Vraag & Antwoord

Anoniem
Sander_e_s
7 antwoorden
 • De power fan van mijn Asus A8v-E Deluxe moederbord maakt geluid en deze wil ik vervangen, aleen is het probleem geen powerfans te kunnen vinden.

  De power fan is voor de mensen die het niet weten de kleine cooler die de chipset koel houdt.

  Nou zit er ook een gedeeltelijke passieve cooling in, met een fan in het midden,nou is ook mijn vraag is de passieve cooling alleen genoeg om de chipset te koelen of is de fan noodzakelijk, zoja waar kan ik de fan kopen, of moet ik hiermee terug mee naar de winkel waar ik het heb gekocht of moet ik asus een belletje geven en mijn probleem uitleggen?

  Hierbij een foto met de betreffende cooler, http://www.pctuning.cz/ilustrace2/charles/motherboards/VIA_K8T890/Asus_A8VE_board_big.jpg

  het gaat om de cooler in het midden naast de cpu, met asus erop!
 • Bij een "power fan" denk ik toch eerder aan de fan in je voeding (psu, power supply unit). Wat jij bedoelt is de northbridge fan. Dit is zo te zien een standaard 40mm fan, die je bij elke computerboer zou moeten kunnen krijgen.

  Edit: onder een hoek te zien lijkt het toch wel een speciaal apparaat (verzonken fan). Misschien past er wel een gewone 40mm fan boven op, maar een passieve heatsink is inderdaad een optie. Als je nog garantie hebt, kun je daar ook aanspraak op maken.

  http://www.presence-pc.com/images/dossiers/p6x0/moboAthlon.jpg
 • Kan je het beste een passieve koeler van zalman op zetten, is echt stukken stiller en mits je een beetje flow in je case hebt koelt die ook heel goed.

  Deze: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=71&code=014

  [Edit] Gerben, dit is geen normale, maar zo een zonder de rand er omheen laten we maar zeggen. Wat je ook wel eens op videokaarten ziet, oa bij de 9800pro standaard koeler.
 • Nee alleen de passieve koeling is niet genoeg. Je kan idd zo'n Zalman dingetje kopen, maar je garantie vervalt dan.

  Als ik jou was zal ik je mobo gewoon RMA zenden.
 • hij ligt er inderdaad in verzonken, maar ik kan bij geen enkele winkel een 40 mm fan vinden.
 • Dat ledje moet je maar op de koop toe nemen.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/108522
 • Elke fatsoenlijke electronicawinkel moet je een 40mm fan kunnen leveren. Hier staan er genoeg: http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/492
  Gewoon even een winkel uitzoeken die niet te ver uit de buurt ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.