Vraag & Antwoord

7 antwoorden
 • De harde schijven worden inderdaad warm (zeg maar heet), maar 'men' zegt, dat dit normaal is. Ik vind overigens de videokaart ook erg warm (ong. 60gr in die paar minuten).
 • 2 Weken geleden gaf één van mijn harde schijven (maxtor 160 GB s-ata)plotseling problemen met het opstarten. Vermoedelijk is deze schijf deels gecrasht (op een andere pc krijg ik bad sectors in een van de partities). Sindsdien start de PC (zonder deze schijf) wel op, maar na ongeveer 5 minuten reboot de pc en dan kan de pc niet meer opstarten. De pc blijft hangen bij het opstarten van de schijf, wanneer windows de fout van deze schijf (door reboot) wil corrigeren. Zodra de pc weer afgekoeld is doet ie het weer 5 minuten, enz. Waar zou dit aan kunnen liggen? Is er iets met de controller van het moederbord of met het geheugen of videokaart? Zou het door oververhitting of strucurele hoge warmte uit het verleden kunnen komen, ondanks, dat de zijkanten van de kast er het afgelopen jaar naast hebben gelegen?
  PC : P4-2800, Asus 5600 videokaart, 1 Gig geheugen en Asus p4pe-deluxe mobo. De harde schijf is een 120 GB Maxtor S-Ata.
 • word de hdd die problemen geeft ook erg warm? doet hij het altijd of regelmatig of soms?
 • Het is juist niet verstandig om de zijkanten eraf te laten, dit belemmert de airflow waardoor het zaakje juist niet goed gekoeld wordt. Heb je ook op dit moment de kast open? Zet die sidepanels er dan in ieder geval maar weer op. Met een goede airflow zal het in ieder geval wat koeler worden. Gebruik je daarnaast nog casefans?
 • Ik zal de kast dicht doen en een extra ventilator kopen in de hoop, dat dan alles weer werkt.
 • Hoe warm wordt je cpu en wat is de temp in je case.

  En meschien gewoon eens een keer opnieuw Win instalren
 • PC werd nog te warm (CPU 67gr in ruste!) Heb alle pci-kaarten er uitgehaald, nieuwe fan op de case gemonteerd en slechts 1 schijf in de kast gedaan. Alles lijkt het weer goed te doen. CPU bleef nu rond de 40gr steken. Wat is het effect op de levensduur van alles nu de temp een tijdje te hoog is geweest. Of overleven de onderdelen de tijd wel omdat ze op den duur toch verouderd zijn……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.