel dual..) hebt oid (2x 3,66Ghz).. is het effect dan niet cumulatief? Dus 7,32 Ghz… nog geen 9Ghz maar wel in de buurt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.