Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

a7v333 en 1800+ probleem

Anoniem
xiliduur
5 antwoorden
 • Een vriend heeft een probleem met zijn computer. Het ding start om de zoveel tijd op in het bios en geeft dan aan dat er een onjuiste proc snelheid is. Het is een a7v333 met een amd 1800+ palomino en 512 166mzh value ram. Het ding loopt op zijn normale specs (1533mhz).

  Ik dacht eerst aan een warmte probleem en heb alles al los gehaalt incl. proc en koeler. Alles schoon gemaakt en opnieuw geplaatst. Niets wordt te warm. Ook als ik via het bios een lagere bus snelheid instellen helpt niet. Laat ik hem bv op 1133 lopen geeft ie na een aantal dagen de zelfde melding in het bios. Bij alles wat ik doe lijkt het probleem even verholpen, maar keert altijd weer terug.

  Heb wat gegooglet, hier het zelfde probleem. Alleen weet ik zeker dat ik alles goed heb geassembleerd.

  http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-7061-CPU-or-mobo.html

  Iemand enig idee?
 • Probeer 's een ander mobo … :wink:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151115

  Heb zelf ooit een A7V333 in bezit gehad met soortgelijke verschijnselen: is 3x terug geweest naar de zaak en uiteindelijk maar om laten wisselen voor een A7N8X-X. Dat bordje lijkt me nl. een grote misser van Asus (ja ook Asus maakt die … :P ).
 • Asus mobo's herstarten na een problemen of bij een onderbroken bootprocedure met een soort safe mode waarbij processorsnelheid en vermenigvuldigingsfactor expres op een veilige en lagere waarde worden gezet. Is het niet zo dat Windows moeilijk boot en dat dáárdoor het mobo in de veilige lage toerentallen start?
  Je kunt mogelijk zien aan de waarschuwing bij het openen van het bios bij zo'n "bios reset" op lagere waarden wát er aan de hand is.
  Je kan natuurlijk ook die processorsnelheid enz. voortaan niet in het bios (= soft) maar met jumpers op het mobo (=hard) vastzetten; je bent dan wel verlost van die verlaagde processorsnelheid maar niet van het onderliggende probleem!
 • Geeft iets aan over dat de bus waardes te hoog zijn, staan dan in het bios rode kruisjes of zoiets bij het instellen van de bus frequentie. Maar alles loopt gewoon standaard en wordt ook niet te warm. Verlaag ik de bus naar bv 132/33 dan doet hij het weer een week of zo. De oude melding komt dan vanzelf terug.

  Bios flashen heb ik trouwens ook nog niet geprobeerd. Maar volgens mij heb ik er zelf een aantal maanden geleden het meest recente bios ingeflashet.
 • [quote:aadd6ac11a="xiliduur"]frequentie. Maar alles loopt gewoon standaard en wordt ook niet te warm. Verlaag ik de bus naar bv 132/33 dan doet hij het weer een week of zo. De oude melding komt dan vanzelf terug.
  .[/quote:aadd6ac11a]

  Hij moet op een bus van 133 lopen. De FSB van een 1800+ is 266.
  zie de FAQ van dit forum, daar haal ik het uit.
  Klopt het ? Graag wat duidelijker waar ie normaal op heeft gedraaid, en hoe hij nu draait ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.