Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Goede uitbreidingsconfiguratie?

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik ben van plan (eindelijk) een nieuwe computer te kopen, maar aangezien ik niet in een keer het geld in een smak kan neer leggen, dacht ik dat een geleidelijke opbouw (geld verdienen, misschien wachten op aanbiedingen) handiger zou zijn.

  Nou heb ik al wat geld (voor een moederbord of iets dergelijks), dus vroeg ik me af wat het beste zou zijn. Ik zal de computer zeer waarschijnlijk vooral voor spellen gebruiken (Source is toch ook redelijk CPU-afhankelijk?), maar ook af en toe een website in elkaar schrijven.

  De hoofdvraag is dus, kan ik beter met Intel werken of is AMD ook goed? Intel kan natuurlijk beter zware applicaties aan, maar ik hoef echt niet per sé alles in 2048×1536 met volle antialiasing (om maar even te raaskallen ;)).

  Het hoeft niet een meteen werkende configuratie te zijn, als het maar een goed begin is.
 • klopt niet. AMD is beter. Tegenwoordig de nieuwere zelfs met videobewerking. Dus als ik jou was zou ik voor amd gaan. Maar ik zou ook wachten tot ik het geld had voor meerdere dingen, zodat je de componenten goed op elkaar kan afstemmen.
 • Oh? Nou, mooi. Scheelt me wat duiten :lol:

  Ik heb ook nog wat zitten nadenken over geleidelijk doen of in een smak (ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit). Maar het is niet zo dat ik om de zoveel maanden een ding zou kopen. Ik denk dat ik wat door zal sparen en dan in een keer moederbord, RAM en processor koop.

  Is nForce (eventueel met SLI) een goed idee of kan ik ook met een ander aan de haal (VIA, suggesties?)?

  En als laatste vraag in deze post, zal 754 volstaan of is 939 toch een betere keus?
 • sli zou ik weg laten. koop beter 1 snelle kaart en wanneer deze niet meer aan de wensen voldoet verkopen en een nieuwe vga kopen.

  sli is meer voor mensen die het allersnelste willen.
  b.v 2x een 7800gt(x)
  b.v 2x 6600gt in sli is wat onzinnig om dat 1 6800gt weer net zo snel is.

  dus als je geen 800€ voor 2x vga wil uit geven is het overbodig of je moet het leuk vinden.

  intel is veel bekender maar loopt nu ver achter op amd + ze zijn veel duurder, bekender is niet altijd beter.

  een amd 64 3000+ is gelijk aan een p4 3.0 alleen wint de amd het in games + is veel goedkoper. socket 939 is de opvolger van 754 dus zou 939 kopen. kwa geld scheelt het niet veel en al je er dan in de toekomst nog een b.v 4000+ op wilt zetten kan dat ook.

  dus geef een budget
  en wat je als eerste wilt kopen.

  ik zou minimaal beginnen met cpu, mobo, ram en evt vga.
  3000+ a 120€ asus a8n-e a 90€, 1gb a 90€
  =300€ + verzendkosten.

  vga tja wat heb je dan nog over aan geld+ hoe snel wil je zijn?
 • AMD-INTEL-AMD-INTEL-AMD-INTEL-AMD-INTEL!

  Ach ja, hou dat dus eens voor gezien, en ga in op de vraag ipv dit soort onzin.
 • [quote:44b70c174d="Phrea"]AMD-INTEL-AMD-INTEL-AMD-INTEL-AMD-INTEL!

  Ach ja, hou dat dus eens voor gezien, en ga in op de vraag ipv dit soort onzin.[/quote:44b70c174d]

  met je verkeerde been uit bed gestapt?
  we proberen elkaar hier te helpen, hij wil een game pc en dan is amd 64 de beste en voordeeligste keus.
  niet iedereen weet dit, :wink:
 • [quote:aaad268fbb]niet iedereen weet dit, [/quote:aaad268fbb]Maak je geen zorgen, ik ben niet Intel geïndoctrineerd ;). Het is gewoon dat ik een paar gasten ken (redelijke geeks, om het zo maar even te zeggen) die net een nieuwe P4 computer hebben en een andere vriend die beweerd dat Intel op sommige fronten de strijd voor games wint (ik vond het ook al ongeloofwaardig). Da's alles.

  Zo nodig is 64 bits toch nog niet? Tuurlijk, het is het enigste wat nog geproduceerd wordt, maar naar wat ik van een ander forum heb begrepen is dat er maar weinig programma's er echt op vooruit gaan met 64 bits.

  Maar dit is niet belangrijk.

  Ik heb op dit moment niet veel geld ter beschikking (~140, geloof ik), dus ik wacht wel even met de eerste trap.

  [quote:aaad268fbb]hoe snel wil je zijn?[/quote:aaad268fbb]Het heeft geen vreselijke haast, maar ik hoop wel tegen het eind van het jaar redelijk wat, zo niet alles, bij elkaar te hebben. Ik heb al m'n PS2 spul (ding wordt toch zo geëmuleerd :P) te koop gezet dus ik denk dat ik daar nog zo'n 150-160 euro van kan krijgen.

  Al vast bedankt voor de hulp.
 • (sorry voor de double-post, edits worden nauwelijks gezien naar mijn ervaring)
  Volgens Alternates PC Builder past een S939 Athlon 3000+ niet op de Asus A8N-E :-? Het kan ook aan alternate liggen hoor, ik vind die builder niet zo heel fijn maar hij werkt meestal wel.
  'k wil waar voor m'n geld he :lol:

  Waar haal je trouwens die 120 euri voor een 3000+ vandaan? Bulk zie ik em voor 135 en boxed voor 160…
 • Je kan het praktisch overal goedkoper krijgen, tis maar net waar je kijkt.
 • [quote:a0cb533e0e="Leandros"](sorry voor de double-post, edits worden nauwelijks gezien naar mijn ervaring)
  Volgens Alternates PC Builder past een S939 Athlon 3000+ niet op de Asus A8N-E :-? Het kan ook aan alternate liggen hoor, ik vind die builder niet zo heel fijn maar hij werkt meestal wel.
  'k wil waar voor m'n geld he :lol:

  Waar haal je trouwens die 120 euri voor een 3000+ vandaan? Bulk zie ik em voor 135 en boxed voor 160…[/quote:a0cb533e0e]

  past gewoon die 3000+.

  http://www.1to0.nl/productinfo.php?id=980&cat=9
  is wel tray bovenstaande
 • Wat heb je nu voor hardware? Ik denk dat in 1 keer een nieuwe smak hardware in dit geval beter is, vooral omdat je waarschijnlijk ook de overstap van AGP naar PCIe gaat maken.
  AMD is op dit moment idd sneller in games en iets voordeliger. Daarmee zeg ik btw niet dat Intel slecht is, ik zou mss als volgende pc best weer een intel kopen, ware het niet dat ze flink aan de prijs zijn in de hogere segmenten.
 • Ik zit nu op een rotding van m'n moeder (zie onderschrift). Computers vond ik vroeger niet zo belangrijk dus gaf ik m'n geld uit aan console spul. Ik ben daar zo langzamerhand wel uitgegroeid dus die kunnen mooi geld opleveren voor deze bak.
  Ik weet het sowieso niet zeker of een 3000+ wel goed is. Aangezien geld niet zo makkelijk bij mij gewonnen is is het misschien slimmer om wat meer te sparen voor bv een 3700 ofzo? Die 3000 is waarschijnlijk redelijk achterhaald over een paar maanden…

  Ik realiseer me net dat ik het toch al best lang heb uitgehouden op dit ding, een paar maandjes zal niet zo'n marteling zijn :)
  Als ik dit zou doen, is die A8N-E dan nog een goeie optie (qua upgrade mogelijkheden)? Van wat ik heb gelezen (en hopelijk begrepen) is dit wel een redelijk OC bord.

  Een ander idee (jaja, ik blijf maar vragen :wink:), is misschien nu met een 3000 gaan, dit ding afmaken, goed sparen en dan wanneer nodig gewoon een nieuwe mobo en processor (Socket M?) kopen. Dan later weer een betere video kaart enzovoorts

  Dat zijn zo'n beetje mijn..aheuh..gedachten.
 • Spaar gewoon door tot je een compleet systeem kunt aanschaffen, anders zit je straks met het probleem dat er al spul verouderd is voor je het laatste up to date hebt.
 • Alles gaat zo snel, de 3700+ is nu haast al achterhaald. :P
  met een 3000+, 1024MB ram, NF4 moederbord en een videokaart zoals de 6600GT of X800GT haal je al een behoorlijk systeem in huis, en deze 4 onderdelen heb je al voor zo'n €450-€500 bij elkaar. :wink:

  Als je trwns wacht tot het einde van het jaar zou ik wachten tot de socket M2 van AMD uit komt.
 • Nou, dan wacht ik wel tot de M2. Kan ik gelijk een mooi budget opbouwen (hoop ik). Zo niet, misschien zijn de X2s dan wat betaalbaarder.
 • Voorzover ik weet komt de M2 pas halverwege volgend jaar. Maar wellicht is die informatie reeds achterhaald?
 • [quote:8b85c37c26="Leandros"]Als ik dit zou doen, is die A8N-E dan nog een goeie optie (qua upgrade mogelijkheden)? Van wat ik heb gelezen (en hopelijk begrepen) is dit wel een redelijk OC bord.[/quote:8b85c37c26]Let wel op dat als je gaat overclocken, dat je snel al weer meer geld er in moet stoppen, zoals een zwaardere voeding, beter geheugen, andere koeling enz. Het hangt niet van 1 ding af. Maar wachten lijkt me idd de beste keuze in dit geval.
 • Nee, dat snap ik. Maar dat zou dan later komen.[quote:7f7fd3bb3e]Voorzover ik weet komt de M2 pas halverwege volgend jaar. Maar wellicht is die informatie reeds achterhaald?[/quote:7f7fd3bb3e]
  Dat heb ik inderdaad ook gelezen. Ik wacht wel even geduldig tot er wat nieuws over komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.