Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Info gevraagd Aopen H700C

Anoniem
None
52 antwoorden
 • Hallo,

  Af en toe herstart m'n computer spontaan. Gisteren gebeurde het terwijl ik aan het downloaden was en wat muziek aan het uitzoeken.

  Ik heb de computer uitgezet en weer aangezet kreeg ik de melding "overclocking failed, please enter setup" o.i.d. Ik heb in het bios naar de cpu temp gekeken, was temp 61 graden.

  Ik heb een AOpen HQ08 tower en deze reeds onder in voorzien van een koeler die naar binnen blaast en bovenin bij de HD, dus boven de voeding, een koeler die naar buiten blaast.

  Nu denk ik dus dat de cpu te warm wordt en daarom de pc opnieuw opstartte. Dit gebeurt heel af en toe.

  Nu heb ik al op internet gekeken naar een voor mijn cpu geschikte kast en zag dat bijv. de AOPEN H700 tower boven het moederbord nog ruimte heeft voor 2 80mm koelers en een koeler aan de zijkant die de cpu warmte direct naar buiten blaast. Dit heeft mijn kast niet. 1 van 2 klopt volgens mij niet.

  Nu heb ik het zijpaneel verwijderd en de pc opgestart is temp in Windows 38 graden (volgens pc probe van Asus) heb de pc geherstart geeft het bios 53 graden aan. Ik kijk daarna weer in Pc probe zie ik eerst 49 graden en daarna zakt de temp naar 44 graden.

  Kan de H700 kast (meer ruimte voor koelers 8) ) van Asus dit mijn probleem oplossen? Of is er een andere oorzaak die ik over het hoofd zie?

  Alvast bedankt voor de reacties.

  specs
  ====
  Asus P5GD1 mobo
  3,2 GHz s775 Pentium CPU
  Boxed Intel CPU cooler
  1024 MB geheugen
  Asus EN6600/TD 256 MB videokaart
 • Klinkt idd naar een koeling probleem. Misschien dat een kast met meer ventilatie wel helpt. Zelf zou ik er ook een andere cpu koeler opgooien. Persoonlijk heb ik het niet zo op stock koelers. Een zalman 7000b-(al)cu zal ook al een groot deel van het probleem verhelpen.
 • Een CoolermasterC15-9JD3A-0L cooler is dat wat?

  [img:05a489a73d]http://www.lubcom.nl/producten/40ko054.jpg[/img:05a489a73d]

  type
  C15-9JD3A-0L
  bestemd voor socket
  775
  bestemd voor cpu
  Pentium 4
  maximum cpu speed
  Prescott 3,6 Ghz / celeron 2.8 Ghz
  aansluiting
  3 pin
  soort lagers
  sleeve bearing
  fan grootte
  80 mm
  silence
  ja
 • Als je een beetje handig bent, kun je ook een paar gaten in de kast zagen, en daar fans achter zetten. Is goedkoper dan een nieuwe kast. De beste plekken zijn onderin het zijpaneel links (in-), en het bovenpaneel (uitblazend). Ik heb een HX08, en dat is bijna dezelfde kast. Mijn kasttemperatuur is 28 graden, met een opstelling als beschreven.

  http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/blowhole/index_eng
 • [quote:85335854ce="gerben"]Als je een beetje handig bent, kun je ook een paar gaten in de kast zagen, en daar fans achter zetten. Is goedkoper dan een nieuwe kast. De beste plekken zijn onderin het zijpaneel links (in-), en het bovenpaneel (uitblazend). Ik heb een HX08, en dat is bijna dezelfde kast. Mijn kasttemperatuur is 28 graden, met een opstelling als beschreven.

  http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/blowhole/index_eng[/quote:85335854ce]

  Dat is zeker goedkoper, maar dan moet het wel netjes gebeuren en dat zie ik mijn niet zo 1-2-3 doen. Dat systeem wat bij de nieuwe kast gebruikt wordt zou ik eigenlijk in mijn kast moeten kunnen maken. Dat er een koeler aan de zijkant zit en dat er een buis o.i.d over de cpu koeler heen valt, zodat de warme lucht gelijk naar buiten afgevoerd wordt. Ik ga niet zomaar gaten in mijn kast zagen.

  [img:85335854ce]http://www.aopen.nl/products/images/housing/products/h700%20series01.jpg[/img:85335854ce]

  En deze kast heeft ruimte voor koelers dan mijn huidige kast.

  Zie ook link http://www.aopen.nl/Products/housing/h700series.htm
 • Ik heb pas ook nog gaten in mijn zijkant gezaagd, als je dat met een decoupeerzaag doet en de zijkant goed vast zet kun je het makkelijk netjes doen. Ook aan de achterkant een extra gat zagen helpt veel.
 • En kijk ook ff of er wel koelpasta op de CPU zit.
 • [quote:2896c73e20="roy_startpag"]En kijk ook ff of er wel koelpasta op de CPU zit.[/quote:2896c73e20]
  als er geen koelpasta tussen had gezeten was het gelijk de eerste keer dat de pc aan stond al mis gegaan.
 • Roy bedoelt denk te weinig ipv geen. :-?

  Anders heb je totaal gelijk :P
 • [quote:180ef1bbbf="Sander_e_s"]Roy bedoelt denk te weinig ipv geen. :-?

  Anders heb je totaal gelijk :P[/quote:180ef1bbbf]

  Ik hoor en zie vaak dat mensen er zelfs totaal geen pasta tussen smeren. En dat blijkt nu nog steeds te werken. Het hoeft dus niet meteen mis te gaan. Maar goed ik adviseer de TS om gewoon te zorgen voor koelpasta tussen de CPU en de heatsink.
 • Koelpasta zit er voldoende tussen. Heb het namelijk zelf er op gesmeerd :wink:

  Ik heb nu nog steeds het zijpaneel eraf en als ik aan het koelblok van de koeler voel wordt deze niet warm.

  Toch zal de koeler er goed op zitten anders was de cpu al gefrituurd geweest.
 • Is de FAN nog wel intakt. Niks afgebroken? Het hoeft maar heel klein te zijn en dan kan het al niet helemaal meer werken.
 • Ik ben ook in het bezit van een HQ08 en heb daar twee koelers in geplaatst. De onderste kun je gewoon plaatsen (uitblazend) en voor de bovenste kun je twee gaatjes boren om vervolgens de koeler met twee zelftappertjes vast te schroeven.
 • [quote:e3f780e1c1="roy_startpag"]Is de FAN nog wel intakt. Niks afgebroken? Het hoeft maar heel klein te zijn en dan kan het al niet helemaal meer werken.[/quote:e3f780e1c1]

  Die werkt wel hij draait / blaast gewoon.

  [quote:e3f780e1c1="Prin0096"]Ik ben ook in het bezit van een HQ08 en heb daar twee koelers in geplaatst. De onderste kun je gewoon plaatsen (uitblazend) en voor de bovenste kun je twee gaatjes boren om vervolgens de koeler met twee zelftappertjes vast te schroeven.[/quote:e3f780e1c1]

  Ik heb dus onder in een koeler zitten en boven in aan de achterkant een koeler geplaatst. Daar is namelijk ruimte voor 2 koelers.
 • Heb je al geprobeerd het BIOS te flashen? Probeer dat dan ff.
 • Bios flashen bij een temperatuurprobleem, if it ain't broken, don't fix it. Of te wel, alleen als dat eventuele foute uitlezingen qua temperatuur kan verhelpen is het nodig, anders is het totaal zinloos en té risicovol.. :wink:
 • [quote:17dd348154="rolla"]Ik heb dus onder in een koeler zitten en boven in aan de achterkant een koeler geplaatst. Daar is namelijk ruimte voor 2 koelers.[/quote:17dd348154]
  Dat klopt. Kastkoeling is m.i. in orde. Nu de cpu koeling nog. Weet je hoe hoog de temperatuur oploopt?
 • De temp was toen hij spontaan herstartte rond de 61 graden volgens het bios.
  [quote:b72dae8cad="rolla"]
  Nu heb ik het zijpaneel verwijderd en de pc opgestart is temp in Windows 38 graden (volgens pc probe van Asus) heb de pc geherstart geeft het bios 53 graden aan. Ik kijk daarna weer in Pc probe zie ik eerst 49 graden en daarna zakt de temp naar 44 graden.[/quote:b72dae8cad]

  Volgens mij klopt dat progje van Asus of mijn Bios niet qua temp weergave.

  Een andere cpu koeler plaatsen zou dit mijn probleem kunnen oplossen? Zo ja is bovenstaane Coolermaster een verbetering t.o.v mijn boxed cooler?
 • [quote:6746f54609="rolla"]De temp was toen hij spontaan herstartte rond de 61 graden volgens het bios.
  [/quote:6746f54609]
  Een P4 wordt warm hoor. 61 graden is niet hoog genoeg voor een spontane restart (als de bios de juiste waarde aangeeft). Maar om terug te komen op je vraag. Die Coolermaster is een stuk beter dan de bijgeleverde koeler. Mijn ervaring is, dat deze meestal maar "net aan" zijn.
 • mijn amd proccesor is ook vaak rond de 60 graden maar dit levert geen problemen op

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.