Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoeveel geheugen kan er in mijn pc?

Anoniem
gtog
9 antwoorden
 • Ik heb een Intel D815EEA moederbord. In de technische specificaties staat dat het bord 3 DIMM-sockets heeft, dat het maximale systeemgeheugen 512 MB is. Ook staat er dat het BIOS geen geheugen boven de 512 MB zal initialiseren.

  Is dat 512 MB per DIMM-socket, of is dat 512 MB in totaal? Het is een moederbord uit 2000, maar ik hoop dat het 512 MB per socket is anders valt er niet veel meer te verbeteren aan de prestaties van mijn pc-tje.

  PDF-bestand met technische specificaties Intel D815EEA
 • Hoezo niet veel te verbeteren ? van 256MB naar 512MB is al een verdubbeling! En het gaat dan zeerzeker beter werken.
 • Als ik het zo lees, is het inderaad 512 MB totaal. Maar op zich is dat ruim voldoende om fatsoenlijk mee te kunnen werken. Ook met XP. Niet voor de nieuwste games, maar daar is de rest van de pc waarschijnlijk ook niet geschikt voor. Maar dat was je toch al niet van plan.
 • Nee, dat is waar. Maar ik zou er eigenlijk ook Visual Studio 2003 op willen draaien. En daarnaast draaien AVG (virusscanner), ZoneAlarm (firewall) en MS Antispyware er al op, en ik heb het idee dat die drie het geheel er ook niet sneller op maken. Maar jullie hebben gelijk hoor, met 512 MB moet het op zich ook wel lukken.
 • MS antispyware kun je eraf halen, en als virusscanner kun je nod32 installeren. Wordt het al weer een stuk lichter van. Verder kun je nog eens naar onnodige services en achtergrondprocessen kijken.
 • Het wordt nu enigszins offtopic, maar zijn er ook virusscanners die gratis zijn voor thuisgebruik, en minder system resources nodig hebben dan AVG? Nod32 ziet er interessant uit, maar ik heb geen zin om er geld aan uit te geven als het ook gratis kan (ik lijk wel een Nederlander hè?).
 • Ja maar is het dan legaal? Daar gaat het me ook om als ik zeg gratis.
 • [quote:c3049753e6="gtog"]Ja maar is het dan legaal? Daar gaat het me ook om als ik zeg gratis.[/quote:c3049753e6]

  www.avast.com
  Die is gratis en bevalt mij erg goed en is ICSA labs gecertificeerd.
  je moet avast alleen registreren maar dat is gratis en nog geen minuutje werk, en avast is ook erg licht kwa geheugen gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.