Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop of volledig systeem?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben op dit moment erg aan het twijfelen.
  Ik wil graag na de zomer een nieuw systeem, daar heb ik hier ook al een topic over gemaakt.
  maar nu viel me in, kan ik niet beter een laptop kopen, met een tft scherm erbij? Ik heb namelijk een eigen computerkamer (woon nog thuis, gebruik zolder daarvoor), hier zou ik dan bijv muziek kunnen luisteren, games kunnen spelen e.d. Maar we hebben een draadloos netwerk thuis, wat dan dus betekend dat ik bijvoorbeeld beneden kan internetten, en mijn huiswerk daar kan maken. Het is zohoezo beter omdat ik nu dus 90% van de dag doorbreng op zolder wat niet bepaald veel sociaal contact met zich meebrengt :D maar als ik dus beneden kan laptoppen kan dit wel.
  Daar komt ook nog eens bij dat mijn ouders gescheiden zijn en ik de laptop dus mee zou kunnen nemen naar mijn pa.

  Enige probleem is mijn budget, dit is zo tussen de 600 en 700 euro. kan ik hier een beetje een leuke laptop voor krijgen? ik wil er dus vooral muziek mee luisteren, en wat op internetten/msnen. maar er word ook wel af en toe een spel op gespeeld (vandaar het tft scherm).

  Kan iemand mij iets aanraden? of zeggen jullie toch van ga voor een gewoon systeem? ik weet het echt niet meer…
 • Zou voor een normaal systeem gaan.
  Ik heb ook een laptop gekocht, het is wel heel leuk maar zelfs voor normale applicaties etc. zit ik toch in mijn kamer.
  De laptop is er nu zodat ik op de bank ook wel wat kan doen, maar als ik het nog kon had ik een 2e PC ervoor gekocht :)
 • jah dat is dus wat ik zeg, ik koop zohoezo een tft scherm erbij he, dus hij functioneerd net zo goed dan als een volledig systeem :) alleen upgradebaarheid is wat minder maarja daar kan ik wel mee leven.
  Wil dus eigenlijk even echte nadelen horen waarom ik het eventueel niet zou moeten doen.
 • En laptop is sowieso al verre van ideaal om op te gamen. Los tobo en muis is dan eigenlijk wel nodig, plus dat een laptop die een beetje een game kan draaien flink wat kost. Ook heb je voor 700 euro echt niet een laptop + TFT scherm. Ik denk dat je toch het beste bij een gewone pc kan blijven. Of doorsparen.
 • Als je een TFT erbij koopt zal hij nog niet als normale PC gaan functioneren.
  Mijn laptop (2.6GHz P4 non-mobile met 512mb en FX5200) verliest het dus tegen een Sempron 2600+ met 512mb en een FX5200.
  Heb dit een paar keer simpel getest en de Sempron stond ver vooruit.
 • mja, los toetsenbord en muis heb ik al, van logitech, zoals ik al zei speel ik maar af en toe een game, en verwacht niks speciaals, tis maar dat ik me af en toe af kan reageren ofzo haha :D
  en tft scherm zit niet bij die prijs inbegrepen nee dat snap ik :)
  Daar komt bij dat de WEL mobile processors, zeker goed presteren, ben dit allemaal al goed nagegaan en de nodige processor reviews gelezen.
 • Dat klopt zeker, als je besluit er toch een te kopen ga dan iig. voor de Pentium M of AMD Turion (heb nog niet al te veel reviews hierover gelezen).

  Ben wel van mening dat gamen echt NIET gaat op een laptop.. :)
 • [quote:a7b35c07c4]en tft scherm zit niet bij die prijs inbegrepen nee dat snap ik[/quote:a7b35c07c4]
  Als ik jou was zou ik dat geld wat je voor je TFT hebt vrijgehouden bij het budget voor je laptop steken (zou wel een laptop kopen omdat je mobiel wil zijn). Kun je een betere kopen, verder is het imo nog al nutteloos om een losse TFT bij een laptop te zetten als je alleen maar msn'ed, internet enzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.