Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

80gb sata opeens onherkenbaar ...

Anoniem
Youri
4 antwoorden
 • Hoi.
  Ik heb hier een 80gb Maxtor Sata schijfje in mn PC hangen, die het 4mnd heeft uitgehouden .. en nu ineens niet meer doet.

  Ik heb hem als dataschijf gehouden, en een kleine anderhalve week geleden begon hij te kloten.

  Nadat ik een ongelooflijk gezeik heb gehad met die raidzooi (op 2x andere poorten @ mobo) deed mn 80gb het ineens niet meer.

  Iemand enig idee ?

  Ik scan mijn PC elke week op virussen, heb een zeer sterke PSU, en werk enkel met echte sata aansluitingen (dus niet 4pins molex, ook al heeft die 80gb daar een extra aansluiting voor).

  Als ik em aan de PSU zet, hoor ik de hdd wel normaal opspinnen.
  Doe ik vervolgens de satakabel erin (jah, hij's hotsw.) dan herkend ie em wel (disk plugged in), om vervolgens 3 seconden later te zeggen dat de disk 'not plugged in' is.

  Enig idee ?

  Heb 2x Sata en 2x Sata Raid poorten btw.

  Gooi ik mn 160gb sata van de andere poort af, en die 80gb eraan, dan: hetzelfde ge((;))

  Ik heb inmiddels een sata PCI kaartje erbij gekocht om mijn 2x200gb op te zetten, maar die er nog niet ingezet. Ik vraag mij af of de sataports misschien brak zijn ? De sata raid poorten zijn namelijk defect. Helaas doet de winkel waar ik de mobo gekocht heb nogal vreemd, en wil mij geen nieuw mobo doen (terwijl ik em net een maand heb).

  Zelf denk ik dat de schijf kapot is, maar wil toch maar vragen of iemand hier een ander advies heeft..

  Thnx

  groetjes
 • Heb je geen andere PC met SATA? Anders zou ik 'm daar eens inhangen.

  Er zijn ook tooltjes waarmee je vanaf een bootdisk dan controleren ofdat je schijf nog goed is. Deze staan vaak op de site van de maker van je schijf.

  Als je poorten stuk zijn en het is niet aan jou te wijten, dan moeten ze gewoon een andere geven. (Het zou wel zo kunnen zijn dat je er een aantal weken opp moet wachten, want ze kunnen 'm opsturen)
 • Ik dacht dat je sata hdd's ook niet zomaar er uit kan trekken, maar dat ze eerst uitgeschakeld moeten worden ofzo. Daar is dacht ik de 3,3 volt lijn voor in een sata power connector.
 • Heeft de 80 gb Sata in een RAID array gezeten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.